tromaktiko: Σε 14 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε πρώην μάγειρας του Οσάμα Mπιν Λάντεν

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Σε 14 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε πρώην μάγειρας του Οσάμα Mπιν Λάντεν



Ο Αλ-Κόσι παραδέχθηκε ότι εργαζόταν για τον Μπιν Λάντεν, παρόλο που γνώριζε ότι η Αλ Κάιντα ήταν τρομοκρατική οργάνωσηΣε 14ετή κάθειρξη καταδικάστηκε από στρατοδικείο στο Γουαντάναμο ο πρώην μάγειρας και οδηγός του Οσάμα μπιν Λάντεν, ο Σουδανός Ιμπραχίμ αλ-Κόσι, οποίος παραδέχθηκε την ενοχή του για συνωμοσία και παροχή υλικής βοήθειας για τρομοκρατικές επιθέσεις....


Ενδεχομένως, όμως, η ποινή που θα εκτίσει θα είναι κατά πολύ μικρότερη, αφού φέρεται να ήρθε σε συμφωνία με τις αρχές, πριν ομολογήσει την ενοχή του.

Σύμφωνα με το BBC, οι όροι της συμφωνίας δεν πρόκειται να δημοσιοποιηθούν άμεσα. Η ποινή που του επιβλήθηκε θα πρέπει τώρα να επικυρωθεί από το Πεντάγωνο.

Ο Αλ Κόσι παραδέχθηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι πολλές φορές εκτελούσε χρέη σωματοφύλακα και είχε βοηθήσει τον ηγέτη της Αλ Κάιντα να αποφύγει τη σύλληψη από τις αμερικανικές δυνάμεις ασφαλείας.

Παραδέχθηκε, επίσης, ότι εργαζόταν ως μάγειρας για τον Οσάμα μπιν Λάντεν, παρόλο που γνώριζε ότι η Αλ Κάιντα ήταν τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Ιμπραχίμ αλ-Κόσι συνελήφθη από τις αμερικανικές δυνάμεις το 2001. Είναι το τέταρτο άτομο που καταδικάζεται από στρατοδικείο στο Γκουαντάναμο και το πρώτο επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!