tromaktiko: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ Αφήστε Τα Νέα Παιδιά Να Δημιουργήσουν! Όχι Άλλη Λογοκλοπή!

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ Αφήστε Τα Νέα Παιδιά Να Δημιουργήσουν! Όχι Άλλη Λογοκλοπή!




Για όσους δεν με γνωρίζετε είμαι ο Kay Darens, τραγουδιστής και ιδρυτής των SchoolDrivers μεταξύ άλλων. Μιας και το παραπάνω μας αφορά θα ήθελα να τονίσω τα εξής ως επίσημη θέση δική μου και των SchoolDrivers.
Καταρχάς να ξεκαθαρίσω ότι δεν υποστηρίζω τέτοιες λογικές ακόμη και αν "φαινομενικά" είναι υπέρ μας. Προσωπικά επιθυμώ να μας μάθει ο κόσμος γιατί παίζουμε καλή μουσική και γιατί καταφέρνουμε να τον κάνουμε να διασκεδάσει και όχι λόγω οίκτου ή ως άλλο ένα "θύμα".

Είναι αλήθεια ότι το λεωφορείο και η ιδέα όπως παρουσιάζεται από την παραπάνω ομάδα παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με το λεωφορείο και την ιδέα της πενταήμερης εκδρομής που παρουσιάσαμε πρώτοι εμείς το Μάρτιο του 2009 με την κυκλοφορία του άλμπουμ μας "ΠΑΜΕ ΕΚΔΡΟΜΗ" και τις ζωντανές εμφανίσεις που μας ακολούθησαν στο MAD DAY LIVE, στο GHOST HOUSE, στο ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, στο BIGBAND FESTIVAL στην Πάτρα και αλλού. Από το Μάρτιο του 09 μέχρι σήμερα η ιδέα αυτή έχει γίνει trend (βλ. Βανδή - Κορίτσι Πράμα, ProSinnerz - Στρατή στα Mad Video Awards, Mazoo & The Zoo summer tour μέσα στο λεοφωρείο κτλ) - και γεγονός είναι ότι 'παρόμοιες" ιδέες εμφανίστηκαν κατά δεκάδες ΜΕΤΑ το ΠΑΜΕ ΕΚΔΡΟΜΗ.

Είναι λογικό επομένως, οι όποιες ομοιότητες να έχουν ενοχλήσει ένα μέρος του κόσμου μας που έχει παρακολουθήσει όλη την πορεία της μπάντας από αρχής και που αριθμεί ήδη μερικές εκατοντάδες στην Αθήνα.

Είναι επίσης γεγονός ότι με το Γ. Ζουγανέλη συναντηθήκαμε τυχαία στο πάρτυ των ΚΑΠΟ ΜΟΝΟ στο GHOST HOUSE LIVE το καλοκαίρι και είχαμε μια πολύ φιλική και ζεστή συζήτηση μαζί του, στην οποία του έδωσα προσωπικά το cd μας και την οποία ανταλλαγή ιδεών και υλικού κάποιοι από τους "σκληρούς" φαν μας ήταν εκεί και την παρακολούθησαν (και κάποια μέλη από το Musicheaven επίσης). Δε μπορούμε να επηρεάσουμε το τι γράφουν οι fan μας στο internet, τη στιγμή μάλιστα που ο μέσος Έλληνας "δικάζει" καθημερινά από το γείτονα που μένει από πάνω του και κάνει φασαρία, μέχρι αυτόν που ξέχασε να χτυπήσει την πόρτα πριν μπει στο γραφείο του.

Παρόλα αυτά, κανείς από τους SchoolDrivers (συμπεριλαμβανομένων των καινούριων) - ούτε εγώ - δεν πιστεύουμε ότι τόσο μεγάλου διαμετρήματος καλλιτέχνες θα έχουν κάνει κάτι τόσο άδικο για το όνομά τους - αντιγράφοντας μια νεανική μπάντα που αριθμεί μόνο 1 δίσκο - καλό μεν σύμφωνα με τον κόσμο αλλά 1. Ακόμα και στην απίθανη περίπτωση αυτό να έχει συμβεί - θα ήταν τιμή μας γιατί αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι 4 "ογκόλιθοι" της ελληνικής δισκογραφίας αναγνωρίζουν ότι αυτό που κάνουμε έχει πέρα από καλλιτεχνική - και εμπορική αξία - άρα μάλλον μας δείχνουν το δρόμο για ένα επόμενο δισκογραφικό βήμα με κάποια από τις "μεγάλες" εταιρείες. Για τους ανωτέρω λόγους ζητάμε από τους φίλους της μπάντας να δείξουν σύνεση και κατανόηση και να μην προσβάλλουν κανένα - ακόμα και αν νιώθουν ότι μας αδικούν.

Τέλος θα παρακαλέσω τους Jesus Of Greek Music και το ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ όσο καλή διάθεση και αν έχουν να μην προχωρούν στο μέλλον σε παρόμοιες αναρτήσεις που αφορούν στους SchoolDrivers και οι οποίες ενδέχεται να προσβάλλουν οποιονδήποτε άλλο καλλιτέχνη. Οι SchoolDrivers είναι μια μπάντα που απαντά με χιούμορ και θετική ενέργεια σε κάθε πρόκληση που εμφανίζεται. Αυτό εκπροσωπούμε και αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε με κάθε τρόπο.

Με εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμούς προς όλους,

Kay Darens
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!