tromaktiko: Απίστευτο! Η τρόικα μιλά για .. κοινωνική δικαιοσύνη!

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Απίστευτο! Η τρόικα μιλά για .. κοινωνική δικαιοσύνη!



Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Η είδηση... Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ μετά τους “πολλούς φτωχούς” Έλληνες η τρόικα τώρα βάζει στο στόχαστρο – και για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης όπως έχουν αναφέρει οι ελεγκτές – και τους “λίγους πλούσιους”.
Κατά την επόμενη επίσκεψη των ελεγκτών, η οποία θα γίνει πριν από τα μέσα Σεπτεμβρίου, θα συζητηθούν σε βάθος νέα φορολογικά μέτρα με έμφαση στα “μεγάλα ψάρια”.

Ο σχολιασμός ….
Προεκλογικό και στημένο μου φαίνεται για να καταλαγιάσουν την οργή μας και να μας οδηγήσουν στην κάλπη να τους ξαναψηφίσουμε με την αίσθηση ότι επιτέλους θα υπάρξει δικαιοσύνη και ισοπολιτεία σε αυτήν εδώ τι χώρα.

Να δείτε που θα μας πούνε ότι μόλις τα πάρουν από το μεγάλο κεφάλαιο θα αλαφρύνουν τα ζόρια τα δικά μας!

Φαντάζει αστείο όλο αυτό και θα σας πω ένα παράδειγμα που αφορά τις τράπεζες στις οποίες όχι μόνο δεν τόλμησαν να φορολογήσουν τα υπερκέρδη τους (μια που απομυζούν εδώ και χρόνια με υπέρογκους τόπους και επιτόκια τα Ελληνικά νοικοκυριά) αλλά επιπλέον τους έδωσαν και κάποια δις τα οποία όπως ξέρετε δεν τα έριξαν στην αγορά με αποτέλεσμα τους τελευταίους μήνες να κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα μικρομάγαζα και οι μικροεπιχειρήσεις.

Γιατί δεν λέει η περίφημη και σοφή Τρόικα που τώρα κόπτεται τάχατε για τους ασθενέστερους να γίνει έλεγχος δηλ. πόθεν έσχες για την τελευταία τριακονταετία στις περιουσίες των πολιτικών παραγόντων, αυτών που πέρασαν από μεγάλες κρατικές θέσεις και στους μεγαλοσυνδικαλιστάδες;

Μη μασάτε θα μας πουν πολλά μέχρι τις εκλογές αλλά πιστεύω ότι τώρα πια τους μάθαμε καλά και δεν θα την ξαναπατήσουμε γιατί φίλες/οι να ξέρετε ότι αυτή θα είναι και η τελευταία μας ευκαιρία να αντιδράσουμε πριν μας ρίξουν την χαριστική βολή!!!

Υποσημείωση:

Πολλοί ρωτούν το πως, διαβάστε αν θέλετε στον παρακάτω σύνδεσμο την προσωπική μου γνώμη για αυτό.

Κάνε τους … μια έκπληξη!
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_7546.html#more

.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!