tromaktiko: Κόντρες για Ακρόπολη - Σούνιο, λόγω... ΔΝΤ !!!

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Κόντρες για Ακρόπολη - Σούνιο, λόγω... ΔΝΤ !!!



Κόντρες για Ακρόπολη - Σούνιο, λόγω... ΔΝΤ !!!

Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ των αρμοδίων και εμπλεκομένων φορέων, για να παραμείνουν ανοιχτά τα αραιολογικά μνημεία της Ακρόπολης και του Σουνίου, την βραδυά της πανσελήνου 24 Αυγούστου.
Εξαιτίας της κρίσης κ των οικονομικών μέτρων...
ζητήθηκε από τους εργαζόμενους στους αρχαιολογικούς χώρους να εργαστούν εθελοντικά, εκείνοι όμως αρνήθηκαν, αφού ακόμα περιμένουν να εισπράξουν άλλα δεδουλευμένα...
«Δεν µας ρώτησε κανείς αν θέλουµε να εργαστούµε εθελοντικά», λέει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων Γιάννης Μαυρικόπουλος. «Αν µας ρωτούσαν θα το συζητούσαµε επί άλλης βάσης.
Είµαστε χαµηλόµισθοι και ήδη µάς έχουν κάνει περικοπές. Εχουµε και µια αξιοπρέπεια. Οσοι παίρνουν τις αποφάσεις εργάζονται εθελοντικά;» και διατηρεί επιφυλάξεις για το κατά πόσον θα υλοποιηθεί το πλήρες πρόγραµµα που εγκρίθηκε χθες από το ΚΑΣ...
Η κόντρα που όπως φαίνεται θα χλωµιάσει την αυγουστιάτικη πανσέληνο, αναµένεται να κορυφωθεί τις επόµενες ηµέρες, όπως εκτιµούν στελέχη του ΥΠΠΟΤ, τα οποία υποστηρίζουν πως οι φύλακες που έχουν ήδη δεχθεί να εργαστούν εθελοντικά δέχονται πιέσεις από τους συνδικαλιστές, ενώ η στάση των αρχαιοφυλάκων θεωρείται µέσο πίεσης προς την ηγεσία του ΥΠΠΟΤ ώστε να συµπεριληφθούν κι εκείνοι στο νοµοσχέδιο που προωθείται και επιτρέπει την επαναπρόσληψη των συµβασιούχων που έχουν συµπληρώσει 24 µήνες εργασίας.
Τελευταία ελπίδα, αποτελεί η πιθανότητα ανεύρεσης... χορηγών!
Μέχρι στιγμής όμως, κανείς δεν είναι διατεθημένος να βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη... αν και νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως τελικά θα βρεθούν τα κονδύλια και οι εκτάκτως εργαζόμενοι αρχαιοφύλακες που θα ξενυχτήσουν εκείνο το βράδυ για να προστατεύουν τα αρχαία λόγω του πλήθους των επισκεπτών, θα πληρωθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΠΠΟ, μάλιστα, θα πληρωθούν όλοι οι φύλακες, ακόμη και εκείνοι της περιφέρειας, που είχαν αρχικά απαντήσει καταφατικά για εθελοντική εργασία.
Έτσι λοιπόν όσοι θέλουν να δουν την πανσέληνο από κάποιο αρχαιολογικό χώρο, που θα είναι ανοιχτά από τις 7 το βράδυ ως τη 1 το πρωί, θα μπορέσουν να χαρούν το Αυγουστιάτικο φεγγάρι, μ' ελεύθερη είσοδο!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!