tromaktiko: Μικρά μυστικά για το σπίτι.!

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Μικρά μυστικά για το σπίτι.!



Γιατι να μη κάνουμε την ζωή μαs ποιό ευκολη? Στο παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε μερικά απο αυτά..
ΜΠΡΟΥΤΖΙΝΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ Για να καθαρίσετε μπρούτζινα είδη (ορειχάλκου). Κόψτε ένα λεμόνι στα δύο, προσθέστε του αρκετό αλάτι, και τρίψτε τα σκεύη σας με αυτό. Τρίψτε τα με νωπό πανί μετά

ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕ ΓΥΑΛΙ
Αν έχετε τραπέζι με γυάλινη επιφάνεια, χρησιμοποιείστε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και τρίψτε τον με μια χαρτοπετσέτα. Θα αστράφτει!
ΥΓΡΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
Θέλετε να παρασκευάσετε το δικό σας υγρό καθαρισμού του βαμπρίζ του αυτοκινήτου σας; Σημειώστε. Σε δύο κουταλιές της σούπας υγρό σαπούνι πιάτων και τρεις κούπες οινόπνευμα εντριβής (rubbing alcohol), προσθέστε αρκετό νερό για να συμπληρώσετε ένα γαλόνι. ʼριστο για καθαρισμό και οιασδήποτε γυάλινης επιφάνειας
ΞΕΠΑΤΩΜΑ ΚΑΤΑΨΥΚΤΗ
Αν χρειάζεται να ξεπαγώνετε τον καταψύκτη σας συχνά, σημειώστε έναν τρόπο, που θα κάνει τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη. Όταν τον ξεπαγώσετε, αλείψτε ή ψεκάστε τον με λίγο φυτικό λάδι. Ο πάγος θα βγαίνει σχεδόν μόνο του μετά
ΣΙΔΕΡΩΣΤΡΑ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ
Αν βάλετε ένα αλουμινόχαρτο κάτω από το κάλυμμα της σιδερώστρας σας, το σιδέρωμά σας θα γίνεται πιο γρήγορα, αφού το σίδερο θα καίει περισσότερο! και η θερμοκρασία θα διατηρείται επί μακρότερο.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑΤΟΣ
1. Μεσαία, 130-145 βαθμούς Κελσίου για τηγανιτά που περιέχουν πολύ νερό όπως πατάτες και άλλα λαχανικά.
2.Υψηλή, 155-170 βαθμούς Κελσίου για αλευρώματα ή βουτηρωμένα.
3. Πολύ υψηλή, 175-190 βαθμούς Κελσίου για μικρού μεγέθους ψαρικά, όπως καλαμαράκια, κροκέτες κ.ά
ΔΙΣΚΑΚΙΑ CD ΚΑΙ ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΕΣ
Αν μερικά ψηφιακά δισκάκια σας (CDs), έχουν γρατζουνιστεί ή λερωθεί, με αποτέλεσμα να "πηδούν" όταν τα παίζετε, μην απελπίζεστε: Απλώστε στην καλή επιφάνειά του και τρίψτε ελαφρά με το δάχτυλό σας λίγη οδοντόπαστα συνηθισμένη (όχι την διαυγή gel). Αφήστε την 5 λεπτά, και μετά σκουπίστε την με ένα νωπό μαλακό χνουδωτό πανί.
ΚΕΡΙ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
Κερί που έσταξε σε κηροπήγια ή άλλα αντικείμενα, βγαίνει πολύ εύκολα, αν τα τοποθετήσετε στη κατάψυξη μερικές ώρες.

ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΕΣ ΣΤΑ ΓΥΑΛΙΚΑ
Έχετε καθρέπτες ή γυαλικά που έχουν γρατζουνιές; Δοκιμάστε να τρίψετε επάνω στις γρατζουνιές λίγη απλή οδοντόπαστα (όχι την gel) με ένα μαλακό ύφασμα! Κάνει θαύματα!

ΚΡΕΒΑΤΙ ΚΑΙ ΤΡΙΞΙΜΟ
Βάλτε λίγο σπρέι σιλικόνης (silicon) που θα το βρείτε στα σιδηροπωλεία, στις κλειδώσεις της βάσης του κρεββατιού για να μην τρίζει το κρεβάτι σας κάθε φορά που αλλάζετε πλευρό !!
ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΤΣΙΓΑΡΟΥ
Το χειμώνα που ανάβει το καλοριφέρ , τοποθετήστε πάνω ένα μικρό γυάλινο μπολ με νερό και λίγο ξίδι .Το ξίδι "διαλύει " τις μυρωδιές του τσιγάρου και κάνει πιο υγιεινή την ατμόσφαιρα .

ΤΣΙΓΑΡΙΛΑ
Ρίξτε στα τασάκια λίγη βανίλια σε σκόνη . Έτσι , κάθε φορά που θα σβήνετε τα τσιγάρα σας θα μυρίζει βανίλια , εξουδετερώνοντας την τσιγαρίλα . Το ίδιο μπορείτε να εφαρμόσετε και στα τασάκια του αυτοκινήτου .
ΜΠΟΓΙΑ ΦΡΕΣΚΙΑ
Τελειώσατε το βάψιμο του σπιτιού σας και σας περίσσεψε μπογιά; Μπορείτε να την κρατήσετε φρέσκια επί χρόνια, αν σκεπάσετε το δοχείο με ένα φύλλο πλαστικού, μετά κλείσετε το σκέπασμά του χτυπώντας με ένα σφυρί, και κρατήστε το αναποδογυρισμένο.
ΚΑΦΕΣ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ
Είναι ιδανικό ένα χάρτινο σακουλάκι καφέ στο ψυγείο. Εξαφανίζει όλες τις ανεπιθύμητες μυρωδιές!
ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΤΣΙΧΛΑ
Βάλτε το ρούχο στην κατάψυξη για να σφίξει η τσίχλα και ξεκολλήστε τα κομματάκια της , που θα σπάσουν σαν γυαλί
ΑΛΑΤΑ ΣΤΟ ΒΡΑΣΤΗΡΑ
Απομακρύνεται τα άλατα από το βραστήρα σας γεμίζοντας τον με ένα μείγμα από νερό και ξίδι σε ίσες ποσότητες . Βάλτε τον να λειτουργήσει και , μόλις το μείγμα βράσει και ο βραστήρας κλείσει αυτόματα , τοποθετήστε τον σε μια γωνιά και αφήστε τον όλη τη νύχτα . Την άλλη μέρα αδειάστε το μείγμα , ξεπλύνετε πολύ καλά το βραστήρα , γεμίστε τον με νερό και βράστε το . Πετάξατε αυτό το νερό . Ο βραστήρας σας είναι πια έτοιμος για κανονική χρήση ..

ΣΦΗΝΩΜΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙΑ
Αν φυλάτε τα ποτήρια σας τακτοποιώντας τα σε στοίβες , το ένα μέσα στο άλλο , είναι πολύ πιθανόν κάποια στιγμή να σφηνώσουν και να μην μπορείτε να τα ξεχωρίσετε . Για να τα χωρίσετε χωρίς να σπάσουν , βυθίστε το κάτω - κάτω της στοίβας σε ένα μπολ με ζεστό νερό και γεμίστε το πάνω - πάνω με κρύο νερό . Θα ξεσφηνώσουν αμέσως !!!!
ΑΚΟΝΙΣΜΑ
1 . Για να ακονίσετε τα μαχαίρια του μπλέντερ βάλτε μέσα του 6-7 παγκάκια και λειτουργήστε για 2' τη συσκευή .
2 . Για να ακονίσετε το ψαλίδι σας , κόψτε πολλά μικρά κομμάτια ενός λεπτού ατσάλινου σύρματος ...
ΑΝΟΙΓΜΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟΥ
Αν σπάσει το δακτυλίδι που ανοίγει το κουτάκι των αναψυκτικών ή της μπίρας , μην απελπιστείτε .. Ακόμα και χωρίς ανοιχτήρι μπορείτε να το ανοίξετε εύκολα ! Αρκεί να πιέσετε τη λαβή ενός κουταλιού στο περίγραμμα του ανοίγματος ...
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!