tromaktiko: Θα τα πω .. τραγουδιστά!!!

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Θα τα πω .. τραγουδιστά!!!



Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Η είδηση - Απόσπασμα από TA NEA NEWSLETTER
“Να γυρίσει σελίδα επιχειρεί ο Πρωθυπουργός δέκα μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ. Ο Γ. Παπανδρέου δρομολογεί ριζικές αλλαγές στο κράτος και προαναγγέλλει δομικές αλλαγές στην κυβέρνηση με ορισμό ενδεχομένως ενός υπουργού- συντονιστή, επιβεβαιώνοντας έτσι και τον επικείμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό….”
Δηλαδή με απλά λόγια ο κ. Πρωθυπουργός μετά από ένα χρόνο σχεδόν ομολογεί καθυστερήσεις, ανικανότητα και παραλήψεις. Δηλαδή όπως λένε οι ευπρεπέστεροι “Αποτυχία” και οι λαϊκότεροι “Μας βγήκε μάπα το καρπούζι.” Έχω γράψει πολλά αυτό τον καιρό αλλά σήμερα θα σας τα πω τραγουδιστά χρησιμοποιώντας στίχους από αγαπημένα μας τραγούδια.

κ. Παπανδρέου
Στην προεκλογική σας περσινή καμπάνια ταιριάζει το γνωστό τραγούδι του αγαπημένου μας Χρηστάκη “Όλο θα και θα και θα, σκάσε βρε παραμυθά” αλλά και το γνωστό “Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα” … τα είπες μα όταν βγήκες έκανες άλλα!!!
Όταν αναλάβατε την κυβέρνηση το τραγούδι που θα μας πήγαινε είναι “Μ’ ένα όνειρο τρελό όνειρο απατηλό” … ξεκινήσαμε να πάμε. Μα στου δρόμου τα μισά-σβήσαν τ’ άστρα τα μισά και δεν έχουμε να φάμε!!!
Το καλοκαίρι η διακυβέρνηση σας ήταν αποκεντρωτική και πολλοί νησιώτες αισθάνθηκαν ότι είναι θαμώνες του Μεγάρου Μαξίμου!!!
Εδώ φυσικά ένα είναι το τραγούδι που βγαίνει αυθόρμητα απ’ τα χείλια όλων μας “Το καλοκαιράκι στην ακρογιαλιά μέσα στο νεράκι πλέουμε αγκαλιά” … Νάουσα της Πάρου και στον Αμπελά-τις βουτιές μου ρίχνω να ‘μαστε καλά … Δίπλα μου ο Ραγκούσης μου χαμογελά-κι όλη η Ελλάδα έχει πάθει τραλαλά … Εγώ κι εσείς, εσείς κι εγώ (καμία σχέση) … εγώ καλοπερνώ!!!!
Ελπίζω μόνο όταν φύγετε δια παντός κάποια στιγμή να μη μας τραγουδήσετε το γνωστό και αγαπημένο τραγούδι της Αλεξίου “Φεύγω κι αφήνω πίσω μου συντρίμμια.”
Ο θεός λοιπόν να βάλει το χέρι του για τις ριζικές και δομικές αλλαγές που μας προαναγγείλατε και σας ευχαριστούμε που θα βάλετε ένα υπέρ υπουργό συντονιστή να μείνει στο πόδι σας μια και εσείς έχετε κουραστεί πολύ τελευταία και ίσως χρειάζεστε ακόμη ... λίγη ξεκούραση!!!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!