tromaktiko: Συμπαράσταση στους αδικημένους.... μπαμπάδες!!!

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Συμπαράσταση στους αδικημένους.... μπαμπάδες!!!



Με αφορμή την ανάρτηση του φίλου πατέρα που διαμαρτύρεται για την στέρηση της κόρης του από τα ελληνικά δικαστήρια, έχω να επισημάνω τα εξής:


Είμαι εργαζόμενη και μητέρα 2 παιδιών, ηλικίας 4 και 2 ετών.
Τα πάμε πολύ καλά με το σύζυγο αλλά εάν ποτέ φτάσουμε στο διαζύγιο, θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να τον άφηνα εκείνον να μεγαλώσει τα παιδιά ή έστω μόνο το ένα. Όχι επειδή θα μου ήταν εμένα βάρος αλλά επειδή και τώρα ακόμα μου περνάει από το μυαλό ότι μάλλον εκείνος είναι καλύτερος μπαμπάς από όσο εγώ μαμά.
Έχω δεί πόσο ασχολείται μαζί τους όταν η μαμά γυρνάει "φρικαρισμένη" από τη δουλειά, παίζει μαζί τους γιατί η μαμά "είναι πολύ κουρασμένη, ας την αφήσουμε λίγο ήσυχη να ξεκουραστεί", ξενυχτάει και εκείνος μαζί τους όταν έχουν πυρετό, παίρνει τηλέφωνο την άλλη μέρα απτο γραφείο για να δεί "πως πάνε τα παιδιά", τρέχει ξοπίσω τους να τους μάθει ποδήλατο και πατίνι, παίζει μαζί τους ποδόσφαιρο, playstation και barbie, τα ανεβάζει στους ώμους του και κάνουν την "ανάποδη τούμπα", κάνουν βουτιές στη θάλασσα και σχεδιάζουν που θα πάνε διακοπές (οι τρεις τους, και άμα θέλει ας έρθει και η μαμά), τα ντύνει το πρωί για να πάνε παιδικό σταθμό (γιατί η μαμά βιάζεται να προλάβει στο γραφείο) και όταν η μαμά έχει ήδη αργήσει, ο μπαμπάς λέει "δεν πειράζει, θα τους πάω εγώ σήμερα, φύγε εσύ". Που και που, όταν η μαμά "τα έχει φτύσει εντελώς", ο μπαμπάς μαγειρεύει και κανένα φαγητό special για τα παιδιά και μερικές φορές ο μπαμπάς τους βάζει και για ύπνο, γιατί "ο μπαμπάς λέει πιο ωραία παραμύθια από τη μαμά".
Και επειδή κύριοι, ναι, και όμως, υπάρχουν και αυτοί οι μπαμπάδες. Οι μπαμπάδες που αξίζει να λέγονται μπαμπάδες, πείτε μου τώρα εσείς γιατί έρχονται τα ελληνικά δικαστήρια και θεωρούν εκ προοιμίου όλους, μα όλους τους πατεράδες ανίκανους (ή τουλάχιστον όλες τις μαμάδες καλύτερες από τους μπαμπάδες.) Επειδή αυτό έχει πλέον αναχθεί σε αξίωμα από τα ελληνικά δικαστήρια, θα παρακαλούσα τους κ.κ.Δικαστές, να αναθεωρήσουν λίγο τις αντιλήψεις τους. ΔΕΝ γίνεται το 90% των υποθέσων επιμέλειας τέκνων (με επιείκια το ποσοστό), να αποφαίνεται υπέρ της μαμάς. Είμαστε πια τοοοοοόσο καλές μαμάδες οοοοοόλες οι Ελληνίδες??? Τόσο πολύ πια καλύτερες από τους μπαμπάδες???
Προσωπικά συμπαρίσταμαι σε αυτούς τους μπαμπάδες, που με κόπο και έξοδα, παλεύουν να βρουν το δίκιο τους... (Νομίζω, παλαιότερα το είχα δει στην τηλεόραση, ότι υπάρχει και ένας σύλλογος για αυτούς τους μπαμπάδες, που τους παρέχει και νομική υποστήριξη, αλλά τώρα δεν θυμάμαι πως λεγόταν, εάν θέλει ας το ψάξει ο κύριος.....)
Σκέψεις και προβληματισμοί για όλους μας....

-----------------------------------------------
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΛΑΛΙΣΑΣΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ.ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΥΧΕΡΕΣ ΠΟΥ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ ΣΥΧΝΑ ΕΙΝΑΙ "ΕΚΕΙ" ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟΜΕΝΑ. ΦΙΛΕ ΜΗ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ,ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ!!!ΑΠΕΥΘΥΝΣΟΥΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ http://www.sos-sygapa.eu/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!