tromaktiko: Λιγα λογια για την Οικονομικη κριση και...

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Λιγα λογια για την Οικονομικη κριση και...



 ...τις κινησεις στην Γεωπολιτικη οικονομικη παγκοσμια σκακιερα

Ειμαι ενας απλος πολιτης χωρις κομματικες παρωπιδες και εκατσα και αφιερωσα αρκετο χρονο στο να γραψω αυτα τα πραγματα . Αν μπορειτε θα ηθελα να δημοσιευτει και σας ευχαριστω προκαταβολικα.
Καταρχην αν δεν εχετε λιγο ανοιχτο μυαλο μην διαβασετε το παρακατω αρθρο.

Απο τις αρχες της καινουριας χιλιετιας βλεπουμε πλεον να συμβαινουν πραγματα στην οικονομικη γεωπολιτικη σκακιερα τοσο γρηγορα που πλεον δεν τα προλαβαινουμε. Πρεπει να εχουμε ανοιχτο μυαλο γιατι οι εξελιξεις σε παγκοσμιο επιπεδο ειναι ραγδαιες.

Στο τελος του 2007 ειχαμε την παγκοσμια κριση που ξεκινησε στην Αμερικη. Ολα αυτα που γιναν μετα τα γνωριζουμε ολοι .

Το δολαριο επεσε και το ευρω αρχισε να γινετε το νομισμα του κοσμου. Σε καθε συναλλαγη (εξαγωγες, πετρελαιο, κλπ) ολα πληρωνωνταν σε ευρω γιατι πλεον ηταν το πιο σταθερο νομισμα.

Βλεποντας αυτα η Αμερικη και για να αποτρεψει την μεγαλυτερη κριση ολων των εποχων και την διαλυση της (ναι καλα διαβασατε για την διαλυση της) εκανε αυτο που ξερει καλα να κανει. Βρηκε τον απομηχανη θεο της , δημιουργησε ενα μικροβιο μια πληγη στα σωθικα της ευρωπης. Το κακο ομως για αυτους ηταν οτι ο ανθρωπως αυτος δεν ηταν κυβερνητης δεν ηταν προθυπουργος ακομα στην χωρα αυτη που θα εξελισοταν στο καλυτερο δεκανικη της Αμερικης για να ξαναπατησει στα ποδια της. Ετσι επρεπε να πεσει η κυβερνηση με καθε τροπο ωστε να αναλαβει ο δικος τους ανθρωπως ο ανθρωπως που γιαυτον ελεγαν "George owes us" (ο Γιωργος μας χρωσταει).

Η ιστορια μετα γνωστη. Εκλογες και νικητης το δικο τους παιδι.

Τι καταφερε ; Να ξανασταθει στα ποδια της η Αμερικη και το δολαριο. Με ποιο τροπο ;

Το δολαριο επρεπε να σταθει στα επιπεδα που ηταν. Χαμηλα. Δεν ηθελαν να αυξησουν το δολαριο εναντι του ευρω γιατι αυτο θα εφερνε αλλα προβληματα για το δολαριο. Επρεπε να ριξουν το Ευρω. Ηθελαν μια βομβα στα σωθικα της Ευρωπης. Μια χωρα στα νοτια της Ευρωπης που κραταει τα σκρηπτα του πιο αρχαιου πολιτισμου στην Ευρωπη. Μεγαλη σημασια για καθε Ευρωπαιο ασχετα που εμεις απο πολιτισμο δεν σκαμπαζουμε.....!!!!

Ετσι ο ΓΑΠ ακομα κουστουμι δεν αλλαξε μετα τις εκλογες και αγκαζε με τον Υπ οικονομιας συμετεχουν στον μεγαλυτερο Θιασο που εζησε η Ελλαδα. Εξυπηρετει τα συμφεροντα των εντολοδοχων και ετσι ριχνει το ευρω στα ταρταρα και δινει μια γερη ανασα στο δολαριο.

Παραλληλα με την πτωση του ευρω και τα ουσιαστικα οφελη για το δολαριο εχει ξεκινησει και η δυναμωση του αλλου μπελα μας. Το ΔΝΤ

Το ΔΝΤ που 12 μηνες πριν την κριση στην Ελλαδα περνουσε τα πιιο δυσκολα !!!! Ειναι απιστευτο οτι το ΔΝΤ θα οδηγουνταν σε κλεισιμο και σε τεραστιες ζημιες στα ταμεια του. Δεν μπορουσε να παρασχει βοηθεια στις χωρες που ειχε δανεισει κεφαλαια (κορεα,βραζιλια,Ρωσια, ΑΡγεντινη). Οι χωρες αυτες επειδη δεν μποσουσε να τισ βοηθησει το ΔΝΤ (δεν ειχε λεφτα !!) δανειζοντουσαν απο αλλου εστω και με υψηλοτερο επιτοκιο.
Ετσι το ΔΝΤ εμεινε με 400 εκ δολλαρια και απελυσε 400 απο τους 2600 υπαλληλους του. Απιστευτο ετσι ....!!!

Με την ελευση του Strauss-Kahn η τυχη του ΔΝΤ αλλαξε.Η G20 ψηφισε στο Λονδινο στις 2/4/2010 συμφωνια με την οποια το ΔΝΤ ειχε δικαιωμα να εκδιδει ομολογα στο δικο του παγκοσμιο νομισμα (SDR) τα οποια μια σειρα κρατων θα αγοραζε με μικρο επιτοκιο προκειμενου να δοθει στο ΔΝΤ ρευστοτητα αφου πηγενε για φουντο !!! Ετσι η Κινα Ρωσια Βραζιλια αγορασε ομολογα και το ΔΝΤ εβαλε στο ταμειο του 80 δις δολαρια ενω η G20 συμφωνησε η ρευστοτητα του να παει στο 1 τρις δολαρια τυπωνωντας αβερτα λεφτα ΧΩΡΙΣ αντικρισμα.

Με αυτον τον τροπο δημιουργηθηκε μια ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ που εκδιδει ομολογα εκ του μηδενος. Καλοοοο ετσι !!!!

Ετσι με μια παγκοσμια τραπεζα αρχιζει σιγα σιγα σιγα να στρωνετε και το κλιμα για μια Παγκοσμια κυβερνηση

Μην σας φενετε σεναριο συνωμωσιας το ειπε και ο ιδιος ο ΓΑΠ


Είπε λοιπόν ότι η σημερινή ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ είναι ο τέταρτος δρόμος. Προσέξτε: Χωρίς σοσιαλισμό αυτή τη φορά. Ο τέταρτος δρόμος λοιπόν, κατά τον κ. Παπανδρέου, θα πρέπει να διασφαλίζει ότι οι αγορές θα έχουν την ελευθερία να αναπτύσσονται.
Δηλαδή ξεκαθάρισε κατά τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι το ΠΑΣΟΚ έγινε πλέον ένα γνήσια φιλελεύθερο κόμμα.
Το ακόμα σημαντικότερο είναι ότι, αυτός ο φιλελευθερισμός δεν θα είναι εθνικός, αλλά διεθνής και θα κατευθύνεται από διεθνή διακυβέρνηση μέσω διεθνών οργανισμών, όπως η G20. Ολη η ομιλια του ΓΑΠ εδω:
http://neolaiakamaterou.blogspot.com/2008/04/12-economist-2020.html


Πανω σε αυτο ο Γαλλος συγγραφεας M.Crespy ειπε οτι η πραγματικη εξουσια δεν ασκειται δυστηχως απο την πολιτικη αλλα απο τους διεθνεις τοκογλυφους δανειστες και τις πολυεθνικες επιχειρησεις οπου οι δανειστες του συστηματος ειναι τα μεγαλα συνταξιοδοτικα ταμεια (αποταμιευσεις 20 τρις οταν το παγκοσμιο χρεος ειναι 58 τρις)


Η μοναδικη απειλη αυτων των καρτελ ειναι η Ρωσια και η Κινα και ο μεγαλυτερος κινδυνος για τα καρτελ το κλεισιμο των συνορων. Τελωνεια δασμοι, διασυνοριακος ελεγχος χρηματος και εμπορευματων. Στην υποθετικη αυτη περιπτωση οι πολυεθνικες θα ηταν αδυνατον να διατηρησουν τα μεγεθη τους αλλα και να επιτυχουν το τελικο τους στοχο να γινουν παγκοσμια μονοπωλια.

Βαζω μια παρενθεση τωρα και ξαναεπανερχομαι στα του ΓΑΠ. Τον ΓΑΠ τον ξερουμε ολοι για τις ιδεες του αλλα και τις λεει ο ιδιος. Το περιεργο ειναι το τι κανουν οι αλλοι βουλευτες του. Οσο δεν μιλαν τοσο συμμετοχοι ειναι σε οτι γινετε. Κυριοι δεν ειμαστε τοσο χαζοι οσο νομιζετε. Επιτελους η καρεκλα που εχετε τωρα ειναι πρωσωρινη . Τι φοβαστε ; Την κλωτσια του ΓΑΠ απο την πρωσωρινη καρεκλα που εχετε ή την κλωτσια του λαου ;

Και συνεχιζω.

Μετα απο ολα τα παραπανω που αναφερα και εδραιωσαν Το ΔΝΤ εχουμε αυτον τον καιρο επιδρομη και "ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ" (εχουν σημασια τα εισαγωγικα) σε Ρωσια και πακισταν.

Ας ξεκινησουμε απο την Ρωσια. Λογο πυρκαγιων η Ρωσια σταματησε την εξαγωγη σταριου. Που σημαινει αυξηση εξαγωγων σταριου απο ΗΠΑ,ΚΑΝΑΔΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ. Η αυξηση των εξαγωγων θα αγκιξει τ0 40% !!! Ως εκ θαυματος οι ωφελουνταις παραπανω χωρες κατεχουν και ηγετικη θεση σε γενετικα μεταλαγμενα. Φανταστειτε τι μεταλαγμενο θα φαμε. Ακομα η φωτια αποσταθεροποιει την περιοχη και ριχνει αρκετα την δημοτικοτητα του ισχυρου Πουτιν. Με εναν σμπαρο δυο τρυγονια δηλαδη.

Οι πλυμμηρες στο Πακισταν διαλυουν τα παντα και ως εκ θαυματος ερχεται και παλι το ΔΝΤ να "βοηθησει" δινοντας τι ; Δανειο.

Συμφωνα με τον Brzezinski (γεωπολιτικη σκακιερα) το πακισταν το ιρακ κατεχουν σημαντικη θεση για την αποτροπη της Κινας και της Ρωσιας στον ελεγχο της ευρασιας.

Βλεπουμαι δηλαδη οτι εδω και λιγα χρονια εχει ξεκινησει σε παγκοσμιο επιπεδο σε γρηγορους ρυθμους αυτο που ετοιμαζοταν εδω και πολλα χρονια .

Πρεπει πλεον να αρχισουμε να σκεφτομαστε και το τι ερχετε για τα παιδια μας . Ειναι σημαντικο να ενημερωνωμαστε απο παντου. Δεν βαζω καθολου φοβο σε ολα αυτα γιατι ο φοβος δεν ειναι συμμαχος μας. Συμμαχος μας ειναι η ενημερωση. Οχι απο τα φερεφονα τους υπαρχουν παντα πολλα που θα βρειτε στο ιντερνετ. Διαβαστε και ενημερωθειτε. Μην καθεστε.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!