tromaktiko: Και δεύτερη αυτοκτονία στη λίμνη των Ιωαννίνων

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Και δεύτερη αυτοκτονία στη λίμνη των Ιωαννίνων



Η δεύτερη αυτοκτονία στα νερά της Παμβώτιδας μέσα σε λίγες μέρες. Το πτώμα μιας 76χρονης γυναίκας ανασύρθηκε το πρωί από τα νερά της λίμνης κι απ' ότι φαίνεται πρόκειται για αυτοκτονία, αν και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.
Το πτώμα της γυναίκας έγινε αντιληπτό νωρίς το πρωί από περαστικό στην περιοχή του Μάτσικα, που αμέσως ειδοποίησε την Πυροσβεστική.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ ανέσυραν το πτώμα της 76χρονης που μεταφέρθηκε για ιατροδικαστική εξέταση στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Η Αστυνομία δεν εκπλήσσεται πάντως με τις αυτοκτονίες που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό. Όπως μας λέει, δεν είναι λίγες οι αυτοκτονίες που γίνονται, όπως και δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν τη λίμνη για να θέσουν τέλος στη ζωή τους, ιδίως το καλοκαίρι.
Έρευνες έχουν δείξει ότι οι αυτόχειρες προτιμούν το καλοκαίρι, κι όχι το χειμώνα ή το φθινόπωρο οπότε και υπάρχει σχετική ύφεση. Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής, που εδρεύει στην Αθήνα, έχει επισημάνει ουκ ολίγες φορές τις διαστάσεις επιδημίας που έχουν πάρουν οι αυτοκτονίες στη χώρα μας. Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, από το 1999 έως το 2007 καταγράφηκαν 3.300 περίπου πράξεις αυτοκτονίες, με τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών να είναι άντρες. Ανησυχητικός ο αριθμός, αλλά η πραγματικότητα είναι ακόμα πιο ανησυχητική. Κι αυτό επειδή, δεν καταγράφονται όλες οι αυτοκτονίες. Αυτοί που μένουν πίσω, οι συγγενείς, ζητούν από την Αστυνομία συνήθως να δηλωθεί η αυτοκτονία ως αιφνίδιος θάνατος για να μην υπάρξουν εμπόδια από πλευράς Εκκλησίας για την ταφή του αυτόχειρα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!