tromaktiko: Εμφυτευόμενοι Αισθητήρες Ζαχάρου Του Αίματος

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Εμφυτευόμενοι Αισθητήρες Ζαχάρου Του Αίματος



Η επιστήμη έψαχνε τρόπους να παρακάμψει τα επώδυνα τσιμπήματα στο δάχτυλο, για τη μέτρηση του ζαχάρου του αίματος, εδώ και καιρό, αλλά δε φανταζόμαστε μια τόσο μόνιμη λύση όσο αυτή.
Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Τόκυο και του Ινστιτούτου Έρευνας BEANS βρίσκονται στη διαδικασία εξέλιξης ενός καινοτόμου αισθητήρα ζαχάρου του αίματος, ο οποίος “αντιδρά με τη γλυκόζη και ενεργοποιείται μέσα στο σώμα”.
Φυσικά η έγχυση χρωστικών στο ανθρώπινο σώμα για να μπορέσουμε να πάρουμε αποτελέσματα που να μεταφράζονται σε μετρήσιμες τιμές δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά το “υδροτζελ”, όπως ονομάζεται, είναι κάτι τελείως μοναδικό.
Σύμφωνα με τη θεωρία αυτό το “τζελοειδές” υλικό μπορεί να εμφυτευτεί μέσα στο σώμα, επιτρέποντας να παρακολουθήσουμε και να μετρήσουμε τα επίπεδα ζαχάρου του αίματος εξωτερικά, χωρίς κανένα πόνο ή ερεθισμό.
Στη θεωρία, το σύστημα παρακολούθησης θα μπορούσε να σημάνει συναγερμό μόλις τα επίπεδα ζαχάρου πέσουν ή ανέβουν πέρα από προκαθορισμένα όρια, δίνοντας στους διαβητικούς αρκετό χρόνο για να αντιδράσουν.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!