tromaktiko: Επεισόδιο στην Πάτρα με συνεργείο που πήγε να κόψει το ρεύμα σε καταστήματα

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Επεισόδιο στην Πάτρα με συνεργείο που πήγε να κόψει το ρεύμα σε καταστήματα



Ιδιωτικό συνεργείο χθες γύρω στις 10 το πρωί, έχοντας εντολή εξουσιοδότησης από τη ΔΕΗ, προσπάθησε να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε καταστήματα του εμπορικού κέντρου της Πάτρας, οι λογαριασμοί των οποίων είχαν λήξει.

Προκλήθηκε ένταση και συμπλοκές μικρής έκτασης μεταξύ εμπόρων και του εργολάβου που ήταν επικεφαλής του συνεργείου, οι οποίες έληξαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων. Ιδιαίτερα μεταξύ αυτών που αντέδρασαν ήταν ο γνωστός συνδικαλιστής, έμπορος Ηλίας Παυλίδης, που κατέκρινε αυτή την τακτική.

Στο πρόβλημα παρενέβη αμέσως και το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου, το οποίο προσπάθησε να πείσει τη ΔΕΗ μέσα από διάλογο με τον διευθυντή Περιοχής Πάτρας Γιώργο Ρέγκλη και τον διευθυντή Πωλήσεων Πελοποννήσου - Ηπείρου Μιχάλη Λίλη ν'Α αναστείλουν τη διακοπή. Τελικά, όπως έγινε παραδεκτό, λόγω του ότι ο Αύγουστος είναι από μόνος του μήνας δύσκολος –πόσο μάλλον τώρα με την οικονομική κρίση– επετεύχθη συμφωνία ώστε να δοθεί στους οφειλέτες - εμπόρους μία εβδομάδα παράταση, προκειμένου να γίνει διακανονισμός και να πληρωθούν τα χρωστούμενα καθώς δεν πρόκειται για μεγάλα ποσά.

Oσο για τα επεισόδια που σημειώθηκαν, ο Εμπορικός Σύλλογος με ανακοίνωσή του «θεωρεί ότι ήταν απόρροια της γενικότερης έντασης που επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της πόλης, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει» και εκτιμά ότι δεν θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτά, αφού είναι δύσκολη η περίοδος που περνούν οι έμποροι της περιοχής και όχι μόνο
express
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!