tromaktiko: ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η απάντηση ενός Πομάκου στις θέσεις της Δραγώνα

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η απάντηση ενός Πομάκου στις θέσεις της Δραγώνα



Θα ηθελα να απαντησω σε αυτο παρακαλω.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/08/blog-post_3335.html
ο φιλος κλεινει με την φραση "τότε εγώ ντρέπομαι που είμαι Έλληνας αλλά...
παράλληλα καμαρώνω που όπως αποδεικνύεται, είμαι πολύ πιο Έλληνας από εσάς."
Καποτε,το 1994,ημουνα φανταρος στο Παρανεστι Δραμας στο 617 ΤΕ.
εκει ημασταν καμια 150 φανταροι ,οι μισοι και κατι παραπανω ητανε πομακοι.Πραγματικα ημασταν 2 λαοι μεσα στο στρατοπεδο μιας και υπηρχανε οι κλικες.Ειχα καταλαβει οτι δεν ειναι τουρκοι αλλα οτι η Τουρκια τους φερεται σαν τα υοθετιμενα παιδια της.Αντι το κρατοις να ριξει βαρος και να πρωσπαθισει να αναπτυξει την πομακικη γλωσσα(οχι τουρκικη) για χρονια ολοκληρα η πολιτεια τους βαπτιζε Τουρκους επειδη ηταν μουσουλμανοι.Διαβασα μετα απο 2 χρονια οτι ο τοτε δσιοικητης μου εκανε μια προσπαθεια να αναπτυχθει η πομακικη γλωσσα(καθοτι ειχε κατα! λαβει το προβλημα) αλλα δεν ξερω τι εγινε τελικα,υποθετω οτι καποιοι πολιτικοι μας αστερες δεν το θελανε αυτο.
Τεσπα.
Ρωταω λοιπων εναν πομακο που ζουσε στην κωνσταντινουπολη και ειχε ερθει να κανει την θητεια του.
"τι θα εκανε ς σε πολεμο Ελλαδας-Τουρκιας;"
Αντωνη ,μου λεει,εκει ζω.Εκει ζουν οι γονεις μου η γυναικα μου και τα παιδια μου.Εκει ζουν τα αδερφια μου.Δεν μπορω να στρεψω το οπλο εναντιων τους.
Ρωταω εναν που ζουσε στην κομοτηνη και μου λεει.
Στην Ελλαδα ζουμε αλλα η Ελλαδα δεν μας θεωρει Ελληνες.Αντιθετα η Τουρκια μας δινει δανεια,μας χαριζουν χωραφια και μας προσεχουν,οταν εσεις οι ιδιοι δεν μας δινετε το δικαιωμα να λεμε οτι ειμαστε Ελληνες αυτοι μας παρακαλανε να λεγομαστε Τουρκοι.Δεν ξερω τι θα εκανα στον πολεμο αλλα ξερω ποιοι θελω να κερδισουν.
Ρωταω λοιπον και εναν τελευταιο που ζουσε ,και γενηθηκε στην Αθηνα,πετραλωνα συγκεκριμενα.Μεγαλωσε αναμεσα μας με την μονη του διαφορα οτι δεν πηγαινε εκκλησια.
Τι θες να πεις΄Γιατι με ρωτας αυτο το πραγμα;Ελληνας ειμαι με ποιον λες να παω;.Επειδη δεν ειμαι Χριστιανος δεν εχω το δικαιωμα να λεγομει Ελληνας;Οι προγονοι μου πολεμισαν στον στρατο του Μεγαλου Αλεξανδρου καιηταν στην καρδιθα της βυζαντινης αυτοκρατοριας.Πως ειναι οι βλαχοι και οι καραγκουνηδες ετσι και εμεις ημαστε μια αλλη Ελληνικη φυλη,οπου ομως πιστευουμε σε αλλον Θεο.Αυτο δεν με κανει λιγοτερο Ελληνα απο εσενα αλλα εγω ειμαι πιο Ελληνας ακομα.Γιατι ενω εγω μεγαλωνω ξερωντας οτι ειμαι Ελληνας και ετσι θα μεγαλωσω και τα παιδια μ! ου,οι αλλοι Ελληνες παλευουν να με βγαλουν Τουρκο στην πατριδα μου.

Οι διαλογοι ειναι συνοπτικοι αλλα αυθεντικοι.Καταφεραμε με λαθος διαχειριση να φτιαξουμε ενα ακομα π[ροβλημα απο το πουθενα και αντι να το διωρθωσουμε πρωτιμαμε να το κανουμε δωρο στους Τουρκους.Εγω πρωσοπικα θα ηθελα να πολεμισω διπλα στους Πομακους(σε οσους εχουν πια απομεινει που αισθανονται Ελληνες,και ειναι πολλοι...ακομα)

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!