tromaktiko: Σαπίζει η κινητή βιβλιοθήκη της Έδεσσας

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Σαπίζει η κινητή βιβλιοθήκη της Έδεσσας



Σ’ αυτήν την άθλια κατάσταση έχει περιέλθει η κινητή μονάδα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Έδεσσας. Το αυτοκίνητο αυτό επισκεπτόταν σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε ορεινά, απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα (και όχι μόνο) χωριά του
 Ν. Πέλλας και δάνειζε βιβλία στους μικρούς μαθητές. Όλα αυτά μέχρι τις 31-12-2008 οπότε και έληξε το πρόγραμμα των επισκέψεων λόγω λήξης και του σχετικού προγράμματος από το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, ενώ απολύθηκαν και οι συμβασιούχοι υπάλληλοι (οδηγοί και βιβλιοθηκονόμοι) που εκτελούσαν το πρόγραμμα αυτό, χωρίς φυσικά να προσληφθούν άλλοι.

Σήμερα, εδώ και 20 μήνες, το αυτοκίνητο είναι τυπικά και ουσιαστικά παρατημένο και εγκαταλελειμμένο, αφού δεν υπάρχει κανείς να το φροντίσει, στο υπαίθριο και αφύλακτο πάρκινγκ ξενοδοχείου της Έδεσσας που βρίσκεται απέναντι από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη, εκτεθειμένο όχι μόνο στις καιρικές συνθήκες και τη φθορά της αχρησίας, αλλά και στις καλλιτεχνικές ανησυχίες των νέων της περιοχής που τις εκφράζουν ζωγραφίζοντας γκράφιτι πάνω σ’ αυτό.
Η ευθύνη για αυτή την κατάσταση βαρύνει τις (τωρινές και παλαιότερες) ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας, όπου υπάγονται όλες οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες, καθώς δεν μερίμνησαν να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια προκειμένου να συνεχίσει το αυτοκίνητο να επισκέπτεται σχολεία του Νομού. Αποτέλεσμα να υφίσταται την ανεπανόρθωτη ίσως αυτή ζημιά.
Τι άλλο να περιμένουμε όταν το ίδιο το Δημόσιο δεν ενδιαφέρεται να προστατεύσει τη δική του, κινητή στη συγκεκριμένη περίπτωση, περιουσία;

Ένας Δάσκαλος του Ν. Πέλλας

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!