tromaktiko: H Εκκλησία θέλει τα καμένα και οχι αναδάσωση!

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

H Εκκλησία θέλει τα καμένα και οχι αναδάσωση!



Στο κενό πέσανε οι προσπάθειες της Εκκλησίας της Ελλάδος που ζητούσε την ακύρωση υπουργικής απόφασης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με την οποία είχε κριθεί αναδασωτέα έκταση 3.500 τ.μ. στο Σχιστό, μετά από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας...

Η Εκκλησία, που ισχυρίζεται ότι έχει δικαιώματα στην επίμαχη έκταση, υποστήριζε στην προσφυγή της ότι "ήταν ανέκαθεν χορτολιβαδική και γυμνή δασικής βλάστησης". Διαφορετική άποψη ωστόσο είχε το ΣτΕ, που στην υπ' αριθμόν 2635/2010 απόφασή του χαρακτήρισε "μη νόμιμη" και "ανεπαρκώς αιτιολογημένη" την προσφυγή.

Πιο συγκεκριμένα το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έκρινε τον ισχυρισμό της Εκκλησίας "απορριπτέο" και "αβάσιμο" αφού από τα στοιχεία της δικογραφίας προέκυψε ότι η έκταση "αποτελεί τμήμα ευρύτερης δασικής έκτασης του νομού Αττικής", η οποία περιελήφθη, μεταξύ άλλων, στο Δασαρχείο Αναδασώσεων Αττικοβοιωτίας, αλλά και στη ζώνη Α' απόλυτης προστασίας του όρους Αιγάλεω.

Ταυτόχρονα το ΣτΕ χαρακτήρισε "νομίμως και επαρκώς αιτιολογημένη" την υπουργική απόφαση με την οποία έχει χαρακτηριστεί κατά το παρελθόν η έκταση αναδασωτέα.

Στην απόφαση τέλος το ΣτΕ επισημαίνει εμφατικά το σχετικό άρθρο του Συντάγματος το οποίο ορίζει ότι: "Δημόσια ή ιδιωτικά δάση και δασικές εκτάσεις που καταστράφηκαν ή καταστρέφονται από πυρκαγιά ή που με άλλο τρόπο αποψιλώθηκαν ή αποψιλώνονται δεν αποβάλλουν γι' αυτόν τον λόγο το χαρακτήρα που είχαν πριν καταστραφούν. Κηρύσσονται υποχρεωτικά αναδασωτέες και αποκλείεται να διατεθούν για άλλο προορισμό".


ΠΗΓΗ: Η ΑΥΓΗ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!