tromaktiko: 75.000 $ είναι ο "Τέλειος Μισθός Για Ευτυχία"

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

75.000 $ είναι ο "Τέλειος Μισθός Για Ευτυχία"



Σύμφωνα με μία μελέτη που εστιάζει σε 450.000 Αμερικάνους και πως αξιολογούν την ευτυχία, ένας μισθός των 70.000 δολαρίων τον χρόνο είναι...
ο μαγικός αριθμός μετά από τον οποίο η μέρα με την ημέρα ευτυχία των ανθρώπων δεν αυξάνει.

Ο ειδικός αριθμός είναι αποτέλεσμα μελέτης που έγινε από τον ψυχολόγο Daniel Kahneman και την οικονομολόγο Angus Deaton .


Φαίνεται ότι υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός δολαρίων, ή εισοδηματική οροφή, μετά από τα οποία περισσότερα χρήματα δεν έχουν μετρήσιμο αποτέλεσμα στη μέρα με την ημέρα ικανοποίηση.

Ο μαγικός αριθμός 75.000 δολάρια τον χρόνο. Καθώς οι άνθρωποι κερδίζουν περισσότερα χρήματα, η καθημερινή ευτυχία τους αυξάνει. Εκτός αν φτάσετε τα 75.000$. Μετά από αυτό είναι απλά περισσότερα πράγματα, χωρίς κέρδος στην ευτυχία.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η οικονομική άνεση και η υπέρ-οικονομική άνεση είναι το ίδιο χαρούμενα. Τα περισσότερα χρήματα όντως προωθούν την αντίληψη των ανθρώπων για την ζωή σε όλη την κλίμακα των εισοδημάτων. Οι άνθρωποι που κερδίζουν 160.000$ τον χρόνο, για παράδειγμα, αναφέρουν περισσότερη συνολικά ικανοποίηση από τους ανθρώπους που κερδίζουν 120.000$.

Έτσι σύμφωνα με τους αριθμούς, δεν θα είστε πιο χαρούμενος σε καθημερινή βάση εάν κερδίζετε 75.000$ ή 750.000$ , αν και θα νοιώθετε ότι έχετε καλύτερη ζωή συνολικά. Γνωρίζοντας αυτό , όμως, μπορεί να σας βοηθήσει να εκτιμήσετε τον μισθό που έχετε, ιδιαίτερα αν ξεπερνάτε τον μαγικό αριθμό.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!