tromaktiko: Еρχεται το 7ο χαριστικо παζαρι στη Θεσσαλονικη

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Еρχεται το 7ο χαριστικо παζαρι στη Θεσσαλονικη



Μετά από έξι πολύ επιτυχημένα χαριστικά παζάρια, το έβδομο είναι γεγονός. Στις 3 Οκτωβρίου στο πρώην στρατόπεδο του Καρατάσου, στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί ένα ακόμη παζάρι από το xariseto.gr.
Το xariseto.gr είναι ένα μη κερδοσκοπικό κοινωνικό site που ξεκίνησε τη δράση του στις αρχές του 2004 για λίγους μήνες και ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία του από την 1η Μαρτίου 2008. Έχει ήδη πάνω από 10.000 μέλη. Απώτερος σκοπός του site είναι η επαναχρησιμοποίηση αλλά και αμοιβαία βοήθεια με σύνθημα «Μην το πετάς...xariseto.gr».


Με λίγα λόγια, αν κάποιος δεν χρειάζεται κάποιο αντικείμενο που βρίσκεται σε καλή κατάσταση δεν χρειάζεται να το πετάξει αλλά να το χαρίσει σε κάποιον που το έχει ανάγκη. Το xariseto.gr αυτοσυστήνεται ως μια εναλλακτική μορφή «ανακύκλωσης» που ενισχύει την οικολογική συνείδηση και βοηθάει την οικονομία.
Εξάλλου ότι είναι σκουπίδι για κάποιον μπορεί να είναι θησαυρός για κάποιον άλλο. Μέσω του διαδικτύου με αγγελίες που κατηγοριοποιούνται ανά πόλεις είναι εύκολο να επιτευχθούν. Το xariseto.gr προτείνει επιπλέον οικονομικές λύσεις και προσφορές για τα πάντα ενώ προωθεί θέματα που αφορούν την ανακύκλωση, την οικολογία και τους εναλλακτικούς τρόπους διαβίωσης.
Στο νέο παζάρι του xariseto.gr ο καθένας μπορεί να προσφέρει αντικείμενα, ρούχα, βιβλία, cd, παιχνίδια και ότι άλλο δεν χρησιμοποιεί και να πάρει ότι του είναι χρήσιμο δωρεάν. Αυτή τη φορά στόχος των διοργανωτών είναι να αναδειχτεί το ζήτημα των πρώην στρατοπέδων της πόλης, που χρόνια τώρα δεν έχουν αποδοθεί στις τοπικές κοινωνίες και παραμένουν εγκαταλελειμμένα.
Το παζάρι θα περιλαμβάνει δράσεις για παιδιά, παραστάσεις με μαριονέτες, κέφι, φαντασία, δημιουργία, επικοινωνία, πικ-νικ, παζάρι ρούχων και βιβλίων και μικρών αντικειμένων…

Έναρξη: Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2010 στις 9:00
Λήξη: Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2010 στις 21:00

Τοποθεσία: ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ, ΠΟΛΙΧΝΗ
Οδός: Λεωφόρος Στρατού
Πόλη: Θεσσαλονίκη, Πολίχνη
Ομάδα του http://www.e-protasi.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!