tromaktiko: Απαντήσεις στο "Καταραμένε Παπαδόπουλε"

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Απαντήσεις στο "Καταραμένε Παπαδόπουλε"



Αν και έχω βαθύτατα δημοκρατικές καταβολές (γιά να καταλάβετε την οπτική μου γωνία) πολύ φοβάμαι ότι ο ιστορικός του μέλοντος θα συγκρίνει τα στοιχεία και τους αριθμούς χωρίς συναίσθημα και χωρίς βιώματα. Τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά γιά την Δημοκρατία μας...
Τα μεταπολιτευτικά χρόνια που ζούμε, θα χαρακτηριστούν ως η παρακμή του νέου Ελληνικού κράτους. Θα πρέπει να δράσουμε γιά την πραγματική ανάσταση της Ελλάδας αν δεν θέλουμε η ιστορία να γράψει τέτοια πράγματα η τύχη της χώρα είναι στα χέρια μας όπως λέει και το Ελληνικό Σύνταγμα. Ευχαριστούμε γιά το ελεύθερο βήμα σας.

Aναγνώστης
 
---------------------------------------------
 
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ.Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΔΕΝ ΣΤΕΡΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ,ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΦΝΗΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΚΕΙΝΗ Η ΕΠΟΧΗ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΤΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΜΑΚΑΡΙΟ.
 
Aναγνώστης
 
----------------------------------------------
 
Πληρώνει ο λαός ΠΛΕΟΝ, τον μύθο του πολυτεχνείου!
 
Aναγνώστης
 
---------------------------------------------
 
Ας μας πει καποιος τα ονοματα αυτων που πεθαναν απο το τανκ του παπαδπουλου,που παρεπειπτοντως τοτε δεν κυβερνουσε,ειδατε ποτε καμια μανα στο πολυτεχνειο τοσα χρονια να κλαιει για το παιδι που της σκοτωσανε εκεινο το βραδι?ενα ονομα νεκρου?που ειναι θαμενοι τοσα χρονια και δεν το ξερει κανεις?ενα φιασκο ηταν και αυτο.δεν υπηρχαν νεκροι εκεινη τη νυχτα.
 
Aναγνώστης
 
--------------------------------------------
 
Δυστυχως καποιοι δεν μπορουν να αντεξουν την αληθεια.Τους εχει κανει ετσι το συστημα 36 χρονια τωρα που δεν μπορουν.Και αυτο βολευει μια χαρα τους πολιτικους μας.

Οσο και να χαλαει το ονειρο καποιων ολα ειναι απλα μαθηματικα.Ας κοιταξει καποιος πως παρεδωσε η 7ετια την οικονομια μας,ας κοιταξει και τα θυματα ποσα ηταν(αραγε τα θυματα της Marfin εντασσονται στα θυματα δημοκρατιας?)ας κοιταξει την εγκληματικοτητα ας τα κοιταξει ολα.Οπως και τι εγιναν ολοι αυτοι που εξοριστηκαν τοτε και αυτοι πο ηταν στο Πολυτεχνειο.Ποσο βοηθησαν τη χωρα ολοι αυτοι? Μην κρυβεστε πισω απ το δαχτυλο σας κυριοι!Θελουμε δεν θελουμε η 7ετια λειτουργησε πολυ περισσοτερο υπερ της Ελλαδας παρα η δηθεν δημοκρατια που εχουμε απο τοτε!

Αναγνώστης

--------------------------------------------

ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ, Η ΧΟΥΝΤΑ ΗΤΑΝ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ Η ΚΥΠΡΟΣ... ΜΕΤΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ?

Αναγνώστης

-------------------------------------------

Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙΣΕΙ.

Αναγνώστης

-------------------------------------------

Πρώτα να δηλώσω πως δεν συμφωνώ ούτε με το φίλο "δημοκράτη" αλλά ούτε με τους αντιπαρατιθέμενους δημοκράτες διότι τα άκρα και οι αντιπαραθέσεις τέτοιου είδους δεν οδηγούν πουθενά. Θέλω όμως να τονίσω πως σε μια δημοκρατία πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις, όποιες και αν είναι αυτές. Από ακροαριστερές μέχρι ακροδεξιές. Αλλιώς τι ελευθερία του λόγου υπάρχει αν οι μεν λογοκρίνουν τους δε;


Συγχαρητήρια που αναρτήσατε ένα τέτοιο κείμενο και δεν το λογοκρίνατε. Επαναλαμβάνω πως δεν συμφωνό αλλά αυτό θα πει ελευθερία του λόγου! Ο καθένας να λέει ότι θέλει...

Εμείς που διαβάζουμε μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας, όποια και αν είναι αυτά! Και να απαντήσουμε επίσης με τα δικά μας επιχειρήματα! Αλλά τι θα πεί να κατέβει το posτ; Απαράδεκτο σε μια πραγματική δημοκρατία που προσπαθεί να δημιουργηθεί στα blogs. Και για να μην παρεξηγηθώ επειδή σίγουρα θα υπάρξουν πολλοί "καλοπροαίρετοι" σε καμια περίπτωση στα παραπάνω δεν περιλαμβάνεται η προσωπική προσβολή ή δυσφήμιση! Αυτά είναι καταδικαστέά. Αναφέρομαι μόνο σε απόψεις. Και για να κλείσω επειδή νομίζω πως σας κούρασα, ΜΗΝ ΦΑΝΑΤΙΖΕΣΤΕ ME KANENAN. Να έχετε τα αυτιά και τα μάτια σας ανοιχτά και να δέχεσθε τα καλά από όλους αφού πρώτα τα φιλτράρετε... Ευχή μου είναι κάποια μέρα όλοι εμείς να μπορούμε συμβιώσουμε αρμονικά χωρίς να μας καλλιεργούν το φανατισμό, το μίσος και την έχθρα για το διπλανό μας "δημοκράτη" ή μή...

Αναγνώστης

-----------------------------------------

ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΠΕΡΙ ΝΕΚΡΩΝ, ΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΛΠ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΡΗΝΗΣΑΜΕ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ...


ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΣΟΙ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ? ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΡΩΡΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ? ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΑΒΟΗΘΗΤΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ? ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΕΙ Ο ΛΑΟΣ Κ ΤΡΩΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΟΛΙΓΟΙ?

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΚΥΡΙΟΙ?

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ ΜΙΛΑΤΕ?ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΕΝΑ ΚΟΜΑ ΕΝΩ-ΚΑΙ ΚΑΛΑ-ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ? ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΓΙΑ ΙΔΙΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ- ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ-ΟΙ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ" ΒΟΛΕΥΤΕΣ?

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ, ΕΙΝΑΙ Κ ΑΥΤΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ (ΣΤΟ ΔΟΛ ΓΕΛΑΝΕ ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΚΑΙ 150 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΒΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ)

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ-ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ!!!!! ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΛΑΒΑΝΟΣ? Ή ΜΗΠΩΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ?

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΟΙ 300, ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ Κ ΦΥΣΙΚΑ ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΙ!!!
 
Αναγνώστης
 
------------------------------------

Α ρε καταραμένε Παπαδόπουλε,

Τελικά μετά από 36 χρόνια αποδείχθηκε ότι είχες δίκιο .
Μόνο μια Χούντα μας σώζει πλέον και φαντάσου ότι τόσα χρόνια ήμουν αλλά και θα είμαι ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ.
Πρώτα όμως η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ και μετά όλα τα άλλα. Θα πρότεινα να γίνει ένα νέο πολιτικό σχήμα διακυβέρνησης που θα λέγεται : "ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"
Σε ένα ΜΠΟΡΝΤΕΛΟ κράτος που ο καθένας κάνει ότι γουστάρει όποτε το γουστάρει και όταν το γουστάρει,προστέθηκαν οι ξένοι πάτρονες μας και μας κάνουν ΝΤΑ! Τελικά μετά από 26 χρόνια που είμαι ενεργός πολίτης και ενδιαφέρομαι για τα κοινά της χώρας μας , ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΒΓΑΛΑ.

Αναγνώστης

----------------------------------

Και όμως όλα αυτά είναι αλήθεια . και το φως κ το νερό και τα σχολεία. κάποτε άκουγα 2 κουμουνιστές να συζητάτε . δεν είπαν ούτε μια άσχημη κουβέντα για τον Παπαδόπουλο .α και στο πολυτεχνείο δεν έγινε τίποτα . το έχω ψάξει προσωπικά.

Aναγνώστης

---------------------------------

ΕΣΕΙΣ ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ;
ΛΕΤΕ ΣΤΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ;
ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΣΤΑ ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ''ΚΡΑΤΗ,ΟΠΩΣ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ...ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ...ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ? ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΟΣΩΝ ΧΡΟΝΩΝ, ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΑΤΕΡΑ ''ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ'' ΠΟΥΘΕΝΑ...ΠΙΣΤΕΥΤΕ ΟΤΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΖΑΝ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΑ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ" ΚΑΝΑΛΙΑ;;;
ΠΟΛΥ ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΑ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

---------------------------------

Tα ονοματα των νεκρών βρε παιδια. Μία συνέντευξη ενός συγγενή.Τίποτα.Το τάνκ έριξε την πόρτα,νεκροί δεν υπήρχαν. Ονόματα, που είναι. Στην πορεία από την πρώτη χρονιά της επετείου δεν είδαμε ούτε ενα συγγενή σκοτωμένου, μια μάνα να κλαίει, κάποιον. Τους γονιούς όμως των 4 σκοτωμένων από τους αριστεριστές στην Marfin τους ξέρουμε. Αυτή είναι η αλήθεια. Α και κατι άλλο. Διαψεύστε ότι όλα αυτά τα έργα δεν έγιναν.

Αναγνώστης

---------------------------------

ΔΕΝ ειμαστε σοβαροι καθολου τελικα...
και οπως λεει ο πατερας μου "ο ελληνικος λαος τελικα ειναι μουζικοι"
απο που να αρχισει κανεις και που να τελειωσει..πεσατε ολοι εσεις οι "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" να φατε τον αλλον για αυτα που εγραψε για τον ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ και μαλιστα ανωνυμα...

Μιλατε για δηθεν στερηση δικαιωματων κ.τ.λ
την στιγμη που τα εχετε χασει ολα αυτα και δεν το εχετε καταλαβει τοσα χρονια..
μιλατε για φασισμο????
δηλαδη τωρα τι εχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ??? δηλαδη θελετε να μου πειτε οτι σημερα μετα απο τοσα χρονια δημοκρατιας.. εχουν σωστη μορφωση τα παιδια μας..??
υπαρχει δηλαδη κρατος δικαιου??
υπαρχει δημοκρατικη κυβερνηση??
ΥΠΑΡΧΕΙ αναπτυξη???
και τοσα αλλα...τουλαχιστον η χουντα κρατησε 7 χρονια....ενω τωρα???????
αντι να το παιζετε ΘΙΓΜΕΝΟΙ κ.τ.λ καλυτερα θα ηταν να βγειτε απο τα σπιτια σας... και να σηκωθητε απο τους καλοβολενους καναπεδε σας οσο ειναι ακομα καιρος... μπας και προλαβουμε να σωσουμε τιποτα...αλλα τι καθομαι και λεω τοσα χρονια αυτοι που σας κατακλεβουν δεν ανεβηκαν μονοι τους εκει επανω ΕΣΕΙς τους ψηφιζατε ... ελπιζοντας οτι θα μπορεσετε να βολεψετε τα παιδακια σας στο δημοσιο ... η να φατε και εσεις λιγα απο αυτα που βουταγαν αυτοι και στα @@@@ σας αν παει κατα στο @@@ η ελλαδα.... την παρτησας κοιτγατε ολοι και τιποτα παραπανω.....και αυτοι οι δηθεν κακομοιρηδες φορτηγατζιδες που φωναζουν τωρα ας ρωτησουν τα αφεντικα τους ποσο αγορασαν τις αδειες τους >> επι ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ>>>????? ΝΑ δουμε δηλαδη απο που αρχισαν ολα....
για να μην πω και τοσα αλλα

ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ειμαι αλλα ξερω καλα ποσοι φτιαχθηκαν τοτε ....
και ποσοι αλλοι που φωναζουν σημερα εφαγαν με την μετεπειτα δημοκρατια....
ας μην κρυβομαστε πισω απο το δακτυλο μας
ΤΕΤΟΙΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΑΝ!

Αναγνώστης

--------------------------------------------

ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ 28 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ "ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ" ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ.

ΛΥΠΑΜΑΙ....ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΗ ΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ,ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ,ΜΑΣ ΤΑΠΕΙΝΩΝΟΥΝ,ΜΑΣ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΩ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ....ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΕΝΩ ΤΟΤΕ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΑΣ ΕΚΛΕΒΑΝ,ΔΕ ΜΑΣ ΙΣΟΠΕΔΩΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΕΥΑΝ!

Αναγνώστης

--------------------------------------------

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΕ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ? ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ?

Αναγνώστης

--------------------------------------------

Μπράβο σας κύριοι,




Δημοσιεύσατε άρθρο που έχω την εντύπωση ότι δεν σας βρίσκει σύμφωνους άλλωστε αυτό δεν σημαίνει ελεύθερος λόγος ;



Αφήνω αυτό το κομμάτι και ως άλλη μια απάντηση στον κύριο «Δημοκράτη» και όσους τον σχολίασαν θα ήθελα να αναφέρω τα εξής :



 Όντως πολλά έργα έγιναν όσο είχε την εξουσία

 Όντως βοήθησε μεγάλη μερίδα ανθρώπων όπου η πλειοψηφία τους αυτή την στιγμή μένει στα βόρεια προάστια και υπερασπίζεται την δήθεν ελευθερία της Δημοκρατίας.

 Όντως η Αμερική ήταν σε δυσμενή θέση απέναντι στην Ελλάδα και αυτό γιατί, δεν μπορούσε να τον εξουσιάσει.

 Όντως δεν είχε δανειστεί δραχμή και παρήγαγε και πλούτο για την χώρα.

 Όντως τότε δεν υπήρχαν όλοι αυτοί οι στυμμένοι διαγωνισμοί είτε για Α.Σ.Ε.Π είτε για δημόσια έργα, δρόμους, νοσοκομεία κτλ.





Παρ’ όλα αυτά όμως έλειπε από τους ανθρώπους το αίσθημα της ελευθερίας, της πραγματικής Δημοκρατίας. Σκότωσε, ανθρώπους και συνειδήσεις, πιθανόν να πούλησε ακόμα και την Κύπρο. Πολλά τα άσχημα που έκανε και δεν χρειάζονται ιδιαίτερη αναφορά αφού όλοι είτε μεγάλοι είτε μικροί τα θυμούνται ή τα έχουν διαβάσει.



Όμως, θα ήθελα να ρωτήσω όλους αυτούς τους κυρίους που απαντάνε με τόσο μίσος απέναντι στον κύριο Δημοκράτη:



 Τώρα είστε ελεύθεροι ;

 Τώρα ζείτε καλύτερα ;

 Τώρα μπορείτε να κάνετε σχέδια για το μέλλον ;

 Τώρα δεν ζούμε σε μια χούντα των τριακόσιων ;

 Τώρα παράγουμε περισσότερο πλούτο ;

 Τώρα έχουμε λιγότερους νεκρούς κύριοι με τις Δημοκρατικές κυβερνήσεις ;

 Τώρα δεν πεθαίνουν συνειδήσεις ;



Δεν τάσσομαι υπέρ της χούντας σε όποια μορφή και αν είναι αυτή, όμως δεν μπορώ να δεχτώ ότι τώρα είναι καλύτερα από τότε απλά επειδή δεν με σκοτώνουν στην πλατεία επειδή φοράω κόκκινη μπλούζα, εξάλλου με σκοτώνουν κάθε μέρα αργά αργά, το χειρότερο; Σκοτώνουν και τους γονείς μου, και όλους μας.

Αρνούμαι την Δημοκρατία που λέει, τα φάγαμε, θα πληρώσεις. Αρνούμαι να δεχτώ ότι ζω σε μια πλούσια χώρα από φυσικούς πόρους και δεν παράγουμε τίποτα. Αρνούμαι να δεχτώ ότι κάνανε την Ελλάδα από λίκνο του πολιτισμού, χώρα της αρπαχτείς και της καλοπέρασης.
Και όλα αυτά φίλοι έγιναν : ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, εγώ θα το έλεγα ΧΟΥΝΤΟΚΡΑΤΙΑ όχι Δημοκρατία, οπότε πριν κατακρίνεται κάποιων σκεφτείτε το πώς ζείτε τώρα και το αύριο σας, με την Δημοκρατική Χουντοκρατία.

Αναγνώστης

-----------------------------------------------

Πες τα χρυσόστομε!! Προχθές διάβαζα στην Real News ότι η δίκη για τους Απριλιανούς αποφασίστηκε να γίνει, όταν ο Καραμανλής είχε πληροφορίες ότι ο Παπαδόπουλος θα κατέβει στις εκλογές. Τότε ο δημοκρατικός "εθνάρχης" προειδοποίησε τον Παπαδόπουλο ότι αν κατέβει στις εκλογές θα τον βάλει φυλακή, όπως και τελικά έκανε. Γιατί; Τι φοβότανε ο Καραμανλής; Παράλληλα του είχε προτείνει να φύγει με λευκό διαβατήριο προς οποιαδήποτε χώρα του εξωτερικού επιθυμεί αυτός και οι συνεργάτες του και με πληρωμένα όλα τα έξοδα (!), όμως τότε ο Παπαδόπουλος απάντησε ότι "εγώ δεν είμαι Καραμανλής να πηγαίνω στο Παρίσι...". Όλα αυτά δημοισεύονται σε μια Κυριακάτικη εφημερίδα εν έτη 2010... Πόσα δεν γνωρίζουμε... Αλήθεια, θα μάθουμε ποτέ όλα τα πραγματικά γεγονότα εκείνης της εποχής ή θα συνεχίσουμε να ζούμε με... παραμύθια τύπου "Πολυτεχνείο";


Αναγνώστης

----------------------------------------------

Καταρχάς έχουμε δημοκρατία και ελευθερία του λόγου οπότε ο καθένας μπορεί να εκφράζει και εκφράζεται όπως θέλει αρκεί να μην επηρέαζει την σωματική ακεραιότητα των υπολοίπων και όχι την ηθική.Ο Βολταίρος είχε πει «Δεν πιστεύω ούτε μια λέξη από όσα λες αλλά θα υπερασπίζω ακόμη και με τη ζωή μου το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις».Είμαι γόνος πασχόντων και ναι τον παππού μου τον εξόρυσαν για τις κομμουνιστικές του απόψεις επί Ï! �ούντας.Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχει δικαίωμα κάποιος να εξυμνεί κάποιο ιστορικό πρόσωπο κι ας ήταν και δικτάτορας,μπορείτε να το κατακρίνεται όσο θέλετε αλλά όχι να απαιτείτε να κατεβαστεί και η ανάρτηση.Τέλος μια επισήμανση άμα δεν υπήρχε η αστική τάξη των Αθηνών(τότε θεωρούνταν η Κυψέλη) δεν θα είχε τόσο μεγάλη απήχηση η <<Εξέγερση του Πολυτεχνείου>>,άρα οι πάσχοντες δεν ήταν μόνο Έλληνες αριστεροί αλλά και Έλληνες δεξιοί.Το τονίζω αυτό για να μην συγχέουμε την χούντα με την δεξιά.

Αναγνώστης

--------------------------------------------

Διάβασα και τα 2 άρθρα τα οποία αναφέρονται στο συγκεκριμένο ζήτημα και θα ήθελα και γω σαν απλός νεολαίος και άφανής πρωταγωνιστής της εποχής μας να εκφράσω τα προκαταβολικά τα θερμά μου συλληπητήρεια και στις 2 πλευρές...


Πρώτα απ'όλα γιατί σύμφωνα με το μ.ο ηλικίας των αναγνωστών του τροκτικού (ο οποίος φαντάζομαι θα κυμαίνεται στα 25-30 έτη) κανένας δεν χρησιμοποίησε σωστά την λέξη-αξία-wannabe.... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! Τα μισα σχόλια των αναγνωστών έκραζαν λέγοντας να κατέβει αμέσως το συγκεκριμένο post γιατί ήταν προσβλητικό. Μάααλιστα! Και γιατί να κατέβει? Η Δημοκρατία εκφράζεται μέσω της ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Προφανώς ο τύπος που το ανέβασε ήθελε να εκφράσει την άποψη του και να τονίζει καποια συγκεκριμένα καλά που είχαμε σαν χώρα και σαν Έλληνες επί Χούντας, σ! ε συγκριση με την τωρινή κατάσταση που ζούμε στη Ζιμπάμπουε της Ευρώπης. Και δεν έχει και άδικο αν το δούμε από μια οπτική γωνία το ζήτημα. Επί δικτατορίας υπήρχε μια Α' ανάπτυξη στη χωρα και ο Έλληνας είχε αρχίσει να βγαίνει από ένα βούρκο απληστίας και διαφθοράς που τόσα χρόνια τον καταδυνάστευε έστω και εσωτερικά! Οπότε αν κρατήσουμε μόνο τα καλά της Χούντας μάλιστα, και ναι, μαζί σου φίλε! Από κει και πέρα ας έρθει και ο αντίλογος και απευθύνομαι στον κύριο που εγραψε το άρθρο "Καταραμένε Παπαδόπουλε"! Αν σε βαλω σε μια φυλακή και Ï! �ου δώσω ολα τα καλά του κόσμου φαί! , λεφ τά, τουαλέτα, τηλεορασή κλπ κλπ τι θα κάνεις θα δεχτείς???

Για να μην μακρυγορώ σου λέω όχι και το στηρίζω λέγοντας σου απλά οτι δε θα το έκανες γιατι είσαι Έλληνας! Όπως δεν ανέχτηκες ποτέ δερβέναγα στο κεφάλι σου έτσι και δεν τον ανέχτηκες και τότε και καλά έκανε ο κόσμος και ξεσηκώθηκε! Αναμφίβολα ήταν μια ολόλευκη σελίδα στην αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας το πέρασμα της Χούντας (και όσοι δεν το δέχονται ας ανοίξουν τα μάτια τους γιατί η ιστορία αυτή είναι...) αλλά και αναμφίβολα ήταν μια κατάμαυρη σελίδα στην καρδιά και τη συνείδηση του λαού! Και αυτή η χώρα είναι ο λαός της! Έτσι επιβίωσαν οι Ï! �αλιοί και έτσι επιβιώνουμε και μεις...
Το δεύτερο που ήθελα να τονίσω είναι το γεγονός οτι όλοι όσοι έκαναν σχόλια έσκασαν σαν ηφαίστειο με το που είδαν κάποιον να αναφέρεται στην Χούντα! Και αρχίζουν και τα ωραία: Φασίστα ο ένας, Δημοκράτη ο άλλος...

Ρε παιδιά μια ερώτηση: Αν δεν μπορούμε εμείς μεταξύ μας σε ένα blog να εφαρμόσουμε τη δημοκρατία και την ελευθερία της άποψης αλλά τη δυνατότητα να υποστηρίζεται η άποψη με οποιονδήποτε τρόπο πως περιμένετε να εφαρμοστεί η δημοκρατία στην κοινωνία ειδικά τους σημερινούς εκπροσώπους μας?
Ας πάψουν πλεόν οι στενόμυαλοι να το παίζουν υπέρμαχοι μιας, όπως είπα και πριν, σημερινής wannabe-Δημοκρατίας και ας πάψουν και κάτι αρχαιολάγνοι να λησμονούν και να νοσταλγούν Χούντες και πράσινα άλογα!
Στην Έλλαδα που ζούμε τίποτα από τα 2 δε χωράει!
Το τι θα κάνουμε τώρα είναι το ζήτημα...

Αναγνώστης

-------------------------------------------

Κύριοι της αριστεράς επιτέλους πάψτε να αναφέρεστε στους δολοφονημένους του πολυτεχνείου.Το ξέρετε πολύ καλά ότι την 17 Νοεμβρίου 1974, τόσο μέσα όσο και σε απόσταση 100 μέτρων από το Πολυτεχνείο ΔΕΝ ΕΦΩΝΕΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.Αυτό άλωσετ αναγράφετε επίσημα και στο πόρισμα του εισαγγελέα Τσεβά.Εχετε καταντήσει γραφικοί.

Αν τολμάτε βάλτε μια επιγραφή με τα ονόματα που ισχυρίζεστε ότι σκοτώθηκαν στο Πολυτεχνείο, Βγάλτε στη δημοσιότητα μια μάνα που έχασε το παιδί της το βράδυ εκείνο.
Το όνομα Ηλένια Ασημακοπούλου σας λέει κάτι κύριοι της αριστεράς? Αυτό δεν αποτελεί την μέγιστη ανακρίβεια ?
Για να μάθουν οι νεότεροι,ποια ήταν η Ηλένια Ασημακοπούλου, προσπαθήσατε κύριοι της αριστεράς, με ένα ανύπαρκτο όνομα και με μια ψεύτικη φωτογραφία από ένα φωτομοντέλο της Γαλλίας, να δημιουργήσετε το μεγαλύτερο ψέμα του αιώνα και να εκμεταλλευτείτε την όλη κατάσταση πολιτικά,αλλά όπως συνήθως συμβαίνει,η Ηλένια δεν υπήρξε ποτέ και δεν εφωνεύθει ποτέ, συνεπώς ξεσκεπαστήκατε.
Μην διαστρεβλώνετε την αλήθεια. Αν έχω να επιλέξω μεταξύ της τότε δικτατορίας και της σημερινής ψευτοδημοκρατίας σας, τότε κύριοι λυπάμαι αλλά προτιμώ σίγουρα τα χρόνια τηε επταετίας.Ζούσαμε ασφαλείς χωρίς τον φόβο μην τυχόν μας σκοτώσουν τα παιδιά μας μέσα στα ίδια μας τα σπίτια.

Αναγνώστης

------------------------------------------

ΤΟ ΝΑ ΥΠΕΡΣΠΙΖΕΣΑΙ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΣΠΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΩΦΕΛΟ ΟΣΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ...

Αναγνώστης

------------------------------------------

Δεν υποστηρίζω κανέναν, μα οι κ.κ. να θυμηθούν την δολοφονία του πρώην ιδιοκτήτη του τρομακτικού στο όνομα της ελευθερίας του λόγου...

Επίσης, μαύρο άσπρο δεν υπάρχει. καθένας δικαιούται να διαμορφώσει την δική του γνώμη. (Αν υπάρχουν τα αντίστοιχα βιβλία στην "ελεύθερη" εποχή μας). Τα παπαγαλάκια παρακαλούνται να σωπάσουν.
Επίσης, παραθέτω: "Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.

Ισοκράτης, 436-338 π.Χ., Αθηναίος ρήτορας"

-------------------------------------------

ΕΠΕΙΔΗ ΕΖΗΣΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΔΩ (ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ)ΚΑΙ ΤΑ ΕΖΗΣΑ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΑΡΧΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΠΟΛΥΤΑ!!! ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΕΠΟΧΗΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥΣ ΑΕΡΑ...ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΩ...ΗΜΟΥΝ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΞΕΡΩ...(ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ Π.Χ. Ο ΜΑΚΑΡΕΖΟΣ ΕΜΕΝΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ)...Κ.Τ.Λ. ΕΤΣΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΟΣΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΕΓΙΝΑΝ (ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΑΡΑ! ΓΕ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΙ;)ΕΠΕΡΝΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΕΚΑΝΑΝ (ΚΑΘΟΤΙ ΕΛΛΗΝΕΣ)ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥΣ. Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ...ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ. ΗΔΗ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ...ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΣΟΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ (ΟΠΩΣ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ....ΠΩΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΛΙΓΟΙ...ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΛΙΓΟΙ...Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ. ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ...

Αναγνώστης

--------------------------------------------

Θελω εκ βαθεως να συγχαρω τον αναγνωστη, που συνεγραψε αυτα στο «Καταραμένε Παπαδόπουλε…»...συμφωνω σε ολα που εγραψε, σωστοτατα...


Παρολα αυτα δεν ειμαι υπερ της χουντας, επειδη εξυπηρετουσε ξενα συμφεροντα οπως και η "δημοκρατια σας" αλλα ειναι τοσοι τυφλοι εδω μεσα, που διαμαρτυρονται εκ των πλειστων οι γραφικοι για χρονια που δεν εζησαν, χαιρομαι.!

Επιτιθονται στο τρομακτικο που το αναρτησε, λοιπον, εγω δινω συγχαρητηρια και στο τρομακτικο που το αναρτησε, καθως δειχνει το δημοκρατικο χαρακτηρα του διαδικτυου να ακουγονται ολες οι αποψεις...

Επισης, επι χουντας ειχαμε ολοι δουλεια, κανεις δεν υπηρχε ανεργος και η χωρα δεν ειχε χρεη, αλλα κερδη...ας καθισουν λοιπον οι αγωνισταροι και μαχιμοι νεοελληνες να ειναι ανεργοι με τα υπερπτυχια τους, και ας πεινανε και να ζουν με τη μαμα και τον μπαμπα...και ας ζητανε χαρτζιλικι να βγαλουν εξω την γκομενα...και ας ζητανε χαρτζιλικι για την βενζινη του αυτοκινητου που δεν δουλεψανε να αποκτησουν...

Και οταν δεν θα χουνε να πληρωσουν, θα ερχεται η δημοκρατια και οχι η χουντα να τους βαζει φυλακη, λογω χρεων εις βαρος του δημοσιου...ευγε νεοελληνα εξυπνε...εισαι αξιος της μοιρας σου, και δεν ειναι πλεον φωτεινη πεσε στο σκοταδι τυφλε, "οπως ελεγε και ο πλατωνας με το μυθο του σπηλαιου", βλεπε τις σκιες που σου μαθανε οι αφελεις γονεις σου και οι ανοητοι δασκαλοι σου...εισαι σε ξενη κατοχη πλεον ομως, χαιρομαι που θα δακρυσεις και θα πεινασεις...

Και ΝΑΙ προτιμω χουντα ελληνων παρα χουντα ξενοδουλων δουλων + 300 σκυλια με ασυλια στην βουλη, εκεινοι ηταν πατριωτες, αυτοι οι Τροικανοι τωρα με τον Γιωργακη Π, θα μας πουλησουν τα παντα, απο τη πατριδα μεχρι και την ζωη μας...επι χουντας βρισκανε στοχους του συνταγματαρχες, ενω του πωλητικους(πολιτικους) σας περνουν και τα σωβρακα και γλυφετε ακομα...κακομοιρηδες φτωχαδακια νεοελληνες σε χρημα και πνευμα...

Βλεπεις συνταξεις χανονται, ανεργεια υπαρχει, ερχονται και ελληνοποιουνται καθε καρυδιας καρυδι...σε λιγο θα ειμαστε 12.000.000 πολιτες...μονο που οι 6.000.000 θα ναι ελληνοποιησεις αλλοδαπων...ξερετε κατι γουσταρω το ελληνικο λαμογιο, που το ιδιο σκοτωνει την χωρα του...μπραβο σας δημοκρατες...40 χρονια πολεμουσατε την πατριδα και τωρα την δωσατε στους εχθρους και ζουμε υπο κατοχη...που αν δεν πληρωσουμε απο οικονομικη θα γινει πολεμικη, για να αρπαξουν τα εδαφη μας, καθως στο μνημονιο υπογραφτηκε ρητα, να παιρνονται ακομα και εδαφη, ή οτιδηποτε που εχει το ελληνικο κρατος στην ιδιοκτησια του(επιχειρησεις, κτηρια), ωστε να ξεχρεωσει τα χρεη του προς τους δανειστες...τιμη μου και καμαρι μου που ειμαι σωστος και γνησια σκεπτομενος ελληνας και οχι νεοελληνας στο μυαλο υποταγμενος σε ξενες επιρροες και επιταγες...ο Θεος να μας φωτιζει...δεν παμε καλα, δυσκολοι καιροι...ακομα υπαρχουν ελληνες που υποστηριζουν μια ανυπαρκτη δημοκρατια και κραζουν μια χουντα που μονο χουντα δεν ηταν...ρωτηστε και αλλου αστοιχειωτοι, βγαλτε τις παρωπιδες και τη ρηχη συνειδηση, που σας φορτωσε το ΥΠΕΠΘ και οι γονεις σας, χαιρομαι που υπαρχουν και "αλλοι" γονεις, που μας μαθανε αλλα, καποιους, καποτε...

Σκεφτειτε λιγο γιατι παγκοσμοιως εχουμε δημοκρατια, και ολη η γη εχει προβληματα...ειναι δυνατον ολοι οι λαοι να θελουν το κακο του εαυτου τους...μαλλον δημοκρατια μονο σαν λεξη και οχι πραξη εχουμε...ξεστραβωθειτε...και αστε τα τοτε χουντα σημερα βουλη...καλυτερα ζουσαμε επι χουντας...ειχαμε 3 δικτατορες τωρα εχουμε 300 λυσσασμενους...

Αναγνώστης

--------------------------------------------

Με αφορισμούς, κατάρες και άγνοια των ιστορικών γεγονότων δεν μπορείτε να αντιπαρατίθεστε. Η Ιστορία δεν είναι αναδευτήρας, να βάζουμε μέσα και να ανακατεύουμε "κάτι που διαβάσαμε", "κάτι που ακούσαμε" και "κάτι που νομίζουμε" με ολίγο από Ρήγα Φεραίο, Κύπρο, 1821 και Θεοδωράκη. Και στη συνέχεια να έχουμε την άνεση να καταθέτουμε δημόσια το "μίγμα" λες και παραδίδουμε περισπούδαστη διδακτορική διατριβή.


Η ιστορική αλήθεια , αγαπητοί φίλοι,δεν είναι τα επιφανειακά συμπεράσματα στα οποία εύκολα και αβίαστα οδηγούμαστε. Ούτε φυσικά οι θέσεις της εκάστοτε εξουσίας γραμμένες κατά παραγγελία σε δεκάδες ογκώδεις τόμους από υπαλλήλους της "ιστορικούς". Η Ιστορία είναι επιστήμη και ως τέτοια υπηρετεί συγκεκριμένους κανόνες και αρχές. Δεν είναι "ασπρο - μαύρο" για εύκολη επιλογή.

Σήμερα κάποιος φίλος γράφει κάτι για την περίοδο της Επταετίας. Δικαίωμά του. Απαντήστε του χωρίς συναισθηματικές υπερβολές και γενικότητες. Ακυρώστε τις θέσεις του, μία προς μία, με συγκεκριμένα επιχειρήματα και όχι με ύφος που ταιριάζει σε οπαδούς. Τουλάχιστον προσπαθήστε. Και προσοχή σε αναφορές περί "ξεπουλήματος της ελευθερίας" και "στέρησης δικαιωμάτων" , γιατί δεν μπορώ να προσδιορίσω τον ιστορικό χρόνο στον οποίο αναφέρεστε. Αν δεν κάνω λάθος το έλειμμα ελευθερίας είναι μεγαλύτερο σήμερα.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

-----------------------------------------

Συγχαρητήρια στο blog σας για του δημοσίευση της άποψης ενός πολίτη που, καλως ή κακώς, εχει μια θετική αποψη για τη Χουντα. Ο καθένας μπορεί να έχει και να εκφράζει ελευθερα την αποψη του. Ντροπη στους κυριους που ως «χουντικοτεροι της χουντας» διαμαρτυρονται για την ενεργεια σας να δημοσιευσετε την αποψη ενος συμπολιτη μας. Μου θυμιζουν τα παπαγαλάκια που οτι τους μαθουν στο σχολειο και οτι δουν στη τηλεοραση το αναμεταδιδουν και το υποστ! ηρίζουν με παθος!!! και αν τολμησει κανεις να εκφερει διαφορετική αποψη, τους εξοργιζει!!!

Aναγνώστης

----------------------------------------

Ναι, στο Ελλαδιστάν υπάρχει τόση Δημοκρατία, που μας έχει κυβερνήσει, Παππούς Μπαμπάς και ο Γιωργάκης ( προσεχώς ετοιμάζεται και η κόρη του… ) . Τελικά στο Ελλαδιστάν ή μόνο μία χούφτα οικογένειες (ολιγαρχία) έχουν το προνόμιο να μας κυβερνούν (όπως στο Αφρική) !!! ή σαν χώρα των 11.000.000 εκατομμυρίων ανθρώπων δεν έχουμε (200 χρόνια ιστορίας), κανένα άλλον άξιο Έλληνα να μας κυβερνήσει… Άντε κοιμηθείτε ήσυχοι τώρα….


Έχουμε Προστατευμένη Αμερικάνικη δημοκρατία !!!
 
Αναγνώστης
 
---------------------------------------
 
ΑΓΑΠΗΤΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ 32 ΧΡΟΝΩΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΑΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ'
ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΖΗΣΑ ΤΗΝ <ΧΟΥΝΤΑ> ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΕΓΩ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΜΕ ΤΗΝ <ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ> ΤΟΝ ΑΝΤΡΕΑ, ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΛΗ, ΤΟΝ ΣΙΜΗΤΗ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ <ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΥΣ> <ΚΥΡΙΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ> ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ
ΕΓΩ ΓΙΟΡΤΑΖΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΗ 17Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΜΟΥΝ ΣΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΛΕΓΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ <ΧΟΥΝΤΑ>
ΚΑΙ ΤΩΡΑ? ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΥΤΕ ΤΙ ΘΕΛΩ ΟΥΤΕ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ …….. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΚΟ...ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΩ <ΕΛΕΥΘΕΡΑ> ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΖΩ?

Η ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΩ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ? ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΖΩ?

ΤΕΛΙΚΑ ΖΟΥΣΑΜΕ ΜΙΑ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ? ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ?

ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΔΙΚΤΑΤΡΑ?
ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ?
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΩ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΩ….........
ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΦΑΧΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ !
ΛΥΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ……..ΛΥΠΑΜΕ
 
Αναγνώστρια
 
----------------------------------------
 
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!