tromaktiko: Μουσείο Ακρόπολης στον βωμό του χρήματος

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Μουσείο Ακρόπολης στον βωμό του χρήματος



Αγαπητό ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ, ειναι η πρώτη φορά που γράφω σε blog, αλλά το αίσθημα της αδικίας και της κοροιδίας που ένοιωσε χθες πραγματικά με έφτασε στα όρια μου. Κυριακή απόγευμα και αποφασίζω με τους φίλους μου να επισκεφθώ το "περίφημο" Μουσείο της Ακρόπολης...
ένεκα και του γεγονότος ότι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Ευρωπαικές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, οπότε η είσοδος σε μουσεία κσι αρχαιολογικούς χώρους είναι δωρεάν.
Ενθουσιαμένος που θα έβλεπα την αρχαία ελληνική κληρονομιά, μέσα σε ένα χώρο, επιτέλους, ανταξιο της, προχώρησα στην είσοδο του Μουσείου.

Εκεί λοιπόν έκπληκτος βλέπω τους επισκέπτες να κόβουν εισιτήριο. Απευθυνόμενος σε μία ευγενέστατη, ομολογουμένως, υπάλληλο εισπράττω την εξής απάντηση: "Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου αποφάσισε να "μεταφέρει" την Ευρωπαική Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς αύριο ημέρα Δευτέρα. Το Μουσείο θα είναι δωρεάν απο τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι".
Ανταπαντώ λοιπόν ότι αυτό είναι παράνομο και ότι σήμερα (Κυριακή) είναι η Ευρωπαική Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και όχι την Δευτέρα, όπως αυθαίρετα αποφάσισε το Μουσείο.
"Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου" επιμένει η υπάλληλος.

Απογοητευμένος και θυμωμένος από την κοροιδία και έλλειψη σεβασμού του Μουσείου απέναντι εμου, των επισκεπτών αλλά και απέναντι σε καταχυρωμένες "ευρωπαικές επετείους" αποχώρησα αρνούμενος να συμβιβαστώ με αυτή τη "μπακαλίστικη" λογική (Κυριακή σήμερα περισσότερα εισιτήρια-έσοδα οπότε καταργούμε-παράνομα την Ευρωπαική Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και την μεταφέρουμε την επομένη, που και πάλι είναι ελέυθερη η είσοδος λόγω του ότι είναι η είναι η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, και μάλιστα σε ώρες δημοσίου.
ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΔΟΣ!!Θα τρίζουν τα κόκαλα του Περικλή!!!!
Ευχαριστώ για την φιλοξενία και παρακαλώ για την δημοσίευση του άρθρου.

Χ.Ρ. - Aναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!