tromaktiko: ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ



Κύριε Βελόπουλε, ως βουλευτής του ΛΑΟΣ και ως εκπρόσωπος μερίδας συμπολιτών μας τον Μάϊο του 2010 είπατε ΝΑΙ στο ΔΝΤ αν και επιμένετε να λέτε οτι είπατε ναι στη δανειοδότηση.
Μάλιστα, δικαιολογήσατε την στάση σας (και καλά κάνατε) με επιστολή σας στο τρωκτικο http://www.inews.gr/60/o-kyriakos-velopoulos-edose-tin-exigisi-tou-sto-troktiko-gia-to-nai-stin-vouli.htm ) ( αλλά και σε διάφορες συνεντεύξεις σας.

Στις 10-05-2010 στην εκπομπη ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ υπερασπιστήκατε την απόφαση σας γιατι ψηφίσατε ΝΑΙ. Παραθέτω το λινκ για να ακούσουν όλοι οι αναγνώστες το τι ακριβώς είπατε http://www.youtube.com/watch?v=vOg8dCJBj3I

Στο βιντεακι λέτε τα εξής:

α) "Είπα ναι στο δάνειο και όχι στα μέτρα"  
Κύριε Βελόπουλε όταν πάτε σε μια τράπεζα να πάρετε δάνειο και υπογράφετε υπάρχει κανένα πεδίο που αναφέρει ότι συνυπογράφετε για την χρηματοδότηση και όχι για τους όρους? Θέλετε να πείτε ότι είπατε ναι στο να παρουμε τα χρήματα αλλά διαφωνούσατε με το υπόλοιπο κείμενο και όρους? Λυπάμαι αλλά αυτό δεν ευσταθεί.
β) " Έρχεται ένα σημείο στην πολιτική σου σταδιοδρομία ως άνθρωπος να σκεφτείς ΛΟΓΙΚΑ και όχι ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ...."
Κύριε Βελλόπουλε εσεις το είπατε αυτό? Με αυτό το σκεπτικό δεν θα γινόταν η επανάσταση του γένους, το έπος του ΄40, οι Θερμοπύλες... Βάσει της λογικής κύριε Βελλόπουλε ο Λεωνίδας τι ήθελε στις Θερμοπύλες? Οι Κολοκοτρώνης, Μπουμπουλίνα, Καραισκάκης και όλοι οι αγωνιστές του ΄21 αν σκεφτόντουσαν λογικά ... θα έπρεπε να μην ξεκινούσαν τον αγώνα.... Οι έλληνες του ΄40 με την λογική θα έλεγαν ΝΑΙ στον Μουσολίνι και στο Χιτλερ....
Θεωρείτε οτι αυτο που περνάμε τώρα δεν είναι ΠΟΛΕΜΟΣ? Σε πόλεμο είμαστε κύριε Βελόπουλε ,, η διαφορά είναι οτι ο πόλεμος είναι οικονομικός. Γιατί οι αγωνιστές του ΄21, του ΄40,  να μην σκεφτούν την ζωή τους η οποία είναι ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΗ από τις καταθέσεις στην τράπεζα.
γ) "Ο Σόρρος και ο Πόλσον έχουν επενδύσει στην κατάρρευση της Ελλάδας"  Δηλάδη παντου ο Σόρος είναι και ΕΣΥ του έκανες ζημιά. Ακόμη και έτσι να είναι κύριε Βελόπουλε η ζημια που έχουμε υποστεί τώρα ειναι χειρότερη ακόμη και απο την χρεωκοπεία.. αν και δνε θα γινόταν χρεωκοπεία και το ξερετε καλά αυτό (τραπεζικός είμαι γνωρίζω καλά).

Κύριε Βελόπουλε δεν θα χρεωκοπούσαμε διότι ποτε μα ποτέ η τράπεζες δεν θέλουν να χάσουν τα χρηματά τους ή τουλαχιστον ! το κεφάλαιο που ΕΔΩΣΑΝ! Το μεγαλύτερο ποσοστό του χχρέους μας είναι προς τις γερμανικές τράαπεζες... Δηλαδή θα μας άφηναν να δημιουργήσουμε ντομινο καταρρευσης???
Απλόυστατα το παιχνίδι στηήθηκ, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε μια χαρά.

Βέβαια μιλήσατε για τους υπέυθυνους: ΖΙΕΜΕΝS, S4I, GOLDMAN SACHS κτλ και είμαι απόλυτα σύμφωνος μαζί σας. Αν άνοιγαν όλοι οι φάκελλοι απο το 81 και μετά δεν θα χρειαζόταν να μειωθούν ουτε οι μισθοί ουτε να να έχουμε ΦΠΑ 23%.

Σας θυμάμαι από την ΕΡΜΗΣ ΤΗΛΕΕΟΡΑΣΗ κυριε Βελλόπουλε και δθστηχώς απογοητευτηκα. Λυπάμαι αλλά η Σακοράφα και ο Σημαράς που είπαν ΤΟ ΟΧΙ δεν θέλουν το καλό της πατρίδας? Γιατι δεν ειπαν και αυτοι ΝΑΙ ως προς τα χρήματα και οχι τα μέτρα σύμφωνα με το σκεπτικό σας?

Ως κόμμα και ως βουλευτής που είστε εναντίοντων μέτρων πέιτε μου τι έχετε προτείνει. Μέτρα όμως και όχι γενικότητες..Ναι στις γερμανικές αποζημιώσεις αλλά αυτο δνε αποτελεί μέτρο οικονομίας.... Από τον Δεκέμβριο έως τον Μάιο ποια ήταν η ενναλακτική σας πρόταση (πρόταση όμως και οχι γενικότητες).

Επιτρέψτε μου να σας πω το εξής: Ο σωστός πολιτικός σκέφτεται και με το συναίσθημα. Ως πολιτικό κόμμα οφείλατε να έχετε 5 μηνές πριν το ΔΝΤ πει τις προτάσεις σας, να έχετε καταθέσει μέτρα και λύσεις και να λάβετε την ΕΥΘΥΝΗ να πειτε ενα ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΧΙ ακόμη και να δεν πέρναμε τα λεφτά Κυριάκο.  Λυπάμαι που το λέω αλλά κια ο Παπανδρέου για τα λεφτα έιπε ναι!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!