tromaktiko: Αποκλεισμός φοιτητών απο το μοναδικό φοιτητικό κλειστό κολυμβητήριο στο Ζωγράφου

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Αποκλεισμός φοιτητών απο το μοναδικό φοιτητικό κλειστό κολυμβητήριο στο Ζωγράφου



Κλειστό κολυμβητήριο της φοιτητικής εστίας στα Ιλίσια ( Ταξίλου και Ούλοφ Πάλμε)

Στο ισόγειο του κτιρίου της Α΄Φοιτητικής Εστίας στα Ιλίσια, επί της Ούλοφ Πάλμε, υπάρχει ένα κλειστό κολυμβητήριο. Η είσοδός του είναι στην αριστερή πλευρά του κτιρίου της Α΄ Φοιτητικής Εστίας , (βλέπει προς την Ταξίλου).
Οι εγκαταστάσεις της εστίας ανακαινίστηκαν το 2004 ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.
Παραθέτω δηλώσεις του τότε πρύτανη του Πανεπιστημίου το 2004, στην εφημερίδα του Πανεπιστημίου “ Καποδιστριακό ” ότι όλες οι εγκαταστάσεις της φοιτητικής εστίας λειτουργούν για χρήση από τους φοιτητές.
Πρώτο άρθρο εφημερίδας “ Καποδιστριακό ” : H ζωή στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Aθηνών, 1/10/2005 : Aπάντηση του Πρύτανη καθηγητή Γ. Mπαμπινιώτη σε δημοσίευμα της KAΘHMEPINHΣ:
“ Κατά την περυσινή ακαδημαϊκή χρονιά και φυσικά κατά την εφετινή στην Α' Φ.Ε.Π.Α. λειτουργεί ιατρείο Γενικής Ιατρικής και θα λειτουργήσουν εφέτος Γυναικολογικό και Δερματολογικό, Εργαστήριο Πολυμέσων, Γυμναστήριο-Κολυμβητήριο, Αναγνωστήριο και τάξεις μαθημάτων Ξένων Γλωσσών για τους φοιτητές των Εστιών και τής Πανεπιστημιόπολης γενικότερα. Πρόκειται δηλαδή για μια νέα σύλληψη για την Ελλάδα του τρόπου λειτουργίας των Φοιτητικών Εστιών”.
Δεύτερο άρθρο εφημερίδας “Καποδιστριακό” : “ Oι νέες υπερσύγχρονες φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Aθηνών, 15/10/2004: Oι εστίες αυτές χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των Oλυμπιακών Αγώνων για τη φιλοξενία ξένων δημοσιογράφων. Μετά το πέρας των Αγώνων οι Εστίες, όπως προέβλεπε η σχετική συμφωνία που είχε υπογραφεί, επέστρεψαν στο Πανεπιστήμιο, σε άριστη κατάσταση, για αποκλειστική χρήση από τους φοιτητές του”.
Τι ισχύει σήμερα; Δυστυχώς, οι πρυτανικές αρχές παρεχώρησαν την αποκλειστική χρήση του μοναδικού κλειστού κολυμβητηρίου και του διπλανού γυμναστηρίου στους συλλόγους υπαλλήλων του Πανεπιστημίου και αντί οι φοιτητές να έχουν καθημερινή πρόσβαση στο κολυμβητήριο, τους στέλνουν στο ανοιχτό κολυμβητήριο των Ιλισίων ακόμα και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, μόνο 11-1 το μεσημέρι (τις άλλες ώρες πρέπει να πληρώνεις) . Σχεδόν όλα όμως τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο γίνονται 9-12 ή 12-3, οπότε τι να προλάβεις; Στην ουσία ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ!!! Οι οποίοι, φυσικά, δεν ενημερώνονται από κανέναν για την ύπαρξη και τη λειτουργία του κλειστού κολυμβητηρίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι πριν λίγους μήνες δεν υπήρχε η οποιαδήποτε πινακίδα έξω από την είσοδο του κολυμβητηρίου.
Είναι ντροπή για οποιονδήποτε το σκέφτηκε και αίσχος να συντηρείται αυτή η κατάσταση εις βάρος των φοιτητών.

ANAΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!