tromaktiko: Ολυμπιακό Χωριό: Ώρα μηδέν

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Ολυμπιακό Χωριό: Ώρα μηδέν



Άκουγα κι εγώ λοιπόν για το Ολυμπιακό Χωριό και το Ολυμπιακό Χωριό.
 Όρμισα το λοιπόν και το επισκέφθηκα εν τέλει. Δεν λέω, στην αρχή ήταν όλα όμορφα, καθαρά, ήσυχα και γυαλιστερά. Ασφαλώς και αναφέρομαι στα δέντρα, στους φρεσκοβαμμένους τοίχους, στους ήσυχους ανοιχτούς δρόμους και στα τζάμια των καλυμμάτων του Αδριάνειου υδραγωγείου Αχαρνών και Δεκέλειας του 125 μ.Χ!

Με τα χρόνια, τα δέντρα και άπαντα τα άνθη αφέθηκαν από τον δήμο Μενιδίου να ξεραθούν, οι τοίχοι με την φροντίδα των νεολαίων της περιοχής μετατράπηκαν σε μάχες μεταξύ αθλητικών ομάδων και βωμολοχιών, οι ήσυχοι ολοφώτιστοι δρόμοι έγιναν πίστα για κόντρες και πασαρέλα κομπλεξικών και ηλιθίων που φιγουράρουν την ένταση των ηχείων τους με σκυλοτράγουδα της κακιάς ώρας κάθε στιγμή του εικοσιτετραώρου και τέλος πάλι με την βοήθεια όλων αυτών αυτών (δήμου και καλλιεργημένων πνευματικά κατοίκων) οι προστατευτικές καλύπτρες των διαδρομών, μέσα από τις πλατείες του Χωριού, του τότε υδραγωγείου έχουν γίνει χίλια κομμάτια μαζί με το αλουμινένιο σασί τους. Κακοτεχνίες επίσης παντού. Χωρίς καμία ενοχή ή ενδιαφέρον για τον τυχόν γείτονα που μπορεί να ενοχληθεί, ο καθείς έπραξε όπως τον βόλεψε. Ούτε εκεί κάποιο ενδιαφέρον. Για να μην αναφέρω το τεράστιο κτίριο στο οποίο θα στεγαζόταν υπουργείο, μέχρι που η "εθνοσωτήριος" κυβέρνηση της Ν.Δ. με τους κυρίους Βουλγαράκη και Ρουσόπουλο, το μοσχοπούλησε στην Μονή Βατοπεδίου και εκείνοι οι Θεοσεβούμενοι και Θεοφοβούμενοι ταβραμπάδες έπειτα το έσπρωξαν σε κάποια κυπριακών συμφερόντων επιχείρηση. Αυτό το μεγαλοπρεπές και τεράστιο κτίριο από γυαλί σίδερο και τούβλο με υπόγεια πάρκινγκ εναέριο διάδρομο πάνω από τον δρόμο, είναι ακόμα ΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΟ μετά από τόσα χρόνια και ΡΗΜΑΖΕΙ αφημένο όπως και το Ολ. Χωριό στη μοίρα του, να καταστρέφεται από σπρέι, πέτρες και νεολαίους που δεν τους νοιάζει πλέον τίποτε.
Τα καταστήματα ρημάζουν και αυτά (εκτός από τρία). Απίστευτα υψηλά ενοίκια που ζήταγε ο ΟΕΕΚ ανάγκασαν σε κλείσιμο κάβες, ψιλικατζίδικα, βίντεο κλαμπ, καφέ, όπως επίσης και το νέο αστυνομικό τμήμα το οποίο μάλλον δεν θα το δούμε να λειτουργεί μιας και 12.000€ τον μήνα είναι απίστευτο ποσό για ενοικίαση και έχει αφεθεί και αυτό στο μένος μαρκαδοροφόρων και σπρεϊλάγνων οπαδών αθλητικών ομάδων. Ας μην μιλήσω και για τις παιδικές χαρές και σας κουράσω άλλο. Θα πω απλά πως έχουν καταστραφεί ΠΛΗΡΩΣ από ανεγκέφαλους.
Ποιος ευθύνεται επ' ακριβώς; Γιατί αφήνεται να γκετοποιηθεί έτσι το μοναδικό παγκοσμίως Ολυμπιακό Χωριό το οποίο χρησιμοποιήθηκε αργότερα ως κατοικίες; Η παντελής έλλειψη φωτισμού στην κεντρική τεράστια πλατεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα για ποικίλες δραστηριότητες (ίσως και ήδη να χρησιμοποιείται αν κρίνουμε από τις μουσικές και τις φωνές μέχρι τα ξημερώματα...) όπως χρήση ναρκωτικών ουσιών μέχρι και ούτε εγώ δεν ξέρω τι να πρωτογράψω...
Έχουν γίνει αμέτρητες απόπειρες με συμβούλια των κατοίκων και μάζεμα υπογραφών, για την ανεξαρτητοποίηση του Ολ. Χωριού από τον υπερχρεωμένο και ουσιαστικά αδύνατο να βοηθήσει δήμο Μενιδίου. Η απάντηση του δημάρχου; "Μόνο πάνω από το πτώμα μου θα γίνετε ανεξάρτητος δήμος..." Το κερασάκι στην τούρτα... ο "Καλλικράτης". Τοποθετεί εκτός των άλλων (Θρακομακεδόνες, Βαρυμπόμπη) και το Ολυμπιακό Χωριό πλέον επίσημα και αμετάκλητα στον ανήμπορο και αδιάφορο δήμο Μενιδίου. Με τον καιρό λοιπόν ας ευχηθούμε να μην δούμε αυτό το πρότυπο οικισμού να μετατρέπεται σε πρότυπο γκέτο για τους κατοίκους του.
Παραθέτω φωτογραφίες προς τέρψιν του Δήμου Μενιδίου και της αδιαφορίας - ανικανότητάς του.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ :
http://ivreologionimerision.blogspot.com/2010/09/blog-post_08.html


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!