tromaktiko: ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΤΕ;

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΟΤΕ;




Τμήμα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας- Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Όταν πέρασα στο τμήμα αυτό πριν εφτά χρόνια, ούτε που φανταζόμουν πόσο θα την αγαπήσω αυτή τη σχολή και τα αντικείμενά της! Ναι…ναι…τα αντικείμενά της! Γιατί η Οικιακή Οικονομία έχει σαν στόχο να καλυτερεύσει τη ζωή του ανθρώπου γι’ αυτό ασχολείται με την οικογένεια, τα οικονομικά της οικογένειας, τη διατροφή, τα οικονομικά του καταναλωτή, τον πολιτισμό, την πρόληψη και την αγωγή υγείας, τις σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλα, την αγροτική οικονομία και ότι έχει σχέση με το περιβάλλον.
Είναι πολυμορφικό το αντικείμενο της! Αλλά το πιο όμορφο είναι ότι όλα αυτά μάθαμε να τα διδάσκουμε στα παιδιά με την πλειάδα των παιδαγωγικών, διδακτικών και ψυχολογικών μαθημάτων!
Δεν ξέρω αν δήλωναν και δηλώνουν τη σχολή για επαγγελματική αποκατάσταση αλλά εγώ τη δήλωσα εν γνώσει μου παρά τα 17.700 μόρια που είχα τότε και η σχολή είχε βάση 14.500. Βεβαία το ότι έδινε τόσο εύκολα θέση σε ένα σχολείο ήταν γεγονός! Τότε όμως, τώρα πια όχι τόσο εύκολα! Συνεπώς εγώ και οι υπόλοιποι 49 συμφοιτητές μου ανήκουμε σε αυτούς που κόπιασαν και που μόλις τελείωσαν τη σχολή, στα 4 χρόνια οι περισσότεροι, δεν τους χαρίστηκε κατευθείαν μια θέση αναπληρωτή αλλά δώσανε ασεπ, μια πολύ επίπονη και αμφίβολη διαδικασία. Άλλοι ήταν στους επιτυχόντες κι σε αυτούς που διορίζονταν κι άλλοι όχι.
Πέρυσι πήγαμε ως αναπληρωτές!!! Ένα υπέροχο σχολικό έτος παρότι πηγαίναμε σε 3 και 4 σχολεία οι περισσότεροι για να συμπληρώνουμε το ωράριο μας και να μην το δίνουν με τη μία για ανάθεση σε αγνώμονες! Γιατί αγνώμονες είναι και οι κοινωνιολόγοι που το παίρνουν και της αγγλικής και της μουσικής και των άλλων ειδικοτήτων. Δεν φταίνε βέβαια αυτοί που το παίρνουν αλλά οι διευθυντές των σχολείων και της κάθε ΔΙΔΕ που το κάνουν με την ανοχή φυσικά του υπουργείου παιδείας. Η Οικιακή Οικονομία έχει μέσα χημεία, βιολογία, φυσιολογία, μαθηματικά κ.α.,! οπότε τι γνωρίζουν όλοι αυτοί για το μάθημα μας;;;;;;;
Και τώρα ας έρθουμε στο σήμερα που είναι 28 Σεπτέμβριου και δεν έχουν πάρει ακόμη ούτε έναν αναπληρωτή από την ειδικότητα μας, τη στιγμή που υπάρχουν 106 κενά από συνταξιοδοτήσεις και ένα σωρό άλλα σε κάθε δευτεροβάθμια και διόρισαν και τους μισούς σε σχέση με πέρυσι, φέτος. Πέρυσι είχαν και πάλι βγει στις 17-09 και μετά ξανακάλεσαν 25-10, συνολικά περίπου 28 αναπληρωτές, και πολλούς ωρομίσθιους. Φέτος πότε???? Βαρεθήκαμε να περιμένουμε! Θέλουμε να μπούμε στις τάξεις και στους μαθητές μας! Γιατί το μάθημα είναι σημαντικό και δεν είναι οικοκυρικά. είναι Οικιακή Οικονομία και Οικολογία και το τμήμα έχει αλλάξει από τότε!!! Εμένα ευτυχώς θα με πάρουν μόλις ανακοινώσουν τους αναπληρωτές αλλά κάποιους άλλου όχι γιατί δεν συμπληρώνουν ποτέ τα κενά που υπάρχουν.
Καλή Επιτυχία και Καλή σχολική χρονιά να έχουμε!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!