tromaktiko: Αληθινή Ψευτιά

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Αληθινή Ψευτιά



Καλημερα σε ολους ! Επειδη αρκετοι εχουν σχολιασει την εμφανιση-παρωδια του Παπανδρεου στην ΔΕΘ,
δεν θα κανω κανενα συμπληρωματικο σχολιο, αν και η επαναλαμβανομενη μπουρδολογια του κανει ακομη και τους μουγκους να μιλησουν!!  Για ποιο σοσιαλισμο μας μιλησε και για ποια επιχειρηματικοτητα? Απο που κι ως που η χαρατσοεισπρακτικη πολιτικη μερικων ανοητων ατσαλακωτων φλωρων αμερικανικων πανεπιστημιων, λεγεται σοσιαλισμος?

Ποια ανταγωνιστικοτητα? Εκαναν τον κοπο τα ακριβοπληρωμενα σαινια του να ριξουν μια ματια στους παγκοσμιους δεικτες ανταγωνιστικοτητας ? Μηπως ειδαν σε ποια θεση βρισκεται η χωρα που υποτιθεται πως κυβερνουν? Κι αν δεν τους καλυπτει αυτο ας μας πουν την θεση που κατεχουμε στον Ευρωπαικο χωρο. Δεν βλεπουν τι γινεται στην Ισλανδια? Οι υπευθυνοι της κρισης...στο σκαμνι !! Στη δικη μας χωρα κανουν διμηνες διακοπες σε πανακριβες σουιτες και παιζουν play station, γραφοντας στα παλαιοτερα των υποδηματων τους την κοινωνια που κι αυτη με τη σειρα της τους παρακολουθει ... φραπεδιζοντας..!! Μηπως τελικα δεν πρεπει τελικα να κοιταχτουμε ολοι στον καθρεφτη? Μηπως τελικα πολυ καλα μας κανουν?

Μηπως η πηγη του κακου βρισκεται καπου στη δικη μας συμπεριφορα και κυριως σ αυτη την υποκριτικη απαθεια? Μηπως νομιζουμε πως το προβλημα κτυπαει τις αλλες πορτες και την δικη μας οχι? Εχουμε την αισθηση πως ολα βρισκονται σε καποιον αυτοματο πιλοτο που θα επαναφερει τα πραγματα στην φυσιολογικη τους θεση με εμας απλους θεατες? Οχι φυσικα!! Ετοιμαστειτε για καμψεις! Πολλες καμψεις! Ο χειμωνας θα ειναι σαρωτικος για τα περισσοτερα κοινωνικα στρωματα και θα μας δειξει αυτο που μας περιμενει ολους μας!! Γιατι τα δυσκολα δεν ηρθαν ακομη. Ποτε κανενα σπιτι που ζει με δανεικα δεν μπορεσε να ορθοποδησει! Καμια οικονομια και σε κανενα μερος του κοσμου δεν αντεξε την υπερχρεωση. Ειναι σιγουρο και επιστημονικα τεκμηριωμενο πως το φουνταρισμα δεν το γλυτωνουμε με τιποτα.

Και δεν ειναι θεμα ψυχολογιας, οπως το παρουσιαζουν καποιοι δηθεν ειδικοι. Ειναι θεμα καθαρης πραγματικοτητας στην οποια μπροστα πρεπει ολοι επιτελους να ανοιξουμε τα ματια. Κι αυτη η πραγματικοτητα θα μας δωσει τετοια γροθια που δεν θα μπορεσουμε να σηκωθουμε για πανω απο 30 χρονια. Βγειτε επιτελους απο αυτη την παραξενη ναρκωση!!! Που ειναι οι αγωνιστες μας? Οι διανοουμενοι? Οι ποιητες μας, οι συγγραφεις μας, οι μουσικοι μας, που στις δυσκολες στιγμες εδιναν το συνθημα του αγωνα στην κοινωνια ? Που ειναι οι Πανεπιστημιακοι μας ξερολες? Μουγκα!

Βολεμενοι ολοι τους σε μια αλλη διασταση, σε αλλο παραμυθι, μακρυα απο την φτωχεια πλεον και την ανεχεια. Κρυμμενοι πισω απο τις πανυψηλες μαντρες στις πανακριβες βιλες τους δεν θελουν να ξερουν ποιος ειναι εκεινος που ψαχνει στον καδο των αποριματων για ενα κομματι ψωμι. Δεν θελουν να ξερουν για τις ατελειωτες ουρες απο τα χαραματα εξω απο τις τραπεζες, των ηλικιωμενων και κυριολεκτικα σακατεμενων συνταξιουχων, που περιμενουν οπως στα συσιτια να τους μοιρασουν λιγα πετσοκομμενα χρηματα για να αντεξουν λιγες μερες ακομη. Απελπισια!!!


Σαββατο βραδυ-Θεσσαλονικη-περιοχη αεροδρομιου. Κανω μια βολτα στα νυχτερινα μπουζουξιδικα της πολης να δω τι κλιμα επικρατει. Τα δωδεκαποντα πανε κι ερχονται, οι γυαλιστερες μερσεντες και μπε εμ βε πανε κι ερχονται κατα χλιαδες, η χλιδη και η προκλητικοτητα βρισκονται στο ζενιθ, οι παρκαδοροι εχουν παθει υστερια και οι φουσκωτοι ηλιθιοι bodyguards, κανουν χρυσες δουλειες! Ολα τα σκυλαδικα πληρη!! Κι απ εξω περιμενουν εκατονταδες παραπονεμενοι-νες που δεν μπορεσαν να βρουν μια θεση, ετσι για να...πεταξουν λιγα λουλουδια στους παραφωνες επιβητορες που χρονια τωρα μας τα παιρνουν χοντρα!! Η κριση δοκιμαζεται στις πιστες, με πρωταγωνιστριες τις ρωσιδες λουλουδουδες που μας πηραν χαμπαρι και ηρθαν απο την μακρυνη χωρα τους για λιγες χιλιαδες κοροιδιστικα ευρω.

5 η ωρα ξημερωματα Κυριακης και τα πρωτα ψιλοφτιαγμενα ζευγαρακια ξεπροβαλουν, ψαχνουν για το μπουρμπουαρ κι αφου δοκιμασουν το <<πρωινο>> τους σουβλακι απο τα βρωμικα, αποχωρουν με την ελπιδα ο Strauss Kahn να μας κανει τη χαρη να δουμε και τον...Τερλεγκα το επομενο Σαββατοκυριακο..!
Μια παρεα κοριτσιων ερχεται προς το μερος μου. Ελευθερος? ρωτανε. Ναι, τις απαντω και επιβιβαζονται στο ταξι.
Γελωντας λεει η μια στην παρεα. Ακουσατε τον Γιωργακη απο νωρις? Μιλησε για ολα αλλα δεν καταλαβα τιποτα!

Δεν πειραζει, ειπε η αλλη της παρεας. Και περυσι το ιδιο εκανε. Τον καταλαβαινει κανεις ισως...ενα χρονο αργοτερα...! Πανε μας για μπουγατσα καπου στο κεντρο γιατι το ποτο μας εκανε κοματια..!
Κι ετσι αναμεσα στο ποτο, την μπουγατσα και το σουβλακι, καπου εκει χαθηκα κι εγω !!
Κουβεντα για τις διαδηλωσεις, μιλια για τις διαμαρτυριες. Τι με νοιαζει εμενα τωρα, μηπως εγω θα βγαλω το φιδι απο την τρυπα? Κι αυτος με το παπουτσι? Ενας γραφικος ψιλοτρομοκρατης θα ητανε που πηγε να χαλασει την εικονα της ...αληθινης ψευτιας!!
Με τις υγειες μας.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!