tromaktiko: Υπήρξαμε κι εμείς μετανάστες

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Υπήρξαμε κι εμείς μετανάστες



Αγαπητή μου θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι οι άνθρωποι αυτοί κάνουν τη ζωή που κάνανε οι "δικοί" μας μετανάστες στη Γερμανία και την Αυστραλία πριν μισό αιώνα και...Τι σημαίνει αυτό??? Ότι δεν έχουν δέκα πιστωτικές, 3 καταναλωτικά δάνεια, 2 στεγαστικά (είναι και το εξοχικό ντε), 72 δόσεις για αυτοκίνητο και 2 κινητά (απάντηση γιατί κλείνουν τα ελληνικά μικρομάγαζα).
Οι άνθρωποι αυτοί μένουν στιβαγμένοι, κάνουν το σκ@τό τους παξιμάδι και πρωÏ! �ίστος όταν επιτέλους ανοίξουν ένα μαγαζάκι αλληλουποστηρίζονται (και δεν τρέχουν να συνωστιζονται στα διάφορα πολυεθνικά μεγα-μαρκετ).Όσον αφφορά τα σχόλιά σου περί φορολογικών θα σου πω ότι αν οι ελληνικές επιχειρήσεις ελέγχονται μια αυτές ελέγχονται δέκα. Για το απαξιωτικό σου σχόλιο περι "μυρωδιών" πάνε στο υπόγειο του έλληνα μπακάλι σου και έλα να τα ξαναπούμε.

Είμαι σίγουρος ότι πριν μισό αιώνα τις ίδιες απορίες είχε και κάποιος γερμανός, αυστραλός κλπ για τον παππού σου ή το θείο σου ή κάποιον συγγενή σου (γιατί το 90% των ελληνικών οικογενειών είχε ξενιτεμένους) που δούλευε σαν το σκυλί και μετά από 20 χρόνια δουλειάς άρχισε να κάνει κάτι στη ζωή του αλλά σε άλλη χώρα.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!