tromaktiko: Αφού "τα έφαγε" γιατί κυκλοφορεί ελεύθερος ή γιατί δεν παραιτείται;;

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Αφού "τα έφαγε" γιατί κυκλοφορεί ελεύθερος ή γιατί δεν παραιτείται;;



Σε κάθε άλλη ευνομούμενη πολιτεία, δήλωση σαν κι αυτή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Πάγκαλου ("Μαζί τα φάγαμε τα λεφτά"), θα είχε κινητοποιήσει το δικαστικό σύστημα. Θα είχε στην καλύτερη των περιπτώσεων κληθεί άμεσα να δώσει εξηγήσεις στην δικαιοσύνη.


Στη χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα όμως, κάθε πολιτικό ζόμπι μπορεί να κάνει και να δηλώνει ατιμωρητί ό,τι θέλει.
Γι'αυτό λοιπόν η είδηση, αν δεν πέρασε στα ψιλά, τουλάχιστον δεν πήρε τη διάσταση που θα'πρεπε να πάρει μια τέτοια κυνική ομολογία.
Όμως ο Πάγκαλος και οι συν αυτώ, χρόνια τώρα στο πολιτικό κουρμπέτι, γνωρίζουν ότι κανείς δεν πρόκειται να κινηθεί εναντίον του, κανείς θεσμός δεν πρόκειται να προστατέψει τον δύσμοιρο πολίτη που δέχεται τις συνέπειες όχι μόνο της κλοπής απ' τους πολιτικούς, καλούμενος να πληρώσει αυτός τη νύφη, αλλά ακούει κι από πάνω την ομολογία της ντροπής, έτσι ξετσίπωτα.
Όμως δεν είναι μόνο η ανύπαρκτη αντίδραση της δικαιοσύνης που προξενεί απορία. Είναι και τα μειωμένα ηθικά ανακλαστικά του κόσμου. Διαφορετικά θα είχε βγει στο δρόμο ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ αυτός ο άνθρωπος να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη και κατόπιν στα σίδερα. Αλλά το πολιτικό σύστημα προστατεύεται, απ' τις θεραπαινίδες του, τα παπαγαλάκια του. Κι όπως είπαμε παραπάνω, στο δελτίο των 8 θα θάψουν την είδηση και θα την αναφέρουν απ' τις τελευταίες περνώντας τη στα ψιλά ή θα την καλύψουν περίτεχνα έτσι ώστε να μην αναστατωθεί το θυμικό των κοιμώμενων τηλεθεατών.
Η απορία της "Παρέμβασης" είναι αφού ο Πάγκαλος δήλωσε ότι "τα φάγαμε" γιατί αυτός κι όσοι τα έφαγαν κυκλοφορούν ελεύθεροι;;
Τουλάχιστον γιατί δεν παραιτείται;;
Αλλά θα μείνουμε πάντα με την απορία.
Κι ο κάθε "Πάγκαλος" θα μείνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός, βουλευτής, διοικητής οργανισμού, θα 'ρχεται, θα ρημάζει, θα τρώει, θα εγκληματεί σε βάρος μας και σε βάρος των παιδιών μας, και θα φεύγει σαν κύριος έχοντας αποθησαυρίσει τους καρπούς των "κόπων" του !

http://e-parembasis.blogspot.com/2010/09/blog-post_6689.html
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!