tromaktiko: ΠΕΡΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΕΡΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ



‘Εκπληκτος διαβάζω τα όσα δημοσιευονται για την ελληνικη (με μικρο παντα...) παιδεια κατα καιρους και μετα απο αρκετη σκεψη θελω να εκφρασω καποιες αληθειες που ισως να ενοχλησουν αρκετους.
Αρχικα ειδαμε 2 απο τα πανεπιστημια μας να συμπεριλαμβανονται στα 500 καλυτερα πανεπιστημια του πλανητη με το καλυτερο απο τα 2 να καταλαμβανει την 270η θεση. Στην συνεχεια οι πρυτανεις και οι δημοσιογραφοι-λαοπλανοι μας ανακοινωσαν οτι επροκειτο για φοβερη επιτυχια κα πρεπει να νιωθουμε υπερηφανοι που καταφεραμε να «μπουμε» στην λιστα, διατυμπανιζοντας οτι η ελληνικη παιδεια παει καλα.... Και ρωτω, ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ? Η χωρα που γεννησε τον Σωκρατη, τον Πλατωνα, τον Πυθαγορα, τον Θαλη κτλ και ολους τους μεταγενεστερους, που εθεσαν την βαση της συγχρονης σκεψης και παιδειας εχει ΜΟΝΟ 2 πανεπιστημια και αυτα ειναι ΚΑΤΩ απο την 269η θεση και νιωθετε υπερηφανοι? Οταν οι προγονοι μας (θεωρητικα παντα) φτιαχνανε τον Παρθενωνα και ασχολουνταν με την ψυχη του ανθρωπου και τις επιστημες, οι Ευρωπαιοι και γενικα ολος ο υπολοιπος κοσμος ζουσαν σε σπηλιες και παραγκες... και ερχεστε εσεις, οι καρναβαλοι, να μας πεισετε οτι με τετοια περιουσια στις πλατες μας η 270η θεση ειναι αρκετη? Κανονικα οταν οι Ευρωπαιοι πηγαινανε εμεις επρεπε να γυριζουμε τουλαχιστον για 10η φορα και με λιγα λογια το ΔΙΚΟ μας συστημα παιδειας επρεπε να αποτοτελει ΠΡΟΤΥΠΟ για τους αλλους.

Επισης ο πρυτανης του Αριστοτελιου πανεπιστημιου προσπαθησε να δικαιολογησει με παιδικα επιχειρηματα (στο ΣΚΑΙ-ΤV αν θυμαμε καλα) τους λογους για τους οποιους δεν ειμαστε σε καλυτερες θεσεις, λεγοντας οτι η λιστα εχει ως σημειο αναφορας την ΕΡΕΥΝΑ και οχι το θεωρητικο επιπεδο που προσφερει το εκαστοτε πανεπιστημιο. Και ρωτω... Το πανεπιστημιο ειναι ενας χωρος που παραγει επιστημη? «Σχηματιζει» τον κοσμο? ή ενας χωρος οπου πανε οι φοιτητες και «μαθαινουν» 5-10 ασκησεις, 2-3 θεωρηματα και παιρνουν ενα χαρτι το οποιο τους εντασει σε μια κοινωνικη ομαδα ετσι ωστε να μπορουν να βγαζουν το ψωμι τους? Το πτυχιο ειναι χαρτι που παραγει χρηματα ή ενα πιστοποιητικο που λεει οτι εισαι επιστημονας-ερευνητης? Θελω να τον ενημερωσω οτι το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ παραγει ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ταγμενους στην αληθεια, ετοιμους να κατακτησουν την γνωση απο μονοι τους μεσω της ερευνας και της αυτοαναζητησης και οχι ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ...

Επισης βγαινουν κατα καιρους φοιτητες (εγκαθετοι ισως?) απο ελληνικες σχολες και προσπαθουν να μας πεισουν οτι τα ελληνικα πανεπιστημια ειναι καλυτερα απο τα ξενα και οτι απλα η χωρα μας δεν ειναι «χωμενη» τοσο καλα ωστε να ειμαστε σε καλυτερες θεσεις... Πατε καλα? Μηπως σπουδαζετε σε αλλη χωρα και μας δουλευετε? Σε πια παιδεια αναφερεστε? Στην παιδεια οπου οι καθηγητες «τρωνε» τα χρηματα που προοριζονται για την θερμανση των φοιτητων? Στην παιδεια οπου οι καθηγητες δεν καταδεχονται να διωρθωνουν τα γραπτα εξεταστικης και τα πετανε στου! ς καδους (ΤΕΙ Πατρας – Σχολη Δομικων Εργων 2005-6)? Στην παιδεια οπου ολοι οι Λαμπροι Ελληνες επιστημονες (πχ Νανοπουλος) την εχουν κανει με «ελαφρά» γιατι οι δικιες μας οι κομματοβεντετες κανουν οτι θελουν? Στην παιδεια οπου τα κομματα διαφθειρουν τους νεους ΜΕΣΑ στο πανεπιστημιο? Στην παιδεια οπου καθε χρονο ορδες φοιτητων βγαινουν στους δρομους και ζητανε τα αυτονοητα? ... Ολα τα παραπανω στην δικια μας την χωρα συμβαινουν και οχι σε καποια Αφρικανικη, ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Αποτυχατε κυριοι (χαχα) αξιωματουχοι, καταλαβετε το, παραιτηθητε και αδειαστ! ε μας την γωνια... Δεν εισται αξιοι  να εκπροσωπειτε τους προγονους σας... Μορφωσατε πολιτικους που βγαινουν και λενε οτι φυσηξε ο αερας και πηρε την σημαια (!!!), μορφωσατε πολιτικους που κανουν κομπινες, λενε ψεματα και κατασπαραζουν τα ονειρα μας... δεν θελω να σας στεναχορησω αλλα δεν κανατε και πολυ καλα την δουλεια σας.

Δυστυχως ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ και ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ... Μπακαληδες και ψιλικατζηδες ειμαστε οπως ΠΑΝΤΑ. Τρανο παραδειγμα ειναι τα ΠΡΟΣΦΑΤΑ στατιστικα του κρατους (για την απογραφη δημοσιων υπαλληλων) οπου λενε οτι το 60% των ελληνων δημοσιων υπαλληλων ειναι μορφωμενοι με ανωτατη εκπαιδευση... Μηπως ξεχναται οτι αυτο το 60% εχει βοηθησει στο να δημιουργηθει ολο αυτο το ΜΠΑΧΑΛΟ στην χωρα? Μηπως ξεχνατε οτι η πλειοψηφια του ελληνικου κοινοβουλιου εχει μορφωθει με τις αρχες της ελληνικης παιδειας (πχ Λοβερδος, Παγκαλος, Κωστακης Καραμανλης κτλ) ? Για πι! α παιδεια μιλατε? Την παιδεια που δημιουργησε αυτο το ΤΕΡΑΣ που κανεις δεν μπορει να σταματησει? Υποτιθεται οτι αμα ειχαμε σωστη παιδεια και οι πολιτες θα επρεπε κατα καποιο τροπο να ειναι καλυτεροι απο τους σημερινους και οχι ψευτες, λοποδητες,κομπιναδοροι, υλιστες, κουτσομπολολαγνοι.... ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ που περιφανευονται για τα πτυχια τους απο το ελληνικο πανεπιστημιο? Εμεις δεν ειμαστε υπευθυνοι που δημιουργηθηκε ολη αυτη η βρωμα?

Η εκαστοτε κοινωνια βασιζεται στην παιδεια που παραγει και δυστυχως εμεις παραγουμε μονο ΦΕΤΑ, Ελαιολαδο και νυχτερινη ζωη. Καταφερατε και δημιουργησατε μια χωρα βρωμικη που σαν πορνη βγηκε στην ζητιανα για δανεικα απο τους νταβατζηδες της... Να χερεστε την Ελλαδα και εις ανωτερα, την κανατε κομματια.

Εχω την τυχη να εχω σπουδασει (και ακομα σπουδαζω) σε πολυ καλα πανεπιστημια του εξωτερικου και της ελλαδας και επιτρεψτε μου να πω... οτι σωστη παιδεια δημιουργει «αριστους» και υπευθυνους πολιτες (θεωρητικα παντα) που ενδιαφερονται για την χωρα τους, τον συμπολιτη τους και τελος για τους ευατους τους.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!