tromaktiko: Καταγγελία για το Viva Travel

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Καταγγελία για το Viva Travel



Για ακόμα μια φορά οι αναγνώστες μας δίνουν τις ειδήσεις τους. Έτσι πριν λίγες ημέρες ενημερωθήκαμε για μια προωθητική ενέργεια της εταιρίας Viva και συγκεκριμένα στο Viva Travel!
Όπως θα φανταστείτε και εσείς αν δείτε την παραπάνω φωτογραφίας η εταιρία μοιράζει δώρα σε μίλια για αεροπορικά η ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε όσους γραφτούν στην λίστα της. Όταν λοιπόν ο αναγνώστης μας αποφάσισε να γραφτεί σε αυτή την λίστα ελπίζοντας πως είναι πολύ τυχερός και θα πάρει δωρεάν εισιτήρια διαπίστωσε κάτι τελείως διαφορετικό. ΠΟΥΘΕΝΑ ομως δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει 1000 μίλια τελικά! Καλώντας την εταιρία να ζητήσει εξηγήσεις του απάντησαν πως δεν κατάλαβε σωστά και δεν έχει κερδίσει ουσιαστικά 1000 μίλια αλλά τα 1000 μίλια είναι μια φράση που χρησιμοποιεί η εταιρία θέλοντας να πει πως χαρίζει 10 ευρώ έκπτωση αν αγοράσει κάποιος 2 εισιτήρια από το Viva Travel! Πραγματικά όταν ενημερωθήκαμε και το διαβάσαμε αναλυτικά δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Είναι απλά εντυπωσιακός ο τρόπος που κάποιος προσελκύει πελάτες με μια καθαρά ψεύτικη διαφήμιση. Αποφασίσαμε λοιπόν για να είμαστε αντικειμενικοί και να απευθυνθούμε στην εταιρία για να λάβουμε μια απάντηση. Οι υπεύθυνοι θεωρούν πραγματικά πως δεν εξαπατούν κανέναν διότι το γράφουν στους αναλυτικούς όρους. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Δείτε την απάντηση τους:

Αγαπητοί κύριοι,

Σε απάντηση του e-mail σας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το πρόγραμμα επιβράβευσης πελατών «Free 4 All» που έχει δημιουργήσει η εταιρία μας :
χρησιμοποιεί ως μονάδα μέτρησης το 1 μίλι.
1 μίλι αντιστοιχεί στο ποσό των 0,01 €

Οι καταναλωτές ανάλογα με το μέσο (αεροπλάνο ή πλοίο), τον προορισμό, την ημέρα, την εταιρία και τον τύπο της θέσης που έχουν επιλέξει , έχουν τη δυνατότητα εξαργύρωσης διαφορετικού αριθμού μιλίων και πριν την πραγματοποίηση της αγοράς τους ενημερώνονται για το τελικό ποσό έκπτωσης που θα έχουν για την συγκεκριμένη αγορά.

Ως εκ τούτου δεν θεωρούμε ότι υπάρχει εξαπάτηση στους καταναλωτές μας.

Για την επιβεβαίωση των ανωτέρω, μπορείτε να επισκεφτείτε και την ιστοσελίδα με τους δημοσιευμένους Όρους & Προϋποθέσεις Συμμετοχής στην ενέργεια. Προς διευκόλυνσή σας, σας παραπέμπουμε ειδικότερα στα ακόλουθα σημεία:
στο άρθρο 2.5.1 που αναφέρει ότι: ως «μίλι» στο πλαίσιο της παρούσης νοείται η μονάδα υπολογισμού που χρησιμοποιείται στο πλαίσιο της ενέργειας «FREE 4 ALL »
στο άρθρο 3.4 που αναφέρει την αντιστοίχιση κάθε μιλίου σε αξία 0,01 € ( με το ΦΠΑ)
τις υπόλοιπες παραγράφους του άρθρου 3 που περιγράφει την διαδικασία και τους όρους εξαργύρωσης των μιλίων που κερδίζουν οι συμμετέχοντες

Θα θέλαμε δε να αναφέρουμε ότι το πλήρες κείμενο των Ορων & Προϋποθέσεων αφενός είναι προσβάσιμο σε όλους τους επισκέπτες της ιστοσελίδας που επικοινωνεί την ενέργεια, αφετέρου για όσους επιθυμούν να εγγραφούν σε αυτή προαπαιτείται να τους έχουν διαβάσει και να τους αποδεχθούν.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!