tromaktiko: 19ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΡΙΦΩΝ (19ο World Puzzle Championship)

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

19ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΡΙΦΩΝ (19ο World Puzzle Championship)



Από 24 μέχρι 29 Οκτωβρίου του 2010 διεξάγεται στην Βαρσοβία της Πολωνίας το 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γρίφων.



Η Ελληνική MENSA ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Puzzle (World Puzzle Federation) είναι αρμόδια για την συγκρότηση της Ελληνικής ομάδας στο 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γρίφων. Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι με πλήρη πενταμελή σύνθεση στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γρίφων που διεξήχθη στην Αττάλεια της Τουρκίας με αξιοπρεπή αποτελέσματα.

Μετά από τρίμηνη προετοιμασία και προκριματικούς , συγκροτήθηκε η Ελληνική αποστολή αποτελούμενη από τους:

Ανάντιος Φώτιος, Βακαλόπουλος Γεώργιος, Καλαϊτζίδου Βάσω, Κουρτελλής Άδωνης

Αρχηγός αποστολής είναι ο πρόεδρος της Ελληνικής Mensa κ. Χρήστος Αποστολίδης, που θα λάβει μέρος και στην ΓΣ της παγκόσμιας ομοσπονδίας puzzle.

Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες: http://wpc2010.com www.worldpuzzle.org
 
Η MENSA είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1946, και σήμερα αριθμεί πάνω από 110.000 μέλη, με Εθνικές λέσχες ΜENSA σε περίπου 50 χώρες του κόσμου και μέλη σε περισσότερες από 100. Για να γίνει κάποιος μέλος της MENSA η μόνη προϋπόθεση είναι να έχει δείκτη νοημοσύνης (I.Q. - Intelligence Quotient) που να τον κατατάσσει στο ανώτερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού. Ο Δ.Ν. μετράται με αναγνωρισμένα και αξιόπιστα τεστ, την σύνταξη των οποίων επιμελούνται ειδικοί ψυχολόγοι.  

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!