tromaktiko: Εκλογές 2010 - O Άδωνις Γεωργιάδης στο Tromaktiko

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Εκλογές 2010 - O Άδωνις Γεωργιάδης στο Tromaktiko



O υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής απαντάει στα δικά σας ερωτήματα!
Σχολιάζει το μνημόνιο, τι θα κάνει με τους λαθρομετανάστες, το παραεμπόριο και την ανέργεση του τζαμιού. Μας λέει για την Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και τι θα κάνει με τα διόδια στην Αττική. Τέλος μας μιλάει για την σχέση του με την αγαπημένη του Ευγενία Μανωλίδου αλλά και την εκκλησία.

Δείτε αναλυτικά την πρώτη blogo-συνέντευξη...

-------------------------------------------------

Ερώτηση:

    Κ. Γεωργιάδη εσείς που όπως παρουσιάζεται από την μικρή οθόνη και την προσωπική σας εκπομπή τρέφετε βαθύτατα εθνικά και πατριωτικά συναισθήματα:

    1)πως ψηφίσατε υπέρ του μνημονίου με το οποίο παραδίδεται η εθνική κυριαρχία της ΕΛΛΑΔΟΣ σε τρίτους και
    2)γιατί ενώ υπάρχουν υπαίτιοι για αυτή την κατάντια της χώρας εντός της Βουλής δεν διαρρηγνύεται τα ιμάτια σας για την απόδοση δικαιοσύνης φτάνοντας ακόμα και στην παραίτηση;

    Απάντηση:

    1) Η ερώτηση που μου ετέθη ήταν απλή και συγκεκριμένη: α) υπερψηφίζουμε και εξακολουθεί να υφίσταται ελληνικό Κράτος με την έννοια που το αντιλαμβανόμαστε (μέλος της Ε.Ε., Δυτικού Τύπου κλπ), β) καταψηφίζουμε, χρεοκοπούμε αμέσως, καταρρέει το Τραπεζικό μας σύστημα και χάνουμε όλοι τις καταθέσεις, τους μισθούς και τις συντάξεις μας και βλέπουμε.... Δεν πιστεύω ότι υπάρχει έστω ένας υπεύθυνος άνθρωπος που θα ψήφιζε το β). Στην πολιτική γενικώς δεν κάνεις πάντα αυτό που θέλεις, αλλά αυτό που πρέπει.
    2) Η παραίτηση μου σε τι θα ωφελούσε ακριβώς; άλλωστε έχω μία συγκεκριμένη άποψη, ο λαός μας δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Όταν η Ν.Δ. (δια του κ. Παυλόπουλου) και το ΠΑΣΟΚ (δια του κ. Βενιζέλου) υπερψήφιζαν το άρθρο 86 του Συντάγματος μας, που ουσιαστικά δίνει πλήρη ασυλία στους Υπουργούς, ο λαός μας δεν αντέδρασε. Αντιθέτως στις εκλογές που ακολούθησαν, έδωσε στα δύο κόμματα 85%. Όταν το 2006 στην επομένη Αναθεώρηση ο κ. Καραμανλής και ο κ. Παπανδρέου απέρριψαν την σχετική πρόταση για την αλλαγή του σχετικού άρθρου ο λαός πάλι δεν αντέδρασε. Στις εκλογές που ακολούθησαν έδωσε στα δύο κόμματα 80%. Όταν η Γερμανική Δικαιοσύνη καταδίκασε και τα δύο κόμματα (Αύγουστος του 2009) ως συνεργούς της Siemens, ο λαός μας πάλι δεν αντέδρασε και στις εκλογές που ακολούθησαν έδωσε στα δύο κόμματα 78%. Ε, δεν νομίζετε λοιπόν ότι είναι κάπως ανεδαφικό να μας φταίνε πάντα οι άλλοι. Φταίμε όλοι. Δεν έχουμε το ίδιο μερίδιο ευθύνης, ασφαλώς οι κυβερνώντες έχουν το μεγάλο και οι κυβερνόμενοι το μικρό, αλλά δυστυχώς στην Δημοκρατία ανεύθυνος λαός δεν υπάρχει. Επί της ουσίας να ξέρετε για να μην σας κοροϊδεύουν, δεν υπάρχει κανένας νομικός τρόπος να πάθει το οτιδήποτε κανένας από όλους αυτούς, διότι ο λαός μας δεν αντέδρασε όταν έπρεπε. Και εγώ ψέμματα στον κόσμο δεν θα πω ποτέ.

 -------------------------------------------------

    Ερώτηση:

    Με ποιον τρόπο θα καταφέρετε να διώξετε όλους τους λαθρομετανάστες από την Αττική εάν εκλεγείτε;
    Παρακαλώ εξηγήστε μου αναλυτικά.
    Ευχαριστώ

    Απάντηση:

    Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι θα καταφέρω ναι διώξω όλους τους λαθρομετανάστες από την Αττική εάν εκλεγώ. Δεσμεύομαι για τα εξής: 1. Θα σταματήσω αμέσως την ανέγερση του Τζαμιού στο Βοτανικό. Εάν δεν το σταματήσουμε, το Τζαμί αυτό θα αποτελέσει πόλο έλξεως χιλιάδων επιπλέον μουσουλμάνων στην Αττική. Θα μεταβληθεί η ευρύτερη περιοχή σε ένα γιγαντιαίο γκέτο (τα σχετικά παραδείγματα από το Παρίσι και το Άμστερνταμ είναι χαρακτηριστικά) και εμείς δεν θα μπορούμε να περάσουμε από εκεί ούτε με το αυτοκίνητο. Άρα σταματώντας το, θα ανακόψω την σχετική ροή.
    2. Θα πατάξω πλήρως το παραεμπόριο εντός του πρώτου εξαμήνου της θητείας μου. Αυτό θα γίνει με την ίδρυση Ειδικού Σώματος Διώξεως Παραεμπορίου που θα λειτουργήσει σε δύο επίπεδα. Στο πεζοδρόμιο άνδρες με πολιτικά, για να μην αναγνωρίζονται από μακρυά, θα εξοπλιστούν με ανεξίτηλα σπρέι και θα ρίχνουν το σπρέι πάνω στα προϊόντα καταστρέφοντας τα πριν προλάβουν να τα μαζέψουν και να φύγουν. Έτσι, καταστρέφοντας χιλιάδες προϊόντα θα αυξήσουμε το κόστος του. Ειδικά συνεργεία της Περιφέρειας όμως, θα ψάχνουν για τις αποθήκες που αυτά είναι φυλαγμένα. Έτσι θα καταστήσουμε την κίνηση των προϊόντων αυτών οικονομικά ασύμφορη για το σχετικό κύκλωμα. Ένα από τα αποτελέσματα της πατάξεως του παραεμπορίου, πέραν των αμιγώς οικονομικών θα είναι να αρχίσουν να φεύγουν και οι ασχολούμενοι με αυτό αλλοδαποί, αφού δεν θα κερδίζουν χρήματα.

3. Θα ερευνήσω ένα προς ένα όλα τα κτίρια στα οποία ασυνείδητοι Έλληνες, νοικιάζουν σε εκατοντάδες αλλοδαπούς χώρους επιβάλλοντας στους Έλληνες αυτούς ιδιοκτήτες, τεράστια πρόστιμα. Έτσι θα αναγκαστούν χιλιάδες αλλοδαποί να φύγουν, θα μειωθούν τα γκέτο και θα αναπνεύσουν οι γειτονιές.
Γενικά χρειάζονται συνδυασμένες και πολύμοχθες πολιτικές.


-------------------------------------------------

    Ερώτηση:

    Ο πρόεδρος του κόμματός σας έχει επανειλημμένα δείξει την συμπαράσταση και την στήριξή του στην Κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. (Μην υποτιμάτε την νοημοσύνη μας υποστηρίζοντας το αντίθετο). Ποια είναι η θέση σας, δεδομένης της προκλητικά ανθελληνικής στάσης της Κυρίας Μπακογιάννη σε ζωτικής σημασίας θέματα ? (φυγή Καραβέλα, Τούρκοι στην Αδριατική, στήριξη στο σχέδιο Ανάν, αντιπυραυλική ασπίδα ΗΠΑ, χειρισμός θέματος Σκοπίων)
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση....

    Απάντηση:

    Την κα Μπακογιάννη ως Υπουργό των Εξωτερικών κανείς δεν την πολέμησε περισσότερο απ' όσο ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο ΛΑ.Ο.Σ. Άρα ως προς τις θέσεις της για τα Εθνικά ζητήματα οι διαφωνίες μας είναι γνωστές και δομικές. Δεν την κάναμε όμως εμείς ΥΠΕΞ, ο Καραμανλής και η Ν.Δ. την έκαναν....Τώρα όσον αφορά όμως την ανάγκη ενότητος της παρατάξεως, ώστε να μπορέσουμε να ρίξουμε το ΠΑΣΟΚ από την εξουσία, δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας νουνεχής άνθρωπος που πιστεύει ότι μπορούμε να κερδίσουμε όντες τριχοτομημένοι; Άρα πρέπει να βρεθεί τρόπος συνεννοήσεως όλων των ανθρώπων της παρατάξεως και η κα Μπακογιάννη είναι μέσα σε αυτούς, είτε αυτό μας αρέσει είτε όχι. Ο υποψήφιος της π.χ. στην Κρήτη λαμβάνει στις πρώτες δημοσκοπήσεις 10%, δεν τι θέλουμε; το πετάμε;. Στην Θεσ/νίκη για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες κινδυνεύει η Κεντροδεξιά να χάσει τον Δήμο. Θα είναι επιτυχία αυτό για τον κ. Σαμαρά; Εμείς λοιπόν ούτε στηρίζουμε την κα Μπακογιάννη, ούτε την πολεμάμε, αντίπαλός μας είναι και πρέπει να είναι το ΠΑΣΟΚ και για να το νικήσουμε δεν περισσεύει κανένας!

-------------------------------------------------

    Eρώτηση:

    Κύριε Γεωργιαδη αν βγείτε περιφερειάρχης ποιες θα είναι οι πρώτες τρεις ενέργειες που θα κάνετε για να δούμε κάποια αλλαγή στην περιφέρεια μας καθώς πείτε μας και πως θα πετύχετε τα σχέδιά σας αναλυτικά.

    Απάντηση:

    Απήντησα λίγο παραπάνω στην ίδια ακριβώς ερώτηση. Συμπληρώνω μόνον ότι πέραν του προγράμματός μας σε σχέση με το παραεμπόριο και την λαθρομετανάστευση, μάλλον είμαι ο πλέον ειδικός και στο θέμα των συγχρόνων τεχνολογιών για την διαχείριση των απορριμμάτων με τις νέες τεχνολογίες (π.χ. αεριοποίηση πλάσμα) και στις πράσινες ταράτσες. Έχω κάνει ειδικά ταξίδια στο εξωτερικό (Καναδά και Ισραήλ) για να δω πώς λειτουργούν εκεί και φυσικά τις περισσότερες σχετικές επίκαιρες και γραπτές ερωτήσεις στην Βουλή. Δεν τα προτάσσω όμως διότι πιστεύω ότι αν δεν λύσουμε τα πρώτα η ζωή μας θα είναι τόσο χάλια σε λίγο καιρό στην Αττική από τον φόβο μας να κυκλοφορήσουμε στις γειτονιές μας, που όλα τα άλλα δεν θα έχουν καμία σημασία.


-------------------------------------------------

    Ερώτηση:

    Το ερώτημα μου είναι πολύ απλό.Τι θα με κάνει να θέλω να σας ψηφίσω? Τι διαφορετικό από τα ήδη γενόμενα θα μου δώσετε,πχ. την προβασιμότητα στο άτομό σας αν υπάρξει ένα ουσιώδες θέμα από ένα απλό πολίτη? Θα διασφαλίσετε την απλότητα σας ως άνθρωπος δηλαδή ενός καθημερινού πολίτη που κάθε πολιτικός και τοπικός άρχοντας θα έπρεπε να έχει αλλά δεν έχει στην χώρα μας.? Τι το διαφορετικό θα μου προσφέρετε γιατί πρέπει να σας πιστέψω όταν δυστυχώς εσείς έχοντας εξουσία κάνετε αυτά που συμφέροντα και όχι για αυτά που εκλεγήκατε????!!!!!

    Απάντηση:

    Θα αντιστρέφω το ερώτημα. Εγώ δεν έχω διαχειριστεί ακόμη εξουσία. Λέω ότι θα κάνω πέντε πράγματα. Εάν δεν τα κάνω, δεν πρέπει να με ξαναψηφίσετε. Όμως εάν ψηφίσετε τα ίδια κόμματα που ψηφίζετε τόσα χρόνια και σας κοροϊδεύουν, έχετε καμία αμφιβολία για το τι θα συμβεί; Όχι! Απλά θα σας ξανακοροϊδέψουν. Με εμένα θα έχετε και μία περιέργεια. Επί της ουσίας η κοινοβουλευτική μου διαδρομή τα λέει όλα. Έχω κρατήσει το ίδιο κινητό. Με καλούν σε αυτό απευθείας εκατοντάδες πολίτες χωρίς την μεσολάβηση γραμματέων, εάν θέλουν κάτι επείγον (6936-65.3000). Είμαι μέσα στους 5 πρώτους σε ερωτήσεις, ομιλίες κλπ (άρα θα είμαι παρών) και το γραφείο μου είναι ανοιχτό και βλέπω κάθε μέρα, όσους πιο πολλούς μπορώ. Αυτά καταθέτω και εσείς θα κρίνετε.

--------------------------------------------------

    Ερώτηση:

    Ποια είναι η θέση σας σχετικά με τα παράνομα διόδια στους ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ που επικρατούν σε όλη την Ελλάδα και μερικά από αυτά και στην Αττική; Θα ακολουθήσετε το παράδειγμα του Νομάρχη Αχαΐας που προέτρεψε τον κόσμο να μην πληρώνει διόδια; Θα τα καταργήσετε; Ή θα συμφωνήσετε με τις υπάρχουσες συμβάσεις όπου έχουν παραχωρηθεί τα διόδια σε ιδιωτικές εταιρείες;

    Απάντηση:

    Γενικά είμαι κατά της μεμονωμένης ανυπακοής που κατά την γνώμη μου οδηγεί στο χάος. Διαφωνώ με τα διόδια που αναφέρετε, καταψήφισα τις σχετικές συμφωνίες στην Βουλή και φυσικά ως Περιφερειάρχης Αττικής θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να ακυρωθούν οι σχετικές συμβάσεις, υπέρ των πολιτών. Όμως οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται, αλλιώς θα γίνουμε σκορποχώρι.

-------------------------------------------------

    Ερώτηση:

    Τι θα κάνετε αν εκλεγείτε για την τουριστική τόνωση της Αττικής σε σχέση με τα αρχαία μνημεία;

    Απάντηση:

    Νομίζω ότι είμαι μάλλον ο καταλληλότερος άνθρωπος για αυτό. Επί 15 χρόνια οργανώνω πολιτιστικές εκδρομές, έχω βγάλει χρήματα από αυτό και ξέρω όλα τα μνημεία και της Αττικής απ' έξω. Π.χ. το αφήσαμε να περάσει έτσι η επέτειος των 2.500 ετών από την Μάχη του Μαραθώνος, είναι ένα δείγμα την ανικανότητας μας. Εάν είχα εγώ την ευθύνη, θα ήταν όλα τα ξενοδοχεία της Αττικής γεμάτα όλο το 2010 μόνον από αυτό. Δεν αξιοποιούμε ούτε το 5% της εμπορικής ικανότητος αυτών των μνημείων. Πιστέψτε με είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να το αλλάξω αυτό.

-------------------------------------------------

    Ερώτηση:

    κ. Γεωργιαδη αν λέγοντας ότι στην Ελλάδα οι μετανάστες πρέπει να είναι τόσοι, όσοι είναι απαραίτητοι για τις θέσεις εργασίας που υπάρχουν, και οι υπόλοιποι να απελασονται η να μη δεχόμαστε μεγαλύτερο αριθμό, αν λοιπόν πιστεύει ότι θα πρέπει να εφαρμόζετε το ίδιο και με τα μεγαλα καταστηματα λιανικου εμπορίου,τα όποια έχουν φέρει σε απόγνωση μικρες και μικρομεσαιες επιχειρησεις.

    Και στις δυο περιπτώσεις:
    α. χάνονται χρήματα από τους Έλληνες και
    β. φεύγει εγχώριος πλούτος στο εξωτερικό...
    Ευχαριστώ.

    Απάντηση:

    Δεν μπορείς να διώξεις ξένες αλυσίδες εφόσον συμμετέχεις σε μία ενιαία οικονομική ζώνη όπως η Ε.Ε. Μπορείς όμως να τις ελέγχεις έτσι ώστε να μην είναι ασύδοτες και να μην διαταράσσουν τον ανταγωνισμό με τον όγκο τους. Αυτό που έγινε στην Ελλάδα είναι ότι επιτρέψαμε στις ξένες πολυεθνικές να ελέγξουν την ελληνική αγορά καταστρέφοντας με την δύναμή τους, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτό ήταν μεγάλο λάθος. Ο Περιφερειάρχης μπορεί να παρέμβει σε αυτό με διαρκείς ελέγχουν που με χαρά θα επιβάλλω, αλλά εδώ μπαίνουμε και σε θέματα Κεντρικής Κυβερνήσεως. Δεν θέλω να σας δώσω την εντύπωση ότι θα μπορέσω να λύσω τα πάντα, διότι θα ήμουν ψεύτης εάν σας το έλεγα. Θα προσπαθήσω πολύ όμως εάν μου δώσετε την ευκαιρία.

-------------------------------------------------

    Ερώτηση:

    Κατοικώ στον Κολωνό.
    Τον τελευταίο μήνα :
    Α) Έχει βιαστεί μια Ελληνίδα 100 μετρά από το σπίτι μου
    Β) Έχει γίνει δολοφονία κάτω από το σπίτι μου ύστερα από συμπλοκές αλλοδαπών
    Γ) Έχει γίνει ληστεία στον φούρνο της γειτονιάς μου
    Δ) Χθες πήγα να πετάξω τα σκουπίδια και 2 αλλοδαποί προσπαθούσαν με λοστό να ανοίξουν είσοδο σπιτιού

    Τι θα κάνετε εσείς ώστε να προστατέψετε τους πολίτες  που ζουν καθημερινά τέτοιες καταστάσεις ?
    Για ποιο λόγο οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις δεν θέλουν να χτυπήσουν την εγκληματικότητα ?
    Πιστεύετε ότι υπάρχει σχέδιο υποβάθμισης του κέντρου ώστε να αγοραστούν σε χαμηλές τιμές τα ακίνητα από "κάποιους" ???

    Απάντηση:

    Ξεκινώ από το τελευταίο, ΝΑΙ. Η προστασία των λαθρομεταναστών και η ασυλία τους, δεν έχει ανθρωπιστικά αλλά οικονομικά κίνητρα. Από το παραεμπόριο, την πορνεία, το εμπόριο ναρκωτικών κλπ κάποιοι κερδίζουν δισεκατομμύρια και φυσικά αποκλείεται η αγορά των ακινήτων να τους αφήνει αδιάφορους.
    Ως προς το πρώτο, έχω απαντήσει διεξοδικά παραπάνω, όμως θα μου κάνει τεράστια εντύπωση, εάν σε μία γειτονιά όπως ο Κολωνός ή ο Άγιος Παντελεήμονας ή η Πλατεία Αττικής ή το Μεταξουργείο κλπ εάν ο συνδυασμός μου δεν έρθει πρώτος και με διαφορά. Το λέω διότι στην πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των υποψηφίων που έγινε στο ALTER με τον κ. Νίκο Χατζηνικολάου, ο μόνος από τους 9 που μίλησα για όλα αυτά ήμουν εγώ. Κάποιος μπορεί να με συμπαθεί, να με πιστεύει ή όχι, όμως εάν σας ενδιαφέρουν αυτά που μου γράψετε, δυστυχώς ο μοναδικός υποψήφιος που τα βλέπει ως προς επίλυση προβλήματα είμαι εγώ. Σημειώστε δε ότι οι υπόλοιποι 8, ούτε καν τα σχολίασαν! Είναι φοβερό! Ο ένας έλεγε ότι θα απαγορεύσει την είσοδο στα μέλη της τρόικας στα κτίρια της περιφέρειας (Αλαβάνος), ο άλλος ότι θα κάνει κινήσεις ανατροπής του Μνημονίου (Κικίλιας), ο τρίτος ότι θα δώσει μεγαλύτερες συντάξεις (Μητρόπουλος) κλπ και δυστυχώς μόνον εγώ μίλησα για Παραεμπόριο, Τζαμί, λαθρομετανάστευση, εγκληματικότητα κλπ Λες και ζουν σε άλλο πλανήτη! Θα τους ψηφίσετε; ε, εάν τους ψηφίσετε μην μου λέτε μετά τι θα κάνω, εγώ σας λέω τι θα κάνω, τώρα το μπαλάκι είναι σε εσάς!

-------------------------------------------------

    Ερώτηση:

    Γιατί έκανες το εμβόλιο κατά της γρίπης και φωτογραφήθηκες με το πιστοποιητικό , είσαι ικανοποιημένος με την ενεργεία σου αυτή , είχε απήχηση στον κόσμο η προσπάθεια σου να μας πείσει να κάνουμε το 'αχρείαστο' εμβόλιο;
    Ευχαριστώ.

    Απάντηση:

    Το εμβόλιο απεδείχθη άχρηστο. Μάλιστα κατέθεσα και σχετική ερώτηση. Όμως έκρινα ότι εφόσον η Πολιτεία την οποία υπηρετώ με καλούσε σε μία πανεθνική προσπάθεια, δεν είχα το δικαίωμα ως βουλευτής να απέχω. Απεριφράστως λοιπόν σου λέω ότι, το μεν εμβόλιο κακώς το έκανα διότι όλο αυτό απεδείχθη ένα μεγάλο παραμύθι, αλλά οποτεδήποτε και αν η Ελλάς μου ζητάει συστράτευση σε έναν κοινό αγώνα, εγώ θα δίνω το παρών. Έτσι αντιλαμβάνομαι τον ρόλο μου. Το ότι η ηγεσία μας, για άλλη μία φορά και μπλε και η πράσινη μας εξαπάτησε, δεν είναι δική μου ευθύνη.

-------------------------------------------------

    Ερώτηση:

    Αγαπητέ κ. Γεωργιάδη,
    Ενώ το κόμμα σας θέλει να ληφθούν μέτρα κατά της λαθρομετανάστευσης και των λαθρομεταναστών, εντούτοις θα υποστηρίξετε τον κ. Κακλαμάνη στις επερχόμενες εκλογές,  ο οποίος είναι διαμετρικά αντίθετος με τις δικές σας θέσεις (και των κατοίκων του κέντρου). Το κόμμα σας διατείνεται ότι θα υπάρχουν στο ψηφοδέλτιο και αρκετοί υποψήφιοι του ΛΑΟΣ. Αυτό κάτι σαν αλισβερίσι μου θυμίζει. Θα ήθελα την άποψή σας επί του θέματος.

    Απάντηση:

    Όχι ο κ. Κακλαμάνης και γραπτώς στον Πρόεδρο και προφορικώς σε μένα και τηλεοπτικός συμφώνησε με όσα λέμε, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν είναι αρμοδιότητες του Δημάρχου, πράγμα που κατά βάσιν είναι ορθό. Με εμένα όμως Περιφερειάρχη και τους συμβούλους μας στην πλειοψηφία του Δήμου, να είστε βέβαιοι ότι άλλη πολιτική θα ασκηθεί και από τον Δήμο σε σχέση με το παρελθόν. Εμάς μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Δώστε μας την ευκαιρία και θα το διαπιστώσετε. Όσον αφορά ειδικότερα τον Δήμο Αθηναίων, μετά την επιλογή Καμίνη, δεν υπάρχει καν ερώτημα. Η επανεκλογή του κ. Νικήτα Κακλαμάνη στο αξίωμα του Δημάρχου είναι επιβεβλημένη, διότι η άλλη λύση για τα θέματα των λαθρομεταναστών θα ήταν καταστροφική.


-------------------------------------------------

    Ερώτηση:

    Θα ηθελα να σας κανω μια ερώτηση .
    1. Αληθεύει οτι μπορουσαμε να δανειστουμε χρηματα απο την Κίνα και την Ρωσία με χαμηλοτερο επιτοκιο απο αυτο του ΔΝΤ και της ΕΕ. Εάν ναι γιατί δεν το κάναμε;

    Απάντηση:

    Είναι παντελώς ψευδές. Ανήκει στην κατηγορία των λεγομένων "αστικών μύθων" Στις 5 Μαΐου δεν μας έδινε χρήματα κανένας άλλος πλην της Τρόικας. Φυσικά θα μπορούσε η Κυβέρνηση να έχει κάνει συμμαχίες και με αυτούς που αναφέρετε και να μην είχαμε φθάσει εκεί, αλλά την συγκεκριμένη ημέρα και μέχρι σήμερα ουδείς άλλος μας δανείζει. Αυτά όλα αποδεικνύονται από τα spreads, μόλις κάποιος εκδηλώσει το ενδιαφέρον του να μας δανείσει θα πέσουν αμέσως και από την αγορά των ομολόγων, όπου κανείς από αυτούς που αναφέρετε δεν πάει να αγοράσει ελληνικά ομόλογα, ώστε να πέσουν τα επιτόκια έστω και για τις βραχυχρόνιες εκδόσεις. Μην πιστεύετε σε παραμύθια, διότι αυτά στην Ιστορία οδηγούν σε καταστροφές. Όλη η σχετική συζήτηση μου θυμίζει την εποχή της Τουρκοκρατίας που διάφοροι έλεγαν ότι θα έρθουν να μας σώσουν οι Ρώσοι. Εμείς επαναστατούσαμε, οι Ρώσοι δεν έρχονταν και οι Τούρκοι μας έσφαζαν. Είμαι κατηγορηματικός, στις 05 Μαΐου και έως σήμερα τα μόνα προσφερόμενα χρήματα δυστυχώς είναι της Τρόικας. Γι' αυτό και θεωρώ την σχετική περί Αντιμνημονίου συζήτηση ανεδαφική. Πρώτα πρέπει να βρούμε από αλλού λεφτά και μετά ευχαρίστως να την κάνουμε.

 -------------------------------------------------

    Ερώτηση:

    Μπορείτε να ξεχωρίσετε ανάμεσα σε δυο μωρά σε θερμοκοιτίδες ποιο είναι Ελληνάκι και ποιο άλλης εθνικότητας (πχ Γαλλάκι); Αν μπορέσετε να το αποδείξετε θα νιώσω περήφανος που είμαι Έλληνας... αν όχι, θα συνεχίσω να νιώθω ντροπή που δε μπορώ να είμαι πατριώτης όσο η λέξη "πατριωτισμός" προσδιορίζεται από ένα κόμμα σαν το δικό σας. Ευχαριστώ.

    Απάντηση:

    Ναι, στην Μ. Βρετανία όπως δημοσίευσε πέρυσι τον Δεκέμβριο η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ η Κυβέρνηση (των εργατικών τότε) καθιέρωσε τεστ DNA για να ξεχωρίζει ποιοι δικαιούντο άσυλο και ποιοι όχι. Επίσης επισήμως το Ισραήλ, διενεργεί σχετικό γενετικό έλεγχο για να πιστοποιεί την εβραϊκή καταγωγή, όσων ζητούν να μετοικήσουν στο Ισραήλ. Άρα επιστημονικά μιλώντας, ναι, μπορείς να ξεχωρίσεις σε μία θερμοκοιτίδα ένα Ελληνάκι από ένα Γαλλάκι. Άρα εφ' όσων σας το απέδειξα, ένας σχετικός έλεγχος στο google θα σας πιστοποιήσει την εγκυρότητα των πηγών που σας ανέφερα, σας καλωσορίζω στον ΛΑ.Ο.Σ. Τα έθνη υπάρχουν είτε αυτό αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Αυτό δεν σημαίνει πώς κάποια είναι ανώτερα από κάποια άλλα, αλλά υπάρχουν και εφόσον ζούμε στην Ελλάδα, εδώ τουλάχιστον οι Έλληνες πρέπει να έχουν μία προτεραιότητα, δεν νομίζετε;

-------------------------------------------------

    Ερώτηση:

    Σε πρόσφατη τηλεοπτική σας εκπομπή είπατε ότι εάν εκλεγείτε μέσα σε 6 μήνες το αργότερο θα εξαφανίσετε το ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ. Πως θα το πετύχετε αυτό και παράλληλα δεν έχετε σκεφτεί τι θα γίνει με όλους τους οικονομικούς μετανάστες που ζούνε από αυτό; Δεν έχετε σκεφτεί ότι μετά για να ζήσουν θα αναγκαστούν να κλέψουν, να σκοτώσουν κλπ;

    Απάντηση:

    Απήντησα παραπάνω το πώς. Δεν το ξαναγράφω για να μην επαναλαμβάνομαι. Ως προς το δεύτερο σκέλος όμως θα διαφωνήσουμε. Επειδή αυτοί έχουν ανθρώπινες ανάγκες και ήρθαν εδώ χωρίς να μας ρωτήσουν, εμείς πρέπει να τους επιτρέψουμε να παρανομούν ατιμωρητί και να καταστρέφουν τις ελληνικές επιχειρήσεις και να οδηγούν στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένους; τι λογική είναι αυτή; ωραία λοιπόν επειδή προφανώς έχουν και σεξουαλικές ανάγκες, να τους δώσετε την κόρη ή την γυναίκα σας για να ξεζώσουν, ώστε να μην οδηγηθούν σε βιασμούς. Αυτό μου λέτε; Όχι! Κανείς δεν θα ζει εις βάρος των υπολοίπων και το παραεμπόριο καταστρέφει ανθρώπους, οικογένειες και επιχειρήσεις, εάν αυτό εσείς θέλετε να συνεχιστεί, σας παρακαλώ να μην με ψηφίσετε.


-------------------------------------------------

    Ερώτηση:

    Γιατί πιστεύετε ότι σε ένα σάπιο και κατεστραμμένο πολιτικό σύστημα ,η παράταξη σας θα προσφέρει ένα απάνεμο κόλπο και εφόσον κατηγορείτε συνεχώς τις επιλογές των δύο κομμάτων πως πιστεύετε ότι ο λαός θα σας εμπιστευτεί με τη ψήφο του στις εκλογές ;
    Μήπως τελικά αυτή η χώρα μπορεί να σωθεί μόνο με μια δικτατορία και όλα τα άλλα είναι φρούδες για μεταξωτές κορδέλες ;  Κανένας δεν μπορεί να τη σώσει διότι όλοι είναι ή κινούνται στα πλαίσια της σαπίλας ,της σήψης και της διαφθοράς.

    Απάντηση:

    Ο Έλληνας είναι από την φύση του φιλελεύθερος! Δεν μπορεί να λειτουργήσει σε μη Δημοκρατικό Καθεστώς. Πρέπει να τον πείσεις για να συμμετάσχει σε μία προσπάθεια. Καθήκον μας είναι να τον πείσουμε, εάν δεν τα καταφέρουμε την ευθύνη την έχουμε εμείς.

-------------------------------------------------

    Ερώτηση:

    Έχετε κάνει κάποια σχετική πρόταση εσείς και το κόμμα σας προς τους υπόλοιπους βουλευτές και κόμματα, να ψηφισθεί νομοσχέδιο για την υποχρεωτική έκδοση τραπεζικού λογαριασμού μισθοδοσίας πριν την έναρξη εργασίας του όποιου εργαζόμενου Έλληνα πολίτη??
    Είναι γνωστό ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, είναι υποχρεωτικός ο τραπεζικός λογαριασμός μισθοδοσίας για τον κάθε υπάλληλο δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Αυτό ως γνωστόν αποτρέπει την φοροδιαφυγή και διασφαλίζει τις υποχρεώσεις του εργοδότη προς τον εργαζόμενο αυταπόδεικτα σε περίπτωση οικονομικών διαφόρων.

    Απάντηση:

    Όχι δεν το έχουμε προτείνει και δεν συμφωνώ. Η γραφειοκρατία δεν είναι η λύση. Εάν θέλει ο άλλος να τα πάρει ή να τα δώσει μαύρα θα βρει τον τρόπο. Θα συμφωνήσει εικονικά σε ένα ποσό που θα μπαίνει στον λογαριασμό και τα υπόλοιπα θα τα δίνει χέρι με χέρι. Η λύση για την πάταξη της φοροδιαφυγής είναι να μειώσεις τους φόρους τόσο ώστε η φοροκλοπή να είναι πλέον ασύμφορη.


-------------------------------------------------

    Ερώτηση:

    Θα ήθελα να μας απαντήσει ό κ. Άδωνις ποιος από το ζεύγος Γεωργιάδη χρησιμοποιεί περισσότερο το έτερο ήμισυ του για να ανεληχθεί στον επαγγελματικό του τομέα!!! Έχουμε πράγματι μπερδευτεί και θα θέλαμε μια απάντηση!!!

    Απάντηση:

    Αν και η ερώτησή σας έχει επιθετικό τόνο και θα μπορούσα να την προσπεράσω, εν τούτοις δεν έχω κανένα πρόβλημα να σας απαντήσω. Με την Ευγενία Μανωλίδου είμαστε σύζυγοι και σύντροφοι. Αυτό σημαίνει ότι ο ένας χαίρεται με τις επιτυχίες του άλλου και όσο ο ένας μπορεί να βοηθήσει, τόσο περισσότερο θα το κάνει για τον άλλον. Είμαστε ένα! Δεν καταλαβαίνω για ποιόν ακριβώς λόγο αυτό σας ενοχλεί; έτσι δεν θα έπρεπε να αλληλοϋποστηρίζονται όλα τα ζευγάρια; ή κατά την γνώμη σας ο ένας πρέπει να είναι αδιάφορος για τις προσπάθειες του άλλου; έτσι κάνετε εσείς με τον ή την σύντροφό σας;

-------------------------------------------------

    Ερώτηση:

    Ποια είναι η σχέση σας με την θρησκεία και ποια με την εκκλησία; Γιατί σας έχουν συνδέσει με τους δωδεκαθεϊστές και από που βγήκε το όνομά σας;

    Απάντηση:

    Είμαι Ορθόδοξος Χριστιανός, με εξαιρετικές σχέσεις με την Εκκλησία μας, την οποία σέβομαι και υποστηρίζω. Οι σχετικές κατηγορίες διακινήθηκαν από πολιτικούς μου αντιπάλους στις εκλογές του 2007. Τους πήγα στα δικαστήρια και τους καταδίκασα για συκοφαντική δυσφήμιση και στο πρωτοδικείο και στο εφετείο. Ως προς το όνομά μου, που υπήρξε και αντικείμενο της σχετικής δίκης. Οι ίδιοι άνθρωποι διέδιδαν ότι είμαι βαπτισμένος μόνον "Σπυρίδων" και ότι το "Άδωνις" είναι το δωδεκαθεϊστικό μου ψευδώνυμο. Στην σχετική δίκη κατέθεσα τόσο το βαπτιστήριό μου, όσο και το Απολυτήριο του Λυκείου αλλά και την Αστυνομική μου ταυτότητα, όπου και αποδεικνύεται ότι είμαι βαπτισμένος με δύο ονόματα "Σπυρίδων (του παππού μου) και Άδωνις (το όνομα που ήθελε ο πατέρας μου).


-------------------------------------------------

    Ερώτηση:

    Θα θέλατε να ηγηθείτε του κόμματος όταν ο Καρατζαφέρης αποσυρθεί από την πολιτική; Παρακαλώ απαντήστε ειλικρινά χωρίς υπεκφυγές τύπου 'είναι μικρός ο πρόεδρος'.

    Απάντηση:

    Είναι κάτι που δεν με απασχολεί καθόλου αυτή την στιγμή. Είμαι μόλις τρία χρόνια βουλευτής και έχω πάρα πολλά να μάθω ακόμη στην πολιτική. Επίσης πρέπει να ομολογήσω ότι δεν είμαι βέβαιος ότι έχω το στομάχι για αρχηγός! Ο αρχηγός πρέπει να λαμβάνει πολλές και σκληρές αποφάσεις, εγώ παραμένω συναισθηματικός.

-------------------------------------------------

    Ερώτηση:

    Πώς νιώθετε που ο κόσμος τους τελευταίους μήνες μαζεύετε έξω από την Βουλή και σας φωνάζει ΨΕΥΤΕΣ κ ΚΛΕΦΤΕΣ; Δεν νιώθετε ότι έχετε και εσείς μερίδιο ευθύνης όταν την μια είστε στην "μπλέ" πολυκατοικία , την επομένη στην "πράσινη" πολυκατοικία και πάει λέγοντας.

    Απάντηση:

    Όχι! Έχω το ίδιο μερίδιο ευθύνης με όλους τους άλλους πολίτες. Είμαι βουλευτής τρία χρόνια, δεν έχω κυβερνήσει ούτε μία μέρα και αντιθέτως έχω αγωνιστεί για να ξυπνήσω τον κόσμο ώστε να μην ψηφίζει διαρκώς τους ίδιους και τους ίδιους, όπως κάνω και αυτή την στιγμή. Άρα για ποιόν λόγο ακριβώς θα μπορούσα εγώ να έχω την παραμικρή ευθύνη;


-------------------------------------------------

    Σχόλιο:

    Ας του πει κάποιος βρε παιδιά ότι ο δυϊκός δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον πληθυντικό ευγενείας, απλά ήταν ένας ακόμα αριθμός στην αρχαία γραμματική ανάμεσα σε ενικό και πληθυντικό, και αναφερόταν σε δύο πρόσωπα ή πράγματα (ενώ ο ενικός σε ένα, και ο πληθυντικός σε τρία και πάνω).

    Πληθυντικός ευγενείας στα αρχαία δεν υπήρχε.

    Απάντηση:

    Έτσι είναι, ο πληθυντικός της ευγενείας μας ήλθε από την Δύση. Δεν είναι ελληνικός.


-------------------------------------------------

    Ερώτηση:

    Ζητάτε την ψήφο μας για να εφαρμόσετε μια πολιτική τύπου Σαρκοζί, καταπολέμησης του παραεμπορίου, της λαθρομετανάστευσης και των γκέτο. Χωρίς να θέλω να μειώσω τα παραπάνω, πιστεύετε ότι είναι το μοναδικό πρόβλημα των πολιτών της Αττικής;

    Απάντηση:

    "Οχι βέβαια, αλλά είναι από τα πιο βασικά, ουδείς άλλος θα ασχοληθεί με αυτά και αν δεν λύσουμε πρώτα αυτά δεν θα μπορέσουμε να λύσουμε τίποτε άλλο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!