tromaktiko: Εκλογές 2010 - Ο Βασίλης Κικίλιας στο "tro-ma-ktiko"

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Εκλογές 2010 - Ο Βασίλης Κικίλιας στο "tro-ma-ktiko"



O υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Βασίλης Κικίλιας απαντάει στα δικά σας ερωτήματα!
Μας μιλάει για τους συνυποψηφίους του, σχολιάζει τους βαρόνους της Ν.Δ., την λέσχη Bilderberg και επίστρεφει τον χαρακτηρισμό "Λαικιστής" στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη!
Ξεκαθαρίζει την σχέση του με τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο, μας λέει για το Μνημόνιο, για τις λύσεις που θα δώσει εάν εκλεγεί, για τους λαθρομετανάστες και τι θα πράξει με τα διόδια στην Περιφέρεια Αττικής.
Δείτε όλη την συνέντευξη του Βασίλη Κικίλια στο tro-ma-ktiko.blogspot.com...

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Μας λέτε ότι είστε εναντίον του Μνημονίου, όταν ανάλογο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που είμαστε εδώ (αν όχι μεγαλύτερο) φέρει το κόμμα που σας υποστηρίζει. Γιατί να πιστέψουμε εσάς και το κόμμα που εκπροσωπείτε, όταν η Ν.Δ. μαζί με το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 30 χρόνια κατάφεραν και χρεοκόπησαν την Ελλάδα?



ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Αν θέλουμε να μιλήσουμε για ευθύνη, πρέπει να πάμε πίσω, στην εποχή που ανακαλύψαμε τα δανεικά. Και δεν είναι άλλη από την εποχή του «Τσοβόλα  Δώστα Όλα».. Η εκτίναξη του χρέους έγινε όταν προσπαθούσαμε να ισοσκελίσουμε προϋπολογισμούς και να ενταχθούμε λάθρα στην ΟΝΕ, στην εποχή του χρηματιστηρίου με τους εκσυγχρονιστές. Η κυβέρνηση της ΝΔ δανειζόταν για να εξυπηρετεί υπέρογκους τόκους της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Άρα το ποιος χρεοκόπησε τη χώρα και ποιος την οδήγησε στη μέγγενη των δανειστών της, είναι σαν το αδίκημα που έχει παραγραφεί, όταν στη Βουλή καλούνται οι βουλευτές να συζητήσουν τα οικονομικά του 2007-2009. Διεκδικούμε να μας εμπιστευτείτε γιατί για να έχουμε τη ποιότητα ζωής που όλοι θέλουμε, οφείλουμε επιτέλους να ανακαλύψουμε τη πολιτική που θα διαχειριστεί το θέμα της ανάπτυξης, Και εμείς προτείνουμε την ανάπτυξη. Μια ανάπτυξη απενεχοποιημένη από το σύνδρομο του ΠΑΣΟΚ, που ο επιχειρηματίας είναι de facto κλέφτης και θύμα της γραφειοκρατίας.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΡΩΤΗΣΗ:
Το ερώτημα  είναι αν θεωρεί ότι είναι σωστό  ένας άνθρωπος να ζητά την ψήφο των  συμπατριωτών του για ένα πολύ σημαντικό αξίωμα χωρίς να έχει πριν εξασκήσει επιτυχημένα το επάγγελμα του. Δηλαδή, αν κάποιος δεν έχει διαχειριστεί επιτυχημένα έστω μία μικρή επιχείρηση πως θα διαχειριστεί έναν πολύ μεγαλύτερο οργανισμό;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Δεν έχετε χορτάσει από την εμπειρία τόσων ετών που μας οδήγησαν στα σημερινά τραγικά αδιέξοδα; Παρόλα αυτά στα 32 μου χρόνια κλήθηκα να υπηρετήσω τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων και με τα πενιχρά μέσα που διαθέταμε, «ανακαταλάβαμε τη πόλη», με καινοτόμες δράσεις, όπως να μετατρέψουμε τη Πανεπιστημίου σε πολλά γήπεδα ποδοσφαίρου και τη πλατεία Συντάγματος σε γήπεδο Beach Volley. Εμείς προτείνουμε δράσεις γιατί ακριβώς είμαστε διψασμένοι για δράση.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΡΩΤΗΣΗ:
Ποια είναι πρώτα πράγματα που θα κάνετε ως περιφερειάρχης Αττικής; Ποια θεωρείτε τα μεγαλύτερα προβλήματα και πως θα τα αντιμετωπίσετε;



ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Δε θεωρώ πως  υπάρχουν μεγάλα και μικρά προβλήματα. Στη παρούσα όμως φάση προέχει  να δώσουμε έμφαση στη προστασία του κοινωνικού συνόλου και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Έχουμε ήδη δεσμευτεί για τη δημιουργία 2 βρεφονηπιακών σταθμών σε κάθε δήμο και 15 επιπλέον όπου υπάρχει ανάγκη, σύνολο δηλαδή 147 βρεφονηπιακούς σταθμούς στην περιφέρεια Αττικής. Η έμπρακτη αλληλεγγύη προς τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, και ιδιαίτερα τα άτομα με αναπηρία, τις νέες γυναίκες, τους άνεργους και τους νέους είναι στη πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων μας. Δε πρόκειται σε καμία περίπτωση να αφήσουμε τα χρήματα «κλειδωμένα » στο ντουλάπι της Περιφέρειας να τοκίζονται, όπως έκανε ο κ. Σγουρός με τα 217 εκ. που του έδωσε η κυβέρνηση της ΝΔ. Ούτε προφανώς θα έχουμε την αδύναμη απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, όπως τώρα. Οι πόροι, τα χρήματα πρέπει να πέφτουν στην αγορά, για να δημιουργούνται θέσεις εργασίας, να τονωθεί η ζήτηση και εν τέλει να επιστρέφονται στη κοινωνία, με υποδομές και έργο.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΡΩΤΗΣΗ:
Κ.Kικιλια όλοι ξέρουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας και ιδιαίτερα η αττική εξαιτίας του μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών που έχουν δημιουργήσει γκέτο σε πολλές περιοχές της Αθηνάς.
Οι δολοφονιες,οι βιασμοί ,οι κλοπές έχουν αυξηθεί κατά πολύ και στην πλειοψηφία τους δράστες είναι αλλοδαποί.
Και δεν μιλώ για τους αλλοδαπούς οι όποιοι βγάζουν το ψωμί τους τιμια,εχουν ενσωματωθεί στην ελληνική κοινωνια,αλλα για αυτούς που κλεβουν,παρενοχλουν νεαρά κοριτσια,χτυπουν ηλικιωμένους για 10 ευρώ και απλώνουν τα κουρέλια τους όπου βρουν,πουλωντας ότι θες ,χωρίς να αποδίδουν ούτε ένα ευρώ σαν ΦΠΑ. Μάλιστα ο υπουργός υγείας τόνισε προχθές στη βουλη,οτι ζημιώνουν τα νοσοκομεία κατά 2 δις ευρω,διοτι περιθάλπονται χωρίς να έχουν ούτε ένα ένσημο...Τι σκοπεύετε να κάνετε για να χτυπηθεί το πρόβλημα στην ρίζα του? Ευχαριστώ πολύ..


ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Μηδενική Ανοχή στην εγκληματικότητα από όπου και αν προέρχεται. Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με ένα πρόβλημα διαχείρισης και ελέγχου των μεταναστευτικών ροών. Κάθε πρωί μπαίνουν στη χώρα 300 μετανάστες  και μέχρι το απόγευμα βρίσκονται στην Ομόνοια. Αυτό δε μπορεί να συνεχισθεί. Είναι πλέον ζήτημα δημόσιας ασφάλειας, δημόσιας υγείας αλλά και γκετοποίησης ολόκληρων περιοχών. Στο πλαίσιο αυτό ως Περιφέρεια αναλαμβάνουμε έναν πρωτοβουλιακό και συντονιστικό ρόλο που θα περιλαμβάνει:

Έλεγχο όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και εφόσον απασχολούν παράνομους μετανάστες, προειδοποιητική άρση αδείας και ακολούθως σε δεύτερη παράβαση, ολοκληρωτική άρση.
Έλεγχο νομιμότητας αδειών λειτουργίας και έλεγχος πιστοποιητικών υγείας σε όλα τα καταστήματα ιδιοκτησίας αλλοδαπών, ειδικά σε αυτά υγειονομικού ενδιαφέροντος και εφόσον παρουσιάζουν ελλείψεις, να γίνεται σφράγιση και δίωξη.
Συστηματική φύλαξη των ελεύθερων χώρων αναψυχής όπως παιδικές χαρές και πλατείες για τη μη χρήση τους ως χώρους διαμονής και ύπνου από τους αλλοδαπούς.
Συχνές παρεμβάσεις  των υγειονομικών υπηρεσιών μαζί με υπηρεσίες της περιφέρειας  σε παράνομες εγκαταστάσεις και  σφράγιση τους (εγκαταλελειμμένες κατοικίες, οικήματα που χρησιμοποιούνται παράνομα για δραστηριότητες και κτίρια υπό κατάληψη).
Έλεγχος και  δίωξη ιδιοκτητών ακινήτων για παράνομη ενοικίαση τους σε παράνομους μετανάστες.
Σύσταση ειδικού  σώματος μεταφραστών για τις  βασικές γλώσσες των παράνομων μεταναστών, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στις υπηρεσίες της περιφέρειας να χειρίζονται με αποτελεσματικότητα τις υποθέσεις. 

  --------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Τι γνώμη έχετε για τη λέσχη Bilderberg και πως σχολιάζετε το γεγονός ότι τόσο ο κ.Σαμαράς όσο και ο κ.Παπανδρέου αλλά και πολλοί άλλοι Έλληνες πολιτικοί και των δύο μεγάλων κομμάτων είναι μέλη της;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Τα προβλήματα του  τόπου και εν  προκειμένου της περιφέρειας Αττικής δεν λύνονται σε κλειστές ελιτίστικες λέσχες. Εγώ είμαι ένας από εσας και μαζί με εσάς αγωνίζομαι για να κάνουμε την Αττική πιο ελκυστική όχι μόνο για αυτούς που θα μας επισκέπτονται, αλλά και για εμάς που τη ζούμε καθημερινά. Το θέμα μας είναι να διατηρήσουμε την ελπίδα μας στην καθημερινότητα που γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Κύριε Κικίλια, ασχέτως του κόμματος που βρίσκεστε μου είστε ιδιαίτερα συμπαθής ερώτηση μου είναι η εξής: είμαι γιος ενός οικοδόμου που έχει να κάνει μεροκάματο 4 μήνες σπουδάζω σε ένα ΤΕΙ της περιφέρειας σας που δεν έχει εστία ενώ η αδερφή μου που είναι φοιτήτρια στην Πάτρα νοικιάζει σπίτι με 300 μηνιαίως.
Σας ερωτώ λοιπόν τι είναι αυτό που θα κάνετε εάν εκλεγείτε προκειμένου χιλιάδες οικογένειες που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση προκειμένου αν όχι να ανατρέψετε συνολικά την εικόνα έστω να ανακουφίσετε αυτές τις οικογένειες των ανέργων των απολυμένων κ.α. 
Ενημερωτικά επειδή εργάζομαι σε χώρο που έχουν ήδη επισκεφθεί οι κύριοι Δημαράς και Παφίλης να σας ενημερώσω ότι ο κ.Δημαράς μου απάντησε στην ίδια ερώτηση ότι η βοήθεια του προς αυτές τις οικογένειες ήταν να μην ψηφίσει το Μνημόνιο ενώ ο κ.Παφίλης μου ανέφερε ορισμένα μέτρα (πχ μείωση τελών κλπ).
Απλά να τονίσω ότι δεν απέστειλα ερώτηση προς τον κ.Σγουρό λόγω του ότι επεουδενεί δεν θα ψηφίσω "ΠΑΣΟΚ" σε αυτές τις εκλογές...
Ευχαριστώ προκαταβολικά....

 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Όλο αυτό το οποίο  περιγράφεις, έρχεται να απαντήσει στη ξεκάθαρη θέση τόσο προσωπικά όσο και του συνδυασμού μας για την ανάγκη ανάπτυξης που θα φέρει τη ποιότητα ζωής που απαιτούμε και δικαιούμαστε. Και δεν υπάρχει ποιότητα ζωής χωρίς το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία. Εδώ όμως να σταθώ και να αναφερθώ στην αντίθεσή μας προς το Μνημόνιο και στην όποια παράδοση στο φόβο επέβαλλε το σύστημα. Η παγίδα που μας έστησαν και μας τσιμέντωσαν με το Μνημόνιο, κρύβει πολύ περισσότερες παραχωρήσεις και απώλειες σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο. Μετά τις εκλογές έρχονται χειρότερα.Για αυτό πρέπει να δείξουμε την αντίθεσή μας. Θέλω όμως να σου θυμίσω επειδή το αναφέρεις ότι ο κ. Δημαράς δεν καταψήφισε το Μνημόνιο. Απλά δήλωσε «παρόν» στη σχετική νομοθεσία. Έσπευσε όμως να υπερψηφίσει σε αντίστοιχα νομοσχέδια όλο το περιεχόμενό του. Δε μου αρέσει το γκρίζο στη πολιτική. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα το «ναι» να είναι «ναι» το «όχι» να είναι «όχι».

---------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΕΡΩΤΗΣΗ:
Έχει ανακοινωθεί ότι θα μπουν διόδια στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, μέσα στον αστικό ιστό, ακόμη και στο ύψος της Μεταμόρφωσης, της Λυκόβρυσης, της Νέας Κηφισιάς, σε ένα δρόμο που τον έχουμε ήδη πληρώσει εμείς και οι γονείς μας. Αυτά τα διόδια έχουν δοθεί μάλιστα ως ανταπόδοση στην ιδιωτική εταιρεία, όχι για να καρπωθούν ανταποδοτικά οφέλη οι κάτοικοι της Αττικής, που ζητάτε να σας ψηφήσουν, αλλά για να φτιαχτεί η Ιονία Οδός. Ποιά είναι η θέση σας; Θα εναντιωθείτε σε αυτά τα διόδια; Ναι ή Όχι; Ξεκάθαρη απάντηση.

 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Ο συνδυασμός μας “Αττική Νέα Προοπτική” είναι αντίθετος  στην  κατασκευή νέων σταθμών διοδίων στην Περιφέρεια Αττικής και ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα της το οποίο είναι πλέον  επέκταση του αστικού ιστού. Θα πρέπει οι πολίτες του νέου Καλλικρατικού Δήμου του οποίου τα όρια ξεκινούν από τον Αυλώνα και τη Μαλακάσα έως το Καπανδρίτι και τις Αφίδνες να κυκλοφορούν ελεύθερα χωρίς να καταβάλλουν αντίτιμο διοδίων. Δεσμευόμαστε με την εκλογή μας στις 7 του Νοέμβρη οι υφιστάμενοι σταθμοί διοδίων στις Αφίδνες να μεταφερθούν μετά τον κόμβο της Μαλακάσας.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΕΡΩΤΗΣΗ:
H Ανατολική Αττική δεν έχει αποχέτευση προκαλώντας τεράστια προβλήματα στους κατοίκους της. Τι θα κάνετε για αυτό το θέμα?


ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Ξέρω, είναι κοινότυπη  διαπίστωση, αλλά όντως το πρόβλημα είναι μεγάλο.
Στο πλαίσιο  των αρμοδιοτήτων μας θα πιέσουμε  την ΕΥΔΑΠ   να προχωρήσει άμεσα  στην χωροθέτηση βιολογικού καθαρισμού. Η κατασκευή βιολογικού καθαρισμού είναι έργο που πραγματοποιείται απο την ΕΥΔΑΠ σε συνεργασία με τους δήμους . Σε κάθε περίπτωση όμως δε θα αφήσουμε κανέναν σε ησυχία.
Μέσα από τους πόρους της Περιφέρειας αλλά και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ , έχουμε δεσμευτεί να χρηματοδοτήσουμε  την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης.

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΕΡΩΤΗΣΗ:
Στη διασταύρωση των οδών Πάτμου και Ουίλλιαμ Κινγκ δώσατε άδεια για να ανοίξει μπαρ ενώ είναι περιοχή αποκλειστικά κατοικιών. Η Πατησίων επί της θητείας σας έγινε δρόμος απροσπέλαστος τα βράδια. Και στην περιοχή δεν σας έχουμε δει ποτέ ενώ η υποβάθμιση συνεχίζεται καθημερινά.
Γιατί λοιπόν να σας εμπιστευθούμε ότι θα βοηθήσετε την Αττική σαν περιφερειάρχης και τι προτίθεστε να κάνετε για την αναβάθμιση της περιοχής αυτής;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Εχεις δίκιο. Συμπάσχω με τους πολίτες και αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γειτονιές της Αττικής, ιδιαίτερα το ταλαιπωρημένο κέντρο της Αθήνας. Γι αυτό διεκδικώ τη ψήφο σας.
Ώστε από τη θέση του Περιφερειάρχη και με την ευθύνη του ρόλου, σε αυτά που  δε μπορούσα να παρέμβω ως δημοτικός σύμβουλος να τα διορθώσουμε ως συνδυασμός και να πάψουν να μας πονούν.
Στο πρόγραμμά  μας τονίζουμε ότι θέλουμε  μια ανάπτυξη στην Αττική ισορροπημένη και όχι μια Αττική με γειτονιές  πρώτης και δεύτερης ταχύτητας.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΕΡΩΤΗΣΗ:
Πως σχολιάζετε το γεγονός ότι πολλοί 'βαρόνοι' της Ν.Δ. δεν είναι ενθουσιασμένοι με την επιλογή του Αντώνη Σαμαρά προς το πρόσωπο σας και κρατάνε αποστάσεις χωρίς να σας στηρίζουν δημόσια, λέγοντας μάλιστα χαρακτηρισμούς όπως «αυτοκτονία της ΝΔ» ή «λευκή πετσέτα.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 
Εγώ είμαι ένας από εσάς. Και όπως δε θα αποδέχονταν εσάς δεν αποδέχονται και εμένα. Πάντως σας θυμίζω ότι το περασμένο Νοέμβριο 800.000 κόσμου απέδειξαν ότι δεν αποδέχονται βαρονίες και κομητείες. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΡΩΤΗΣΗ:
Θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Κικίλια αν έχει ο ίδιος προσωπικά, επικοινωνιακό σύμβουλο τον κ. Βαλλιανάτο. Να σας θυμίσω ότι σε τηλεοπτική εκπομπή ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος είπε ότι συνεργάζεται μαζί σας ως επικοινωνιολόγος στην προεκλογική σας εκστρατεία.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 
Επαναλαμβάνω. Ο κ. Βαλλιανάτος δεν είχε και δεν έχει καμία σχέση με την προεκλογική μου εκστρατεία, ούτε συνεργάζεται μαζί μου.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΡΩΤΗΣΗ:
Kύριε Κικίλια, το κόμμα σας και εσείς προσωπικά έχετε τονίσει με τον πιο ρητό τρόπο ότι είστε αντίθετοι με το Μνημόνιο.
Να σας θυμίσω ότι μια από τις υποχρεώσεις που προβλέπει το Μνημόνιο, είναι ο εξορθολογισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η συρρίκνωση της προκειμένου να περιορισθεί το τεράστιο κόστος της. Εσείς που είστε εναντίoν του Μνημονίου, μπορείτε να μας ξεκαθαρίσετε ποία ακριβώς είναι η δική σας θέση όσον αφορά τον εξοπρθολογισμό των ΟΤΑ, καθότι μέχρι στιγμής δεν έχετε πει τίποτα.
Διότι σας ακούω συνέχεια να ομιλείται περί έλλειψης χρημάτων και πόρων για την Αυτοδιοίκηση. Δηλαδή τι εννοείται ; Να συνεχίσουμε να βγάζουμε από την τσέπη μας χρήματα και να τα δίνουμε στους καταχρεωμένους δήμους με τα ατέλειωτα ρουσφέτια και κακοδιαχείριση ;
Σας το λέω διότι, εμείς οι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες, όταν ακούμε ότι πρέπει να βγάλουμε χρήματα από την τσέπη μας για να τα δώσετε στα ρουσφέτια των ΟΤΑ προκειμένου να πληρώσετε το τεράστιο μισθολογικό κόστος των ΟΤΑ που εξαιτίας σας δημιουργήθηκε, τρελαινόμαστε και καλύτερα θα ήταν να μην μας απευθύνεται το λόγο, διότι το φάσκελα που θα σας ρίξουμε θα έρθουν κατά ριπάς.
Επομένως η μεσαία αστική τάξη των ελ. επαγγελματιών και επιχειρηματιών είμαστε φανατικά ΥΠΕΡ του Μνημονίου σε αυτό το θέμα !


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας! Μνημόνιο ή μη μνημόνιο ο εξορθολογισμός της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι απολύτως απαραίτητος. Επιτέλους οι πολίτες πρέπει να απολαμβάνουν στο ακέραιο τις υπηρεσίες που πληρώνουν και φυσικά το κόστος αυτών να είναι καθόλα λογικό. Δεν νοείται κάθε επίσκεψη στις υπηρεσίες της Νομαρχίας να πληρώνεται χρυσή με παράβολα των 300 και 500 ευρώ! Και φυσικά αυτή η κατάσταση δεν επιβαρύνει μόνο τους πολίτες, αλλά και τις επιχειρήσεις τις οποίες οι εκάστοτε υπηρεσίες φροντίζουν να τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτί. Σαφώς και είμαστε υπέρμαχοι του περιορισμού της γραφειοκρατίας και της μείωσης του κόστους της Αυτοδιοίκησης. Επ’ουδενί όμως δε θα επιτρέψουμε αυτό να γίνει με περικοπές σε θέσεις εργασίας και απαξίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Τα ποσά που δικτατορικά απαιτεί, και ουσιαστικά στερεί, η Τρόικα από την Αυτοδιοίκηση δε θα τα πληρώσουν οι πολίτες, ούτε οι επιχειρήσεις. Υποστηρίζουμε την ανάπτυξη στην Περιφέρεια, την τόνωση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και την αποτελεσματική αξιοποίηση των προγραμμάτων της Ε.Ε. Ο εξορθολογισμός της Αυτοδιοίκησης περνάει από το μυαλό μας και την έξυπνη διαχείριση των διαθέσιμων εργαλείων κι όχι από την τσέπη μας.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΕΡΩΤΗΣΗ:
Σας ακούω συνέχεια να λέτε την καραμέλα είμαι ΝΕΟΣ, είμαι ΝΕΟΣ, είμαι ΝΕΟΣ. Πιστεύετε ότι μόνο με αυτό το προσόν ο κόσμος θα σας πιστέψει και θα σας ψηφίσει; Πως θα λύσετε τα προβλήματα της μεγαλύτερης περιφέρειας της Ελλάδας, όταν μια τέτοια θέση θέλει εμπειρία και

γνώσεις; Τι το διαφορετικό θα προσφέρετε σε σχέση με τους Μαυρογιαλούρους που βλέπουμε σε αυτό τον τόπο τα τελευταία χρόνια;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Το να είναι κανείς νέος ηλικιακά μόνο σίγουρα δεν είναι προσόν. Το να είναι όμως νέος σε αντιλήψεις, σε νοοτροπία και σε δράσεις αποτελεί το καινούργιο, το φρέσκο, το αντισυστημικό και ταυτόχρονα το ελπιδοφόρο. Δεν κουραστήκατε τόσα χρόνια από την «εμπειρία» που μας οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα;

---------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΕΡΩΤΗΣΗ:
Πως σχολιάζετε την πρόσφατη δήλωση του Κ. Μητσοτάκη ότι ΟΛΟΙ γνωρίζανε την κατάσταση της οικονομίας και πως ο κ. Σαμαράς είναι λαϊκιστής με αυτά που λέει σχετικά με το έλλειμμα. Για την Ντόρα Μπακογιάννη ποιά είναι η γνώμη σας;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Ο Αντώνης Σαμαράς, ο μόνος με πρόταση τεκμηριωμένη απέναντι στη θηλιά του Μνημονίου, σίγουρα θα ακούγεται λαϊκιστής από αυτούς που κάνανε τη διαχείριση της πολιτικής επιστήμη.
Ο Αντώνης Σαμαράς με την αγωνία του ηγέτη και τη γνώση του οικονομολόγου προτείνει λύσεις. Σας ερωτώ: Λαϊκίζει αυτός που αναπτύσσει πολιτική επίλυσης της κρίσης ή αυτός που με πρόσχημα τη κρίση διαχειρίζεται τη προσωπική πολιτική του;

---------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΕΡΩΤΗΣΗ:
Γιατί άλλαξε η σελίδα "ΜΑΥΡΟ στα κόμματα του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ...!!!" όνομα και μετονομάστηκε σε 'ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ -ΑΤΙΚΗ ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ' ;
Μία σελίδα στο facebook με ένα γενικό πολιτικό μήνυμα μετονομάστηκε χωρίς προειδοποίηση και λειτουργεί πλέον ως εκλογικό διαδίκτυο προωθητικό κέντρο του κ Βασίλη Κικίλια..ενώ ήδη είχε συμπληρώσει 2000 θαυμαστές.
Οι ερωτήσεις στους διαχειριστές της σελίδας από μέλη που δε συμφωνούσαν ,διαγράφηκαν χωρίς να απαντηθούν.
Θέλουμε λοιπόν να ρωτήσουμε τον ίδιο Γιατί άλλαξε η σελίδα " ΜΑΥΡΟ στα κόμματα του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ...!!!" όνομα και μετονομάστηκε σε"ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ -ΑΤΙΚΗ ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ" ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Δεν το ξέρω το θέμα. Οι σελίδες που χειρίζομαι προσωπικά στο internet είναι
www.kikilias.gr, kikiliasvasilis.blogspot.com, στο Facebook Vassilis Kikilias και Vassilis Kikilias B
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Ποιά είναι η γνώμη σας για τους συνυποψήφιους σας; Υπάρχουν λόγοι που ο κόσμος δεν θα έπρεπε να τους ψηφίσει; Για παράδειγμα ο κ. Σγουρός παρόλο που υποστηρίζετε από το ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι είναι κατά του Μνημονίου.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 
Ο κ. Σγουρός δε ξέρει τι θέλει. Ως πολίτης το πρωί δηλώνει αντίθετος και ως υποψήφιος περιφερειάρχης και κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ το βράδυ δηλώνει υπέρμαχος. Εγώ, όπως και εσείς αντιλαμβάνομαι, δεν έχω καταλάβει τη θέση του. Το ίδιο θα μπορούσα να πω και για τον κ. Δημαρά. Στη σχετική ψηφοφορία για το Μνημόνιο ψήφισε ένα θόλο «παρόν» που όπως δεν είναι «ναι» δεν είναι και «όχι». Δεν τόλμησε να έρθει σε ρήξη. Αυτό που ξέρω είναι πως ο Περιφερειάρχης που θα εκλεγεί οφείλει να στήσει από την αρχή την Περιφέρεια Αττικής. Και θα τη στήσει μόνο διεκδικώντας, και ερχόμενος σε ρήξεις με το σύστημα για το συμφέρον των πολιτών. Στην ουσία ο αυριανός Περιφερειάρχης θα ετοιμάσει το δρόμο για τους επόμενους Περιφερειάρχες μιας και σήμερα δεν υπάρχουν ξεκάθαρες αρμοδιότητες, πόροι και ανθρώπινο δυναμικό. Σε αυτό το προεκλογικό σκηνικό, η παθητική στάση των συνυποψήφιων μου και η εμφανής αδυναμία τους να υποστηρίξουν ανοιχτά αφενός τις προσωπικές τους επιλογές, όπως ο κ. Σγουρός με το ψηφοδέλτιό του, και αφετέρου το «όποιο πρόγραμμά» τους, όπως ο κ. Δημαράς με την αποχή του από τις συζητήσεις, μου θυμίζει αγώνα ελληνορωμαϊκής πάλης όπου ο διαιτητής επιβάλλει ποινή σε όποιον αρνείται να παλέψει. Σε αυτές τις εκλογές την ποινή καλείστε να την επιβάλλετε εσείς με τη ψήφο σας.  


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!