tromaktiko: Ενώπιον θανατικής ποινής λόγω… ομοφυλοφιλίας

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Ενώπιον θανατικής ποινής λόγω… ομοφυλοφιλίας



Αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή είναι ο Σαουδάραβας πρίγκιπας, που διώκεται για τη δολοφονία υπηρέτη του, όχι γι’ αυτήν...


 καθ’ εαυτήν τη δολοφονία, αλλά λόγω των υπονοιών ότι οι δυο τους «διατηρούσαν ομοφυλοφιλική σχέση».
Ο Saud Abdul Aziz bin Nasser al Saud, 34 ετών, εγγονός του βασιλιά Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας, κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον Bandar Abdulaziz σε ακριβό ξενοδοχείο του Λονδίνου, αφού τον κακομεταχειριζόταν επί εβδομάδες.

Ο Abdulaziz βρέθηκε στραγγαλισμένος και με βαριά τραύματα, στο κρεβάτι δωματίου του ξενοδοχείου στο Λονδίνο, που διέμενε με τον πρίγκιπα.

Ο πρίγκιπας κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον υπηρέτη σε μια άγρια επίθεση με "σεξουαλικά στοιχεία".

Ο δικηγόρος του Σαουδάραβα διέψευσε κατηγορηματικά ότι οι δύο άνδρες είχαν ομοφυλοφιλική σχέση.

Η εισαγγελέας του δικαστηρίου του Λονδίνου, είπε στο ποινικό δικαστήριο ότι "η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στη Σαουδική Αραβία κι επισύρει τη θανατική ποινή που ακόμα εφαρμόζεται. . . η χώρα στην οποία φέρονται να έγιναν οι καταγγελθείσες πράξεις λίγη σημασία θα έχει διότι το σαουδαραβικό νομικό σύστημα βασίζεται στη σαρία, η ισχύς της οποίας θεωρείται παγκόσμια".

Υπενθυμίζεται, πως ο κατηγορούμενος πρίγκιπας αρχικά υποστήριξε, ότι ο βοηθός του είχε πέσει θύμα διάρρηξης κι επίθεσης, αλλά μια κάμερα ασφαλείας σε ασανσέρ του ξενοδοχείου, είχε καταγράψει σκηνές, στις οποίες φαίνεται καθαρά ο πρίγκιπας να χτυπάει το θύμα με μανία.

Ο πρίγκηπας αρνήθηκε ότι είχε ερωτική σχέση με τον υπηρέτη του, ενώ δήλωσε ετεροφυλόφιλος.


cosmo.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!