tromaktiko: Άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο ογκολογικό παιδικό νοσοκομείο

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο ογκολογικό παιδικό νοσοκομείο



Εγκαινιάστηκε την Τρίτη 12/10, το πρώτο ογκολογικό νοσοκομείο για παιδιά ενώ στην τελετή πρωτοστάτησαν η πρόεδρος του...


 Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο, ''Ελπίδα'', Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων ''Αγία Σοφία'', Εμ. Παπασάββας.

Η κ. Βαρδινογιάννη στην ομιλία της, τόνισε πως "Σκύψαμε πάνω από τα σχέδια και τις μελέτες του νοσοκομείου με αγάπη και φροντίδα για τα παιδιά, με κυριότερο μέλημά μας την πρόσβασή τους στις υψηλότερα προηγμένες μεθόδους θεραπείας καθώς και την προστασία της ευαίσθητης παιδικής ψυχής, τολμώντας ένα παιδικό παραμύθι στους χώρους του νοσοκομείου".

Ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία" κ. Παπασάββας, έκανε λόγο για ένα μεγαλόπνοο έργο, το οποίο με υπερηφάνεια εγκαινιάζεται και αποτελεί πρότυπο νοσηλευτικής και θεραπευτικής μονάδας.

Όπως είπε ο κ. Παπασάββας, παρ΄ ότι η ίδια η πρόεδρος του Συλλόγου "Ελπίδα" δεν θέλησε να γίνει γνωστό, ο ίδιος αποκάλυψε, ότι η οικογένειά της κάλυψε με δικά της χρήματα, μεγάλο μέρος των δαπανών ανέγερσης της Μονάδας καθώς και της δαπάνης προμήθειας και εγκατάστασης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Η κ. Βαρδινογιάννη κλείνοντας την ομιλία της, ευχαρίστησε όλους τους Έλληνες που στήριξαν την προσπάθεια αυτή και είπε ότι αυτοί είναι οι μεγάλοι μας σύμμαχοι από την πρώτη στιγμή.

"Εύχομαι το νοσοκομείο αυτό να δώσει το χαμόγελο σε πάρα πολλά παιδιά και τις οικογένειές τους και τους υπόσχομαι ότι θα είμαστε συνεχώς κοντά τους", πρόσθεσε.

Όπως είπε ο κ. Παπασάββας η μετεγκατάσταση των τμημάτων, που θα λειτουργήσουν στο νέο νοσοκομείο, προβλέπεται να γίνει μέχρι το τέλος του 2010.

Να σημειωθεί ότι το νέο νοσοκομείο αποτελείται από πέντε κτιριακούς χώρους, οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους και βρίσκονται σε έκταση 14.930 τ.μ.

Επιπλέον, η διακόσμηση των εσωτερικών χώρων, αποτυπώνει ένα παγκόσμιο ταξίδι, καθώς το κάθε κτίριο παραπέμπει με τις απεικονίσεις του, σε διαφορετική ήπειρο, ενώ κάθε τομέας παρουσιάζει εικόνες και μνημεία διαφορετικής, κάθε φορά, χώρας.

Πρωταγωνίστρια δε, αυτής της επίγειας αλληγορικής περιπλάνησης, είναι ένα μικρό κορίτσι, η Ελπίδα.

Το νοσοκομείο αποτελείται από 138 κλίνες, ενώ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών, πέντε κλίνες ημερήσιας νοσηλείας μεταμόσχευσης μυελού των οστών, μονάδα ραδιενεργού θεραπείας, 24 κλίνες ημερήσιας νοσηλείας, ογκολογικές και αιματολογικές νοσηλευτικές μονάδες, ιατρείο πόνου, διαγνωστικό τμήμα PET, κέντρο Αιμοδοσίας, τακτικά εξωτερικά ιατρεία, σχολείο, δύο παιδικές χαρές, ξενώνα και αμφιθέατρο.

Το νοσοκομείο θα ενταχθεί διοικητικά και λειτουργικά στο νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία" αλλά, όπως τόνισε η κ. Βαρδινογιάννη, μετά την παράδοσή του στο κράτος, ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο "Ελπίδα ", θα συνεχίσει να είναι παρών στο νοσοκομείο, καθώς θα αναλάβει την ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών αλλά και την εκπαίδευση του ιατρικού προσωπικού στο Χάρβαρντ και σε άλλα νοσοκομεία του εξωτερικού, ώστε οι γιατροί που θα υπηρετούν σε αυτό να είναι ενήμεροι για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του παιδικού καρκίνου.





irenepan.posterous.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!