tromaktiko: Σε αδιέξοδο ο Παπουτσής

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Σε αδιέξοδο ο Παπουτσής



Σε προφανές στρατηγικό αδιέξοδο βρίσκεται ο Χρήστος Παπουτσής, και, σύμφωνα με πληροφορίες του statesmen.gr, δεν είναι λίγοι οι πολιτικοί φίλοι του, οι οποίοι πιστεύουν ότι υπέπεσε σε…
χαρακίρι, όταν δέχτηκε την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου να μπει στην Κυβέρνηση, με τον ανασχηματισμό του Σεπτεμβρίου, και μάλιστα στο εξαιρετικά δύσκολο και νευραλγικό πόστο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Όσοι τον γνωρίζουν καλά, σπεύδουν να προσυπογράψουν την εκτίμηση ότι ο Χρήστος Παπουτσής ασφυκτιά στη σημερινή Κυβέρνηση, με τα αντιλαϊκά μέτρα που έχει επιβάλλει η τρόικα και υλοποιεί ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Πλέον όμως, δεν έχει τα περιθώρια να διαφοροποιηθεί, με αποτέλεσμα να βλέπει τα ποσοστά δημοφιλίας του να υποχωρούν, καθώς θεωρείται και ο ίδιος συνυπεύθυνος για την πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση. Εκείνοι που απέτρεπαν τον Χρήστο Παπουτσή από το να μπει στην Κυβέρνηση, θυμίζουν με νόημα πόσο διαφορετικά ήταν τα πράγματα, από τη θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, τότε που είχε την ευχέρεια να παίρνει αποστάσεις από την πολιτική Παπακωνσταντίνου, ακόμη και να εγκαλεί δημοσίως, από βήματος Βουλής, τον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη.

Αντί αυτών, σήμερα ο Χρήστος Παπουτσής έχει επιλέξει τη σιωπή, την ώρα που άλλοι κορυφαίοι Υπουργοί, οι οποίοι επιδιώκουν ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα ενόψει της επόμενης ημέρας στο ΠΑΣΟΚ, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, διαφοροποιούνται, και βάζουν προσωπική υποθήκη για το μέλλον, έστω κι αν η στάση τους προκαλεί την οργή του Μεγάρου Μαξίμου.

http://www.statesmen.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!