tromaktiko: Μήνυμα απόγνωσης από γιό περιπτερά που κάνει απεργία πείνας...

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Μήνυμα απόγνωσης από γιό περιπτερά που κάνει απεργία πείνας...



Από την Παρασκευή 22/10/2010 πραγματοποιείτε απεργιακή κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων Καπνοπολών Ελλάδας Ο.Π.Κ.Ε. μέτα από απόφαση της ολομέλειας και συμμετοχή-συμπαράσταση των περισσοτέρων ενώσεων-σωματείων : Πειραιά, Μέλη του Σωματείου Αθήνας,, Σερρών, Ξάνθης,Καβάλας, Αλεξανδρούπολης...
Δράμας, Κομοτηνής, Διδυμότειχου, Φερών, Θάσου, Κοζάνης, Αγ.Νικολάου Κρήτης, Χαλκίδας, Λειβαδιάς, Ελευσίνας, Μαγνησίας, Λαρίσης, Τρικάλων, Καρδίτσας, Ιωαννίνων, Κατερίνης, Ιθάκης, Λαμίας, Στυλίδας, Βορείων Σποράδων, Καστορίας, Πύργου Ηλείας, Ηρακλείου, Θήβας, Κέρκυρας, Σπάρτης, Αμαλιάδας, Ρόδου, Βέροιας, Άργους, Κίατου Κορινθίας, Μεγαλόπολης, Πρέβεζας, Άρτας, Μυτιλίνης, Αγρινίου, Πάτρας, 1 από τα 2 σωματεία Θεσσαλονίκης.
Από την προσπάθεια αυτή απέχει το σωματείο της Αθήνας μετά από απόφαση του προέδρου τους με αποτέλεσμα να καταφέρνει να θαφτεί το θέμα αυτό χωρίς να υπάρχει καμία προβολή και ενημέρωση για τα προβλήματα του κλάδου, μιας και δυστυχώς οι εικόνες στα ΜΜΕ και στο κόσμο είναι απο τα ανοιχτά περίπτερα της Αθήνας και ΜΟΝΟ.
Ταυτόχρονα με την απεργία ο Πρόεδρος της Ο.Π.Κ.Ε. Κώστας Κόγιας πραγματοποιεί ηρωική Απεργία Πέινας μπροστά στο Υπουργείο Οικονομικών πίσω από τα ανοιχτά περίπτερα της Πλατείας Συντάγματος αποφασισμένος να μην υποχωρήσει αν δεν υπάρξει επιτέλους λύση των προβλημάτων του κλάδου και να μην μένουν μόνο στις Υπουργικες ''Υποσχέσεις''. Αυτό που ζητάνε είναι η νομοθέτηση του ελάχιστου ποσοστού κέρδους στο 8,2% το οποίο έχει θεσμοθετήσει η Ευρωπαική Ένωση εδώ και χρόνια το οποίο στην χώρα μας βρίσκετε στο ταπεινό 4%.

Για πόσο ακόμα θα επιδοτούνται οι καπνοβιομηχανίες;
Για να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια όλες αυτές οι οικογένειες δίπλα στους συμπολίτες τους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και όχι εις βάρος τους.

Με εκτίμηση και ελπίδα για δημοσιοποίηση
ο γιος ένος περιπτερά που βλέπει τους γονείς του να μαραζώνουν από το άγχος και τα χρέη


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!