tromaktiko: Ο καλός νυχτερινός ύπνος σημαντικός για την ψυχική υγεία

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ο καλός νυχτερινός ύπνος σημαντικός για την ψυχική υγεία



Βερολίνο: Οι διαταραχές στον ύπνο μπορεί να αποτελούν ένδειξη γενικότερων ψυχολογικών προβλημάτων, που μπορούν να προέρχονται κυρίως από κατάθλιψη, ανακοίνωσε η Γερμανική Ένωση Ψυχιατρικής και Ψυχοθεραπείας (DGPPN)...
Η χρόνια υπνική διαταραχή μπορεί να πραλακέσει ποικίλα προβλήματα, όπως παχυσαρκία και συγκεκριμένες περιπτώσεις να καταλήξει στην εμφάνιση ακόμα και διαβήτη.

Το πρώτο βήμα που μπορεί να κάνει ένα άτομο που πάσχει από υπνικές διαταραχές είναι να απευθυνθεί σε έναν παθολόγο, ο οποίος μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα σε πρώτο στάδιο και εάν κριθεί αναγκαίο να χορηγήσει φαρμακευτική αγωγή.
Ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις μια αλλαγή στον τρόπο ζωής των ατόμων είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση, όπως για παράδειγμα ο περιορισμός του άγχους και της κατανάλωσης αλκοόλ, δύο παράγοντες που θεωρούνται από τους βασικούς για την πρόκληση των υπνικών διαταραχών.
Το πιο σημαντικό όπλο για την αντιμετώπιση των διαταραχών στον ύπνο είναι η διατήρηση ενός κανονικού ρυθμού στην ώρα κατάκλισης και έγερσης, που μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο ουσιαστικός παράγοντας από αυτόν της διάρκειας των ωρών ύπνου, εκτιμούν οι ειδικοί του DGPPN.
Ένα άτομο με προβλήματα στον ύπνο πρέπει να τα αντιμετωπίσει με σοβαρότητα εάν, τα προβλήματα, εμφανίζονται με συχνότητα τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα επί τέσσερις εβδομάδες.
http://www.philenews.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!