tromaktiko: Γυμνάσιο-Λύκειο Λουτρακίου

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Γυμνάσιο-Λύκειο Λουτρακίου



Πανελλήνιο ρεκόρ, αρνητικό δυστυχώς, αποτελεί η συστέγαση 630!!! μαθητών γυμνασίου και λυκείου σε ένα παλαιό κτήριο χωρίς ικανές και σύγχρονες υποδομές, αναγκαζόμενοι να κάνουν μάθημα σε τριτοκοσμικά και ληγμένα κυτία containers, χωρίς φύλαξη και άλλες έννοιες που θα έπρεπε να είναι αυτονόητες για σχολικά κτήρια.


Και όλα αυτά όταν έχει προ καιρού εγκριθεί από τον οργανισμό σχολικών κτηρίων το κόστος μεταστέγασης του Λυκείου με σκοπό την αποσυμφόρηση και την βελτίωση των συνθηκών.
Όμως η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος (αλλά και ο προηγούμενος) κωφεύει και βάζει μόνιμα άλλες μικροπολιτικές προτεραιότητες. Αντί η ανεύρεση οικοπέδου, η πιθανή απαλλοτρίωση και η χωροταξική μελέτη να είναι το βασικό τοπικό μέλημα όλων όσων ασχολούνται με την δημοτική αρχή, οι φιλότιμες προσπάθειες των συλλόγων γονέων και των καθηγητών πέφτουν στο κενό. Και όλα αυτά όταν τα τελευταία έτη έχουν εισρεύσει τεράστια έσοδα από την κοινοπραξία με το Club Hotel Casino και έχουν αυξηθεί τα έσοδα από τα δημοτικά τέλη λόγω σημαντικής αύξησης της κατοίκησης λόγω μετοικεσίας.
Επιτέλους λίγη τσίπα. Μιλάμε για τα παιδιά μας που οι υποδομές για την γνώση θα έπρεπε να είναι το βασικό μέλημα όλων μας. Αίσχος για την κατάντια της συνύπαρξης 630 παιδιών ηλικίας από 12 έως 18 στον ίδιο χώρο. Αίσχος για την κατάσταση των κτηρίων και των παρατημένος παρακείμενων χώρων. Εύγε υφιστάμενη δημοτική αρχή. Καιρός να καταλάβετε την επερχόμενη τιμωρία.
Ως γονέας και υποψήφιος τοπικός σύμβουλος ντρέπομαι.

ANAΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!