tromaktiko: Περί κεραιών κινητής (τηλεφωνίας)

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Περί κεραιών κινητής (τηλεφωνίας)



Θα ήθελα να αναφερθώ στην αντιμετώπιση πολλών απέναντι στο "δημοφιλές" αυτό θέμα.
Κάθε τρείς και λίγο κάποιος (ένωση, πολίτης, οργανισμός) θα διαμαρτυρηθεί και για μία κεραία κινητής που έχει...δει κοντά στο σπίτι του, κοντά σε σχολείο, κοντά σε νοσοκομείο και πάει λέγοντας.
Η άγνοια, αγαπητοί μου, είναι το μεγαλύτερο κακό δυστυχώς και σε αυτήν την περίπτωση.
Καταρχάς μερικά μαθήματα προς όλους μας.
Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας έχουν έναν βασικό σκοπό. Να έχουμε όλοι μας σήμα (ενίοτε καμπάνα) στα κινητά μας τηλέφωνα ώστε να μπορούμε να μιλάμε απρόσκοπτα, με καθαρό ήχο, χωρίς διακοπές και χωρίς να φωνάζουμε στο κινητό για να μας ακούσει ο συνομιλητής μας.
Για τον σκοπό αυτό όλες οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας πληρούν βάσει διατάξεων και οδηγιών (Ευρωπαϊκών κυρίως) κάποια ανώτατα όρια εκπομπής. Δηλαδή καθορίζεται το ανώτατο όριο ισχύος εκπομπής των κεραιών.
Η πραγματική ακτινοβολία η οποία εκπέμπεται από όλες τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας είναι κατά πολύ μικρότερη από τα θεσπισμένα βάσει των οδηγιών αυτών.
Οι ίδιες ακριβώς οδηγίες έχουν θεσπιστεί και για τις συσκευές κινητής αλλά με διαφορετικά αυτή την φορά ανώτατα όρια λειτουργίας.
Για να μην αναφερθώ με αριθμούς κτλ, τα ανώτατα όρια εκπομπής ενέργειας από κεραία κινητής τηλεφωνίας είναι κατά πολύ μικρότερα από τα όρια εκπομπής από κεραίες τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών.
Επειδή λοιπόν τα όρια εκπομπής των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας είναι πολύ μικρά, δεν θεωρείται ως επιβλαβής για την υγεία των ανθρώπων η εγκατάστασή τους εντός κατοικημένων περιοχών.
Να είστε όλοι σας σίγουροι πως μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν τα αγγελούδια μας από τα κινητά τηλέφωνά τους ή των συμμαθητών τους παρά από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.
Για να συνοψίσω, μεγαλύτερο, πολύ μεγαλύτερο "κίνδυνο" διατρέχουμε από την χρήση των συσκευών κινητής τηλεφωνίας παρά από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!