tromaktiko: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Καταστρατήγηση του αναλυτικού προγράμματος από τα Ιδιωτικά Λύκεια

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Καταστρατήγηση του αναλυτικού προγράμματος από τα Ιδιωτικά Λύκεια



Δυστυχώς με την ανοχή της Πολιτείας συντελείται εδώ και πολλά χρόνια μια μεγάλη αδικία εις βάρος των μαθητών των δημόσιων Λυκείων.
Σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, πέραν των μαθημάτων κατεύθυνσης οι μαθητές παρακολουθούν και πλήθος γενικής παιδείας (Ιστορία, Θρησκευτικά, Αγγλικά, κλπ). Στα Δημόσια Λύκεια, με τα όποια προβλήματα, ακολουθείται αυτό το πρόγραμμα. Σε κάποια Ιδιωτικά, όμως, και ειδικά στην Γ Λυκείου δεν διδάσκονται κανένα, σχεδόν, μάθημα Γενικής Παιδείας, ενώ όλοι βαθμολογούνται με 20 στα μαθήματα αυτά και στο τέλος εξετάζονται γραπτώς σε θέματα που ήδη γνωρίζουν. Οι ώρες των ενδοσχολικών μαθημάτων αναλώνονται στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Αυτό σημαίνει ότι τα Ιδιωτικά Λύκεια παρανομούν, αφού και δεν ακολουθούν το επίσημο πρόγραμμα αλλά βάζουν και εικονικούς βαθμούς. Έτσι δημιουργείται άνισος ανταγωνισμός υπέρ των μαθητών των ιδιωτικών Λυκείων και δυστυχώς κανείς δεν μιλάει παρόλο που είναι αρκετά γνωστό. Γιατί να μιλήσουν άλλωστε οι γονείς που έχουν τα παιδιά τους εκεί αφού και 20άρια θα πάρουν και θα είναι και καλύτερα προετοιμασμένοι για τις εξετάσεις από τους μαθητές των δημόσιων Λυκείων που θα πρέπει να παρακολουθούν και να μελετούν όλα τα μαθήματα..
 
Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!