tromaktiko: Απαντηση για Εθνικό Πάρκο Χελμού - Βουραϊκού Ανοιχτή Επιστολή προς τους κκ Υποψηφίους Περιφερειάρχες και Δημάρχους

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Απαντηση για Εθνικό Πάρκο Χελμού - Βουραϊκού Ανοιχτή Επιστολή προς τους κκ Υποψηφίους Περιφερειάρχες και Δημάρχους



Προς απαντηση της συντονιστικης που ειναι εναντιων του Φορεα Διαχειρησης Χελμου - Βουραικου, θα ηθελα να αναφερω, οτι ολα αυτα που γινονται στα Καλαβρυτα και στην γυρω περιοχη, λογω του Φορεα Διαχειρισης, ειναι εντελως ατοπα και να μου επιτρεψετε και την φραση "ακυρα".

Ολα εχουν δημιουργηθει λογω του οτι απο την στιγμ που ξεκινησε ο Φορεασς Διαχειρισης, οι κατοικοι της περιοχης "εχασαν" το δικαιωμα που κατ'αυτους ειχαν, να κανουν οτι θελουν στο δασος ανεξαρτησιας της περιοχης και γενικως στο να καταστρεφουν οτι εχει σχεση με το περιβαλλον, υπο την δικαιολογια οτι τους "ανηκει".
Εν κατακλειδι κυριοι και κυριες, οι ανθρωποι αυτοι εχασαν αυτο που θεωρουσαν τσιφλικι τους, εχασαν την ελευθερια να δρουν ανενοχλητοι και να καταστρεφουν και να μολυνουν, καθε τι πρασινο και ομορφο στην περιοχη, για αυτο το λογο ολη αυτη η αντιδραση εδω και καιρο.

Το παρκο Χελμου - Βουραικου , πρεπει να παραμεινει, οι φτηνες δικαιολογιες για χωραφια που δηθεν θελουν να οικοδομησουν και δεν μπορουν , ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ εντος προστατευομενων περιοχων, δεν στεκει. Απλα η λαμογια και ο συμφεροντολογισμος τουκλασσικου Ελληνα, αφησε τον χρονο να περασει, ωστε ιδιοκτησιες ουσιαστικα "χαμενες" και ξεχασμενες και χωρις ουσιαστικη αξια, να γινουν το προπυργιο για τις επιθεσεις εναντιων του Φορεα Διαχειρισης. Εγω καλω το ΥΠΕΚΑ, να σκληρυνει την θεση του, να προστατευσει τον Φορεα Διαχειρισης και τους εργαζομενους του και να επαναφερει το δασος στην αρχικη μορφη του, ας ξεκολλησει και το υπουργειο απο τα μικροκομματικα συμφεροντα , τα οποια εχουν βαλτωσει και αυτα με την σειρα τους την χωρα.

Και για το τελος, να ρωτησω οσους ειναι αντιθετους, γιατι σε ολα τα καλεσματα που εγιναν απο την πολιτεια και τους εμπλεκομενους δημους ολα αυτα τα χρονια, δεν παρευρεθηκαν και δεν θελανε καν να συζητησουν? Προστατεψτε το περιβαλλον και μην βαζετε το συμφερον σας πανω απο ολα, δωστε ενα καλυτερο και οικολογικοτερο μελλον στην νεα γενια και συγκεκριμενα προς τους κατοικους του χωριου των Καλαβρυτων --> Συνελθετε!!! Επειδη σας καθαρισαν οι Γερμανοι το 43, δεν σημαινει οτι ολοι οι αλλοι θελουν το ιδιο.

Ενας απλος πολιτης ο οποιος παρακολουθει αντικειμενικα (ελπιζω) την ολη κατασταση.
Ευχαριστω για τον χρονο σας
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!