tromaktiko: Κλειστά και πάλι τα Τέμπη - Εναλλακτικές διαδρομές

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Κλειστά και πάλι τα Τέμπη - Εναλλακτικές διαδρομές



Κομμένη ξανά στα δύο η Ελλάδα καθώς νέα κατολίσθηση σημειώθηκε στα Τέμπη. Παρά τις διαβεβαιώσεις πως το πρόβλημα είχε αποκατασταθεί μετά το πολύμηνο κλείσιμο του δρόμου, οι πτώσεις βράχων επαναλήφθηκαν και τα Τέμπη θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.

H νέα κατολίσθηση έρχεται περίπου 6 μήνες μετά την εκτέλεση των πολύμηνων έργων αποκατάστασης και τις διαβεβαιώσεις πολιτείας και εταιρείας πως το πέρασμα των Τεμπών είναι πλέον ασφαλές! Αυτή τη φορά ο βράχος έπεσε σε μακρινό σημείο από την περιοχή όπου πέρυσι είχε σημειωθεί η γνωστή κατολίσθηση με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και να κλείσει για μήνες ο δρόμος. Από την πτώση, στο ύψος της γέφυρας Στομίου, ένα αυτοκίνητο κι ένα φορτηγό υπέστησαν ζημιές.
Αν και η αστυνομία αποκατέστησε την κυκλοφορία, μετά από σύσκεψη αποφασίστηκε το κλείσιμο του δρόμου μέχρι τις 22:00 του Σαββάτου. Ακολούθως θα γίνει επιθεώρηση στις εργασίες αποκατάστασης προκειμένου να αποφασιστεί αν ο δρόμος θα δοθεί ξανά στην κυκλοφορία ή θα παραμείνει κλειστός.

Η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων, με εξαίρεση μόνο για τα οχήματα που εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο ανάγκες τοπικού χαρακτήρα (π.χ. τροφοδοσία επιχειρήσεων, εφοδιασμό κτηνοτροφικών μονάδων και συλλογή γάλακτος).

Οι εναλλακτικές διαδρομές
- Προς Θεσσαλονίκη

Φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και τουριστικά λεωφορεία:
- Από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας προς την περιφερειακή οδό Λάρισας - Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Λάρισας –Τρικάλων –Καλαμπάκας-Γρεβενών θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδ
- Από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα συνεχίζουν στην Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνα-Κοζάνης-Εγνατία οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος κλειδί Ημαθίας
Αυτοκίνητα και ΚΤΕΛ
- Από τον κόμβο του Πλατυκάμπου προς Αγιά και μέσω Λάρισας - Αγιάς - Αγιοκάμπου - Βελίκας - Κόκκινου Νερού - Στομίου - Ομόλιου, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο προς Θεσσαλονίκη
- Προς Αθήνα

Φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και τουριστικά λεωφορεία:
- Μέσω Κοζάνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.
- Μέσω Κοζάνης – Γρεβενών – Καλαμπάκας - Τρικάλων - Λάρισας και εν συνεχεία διά της περιφερειακής οδού Λάρισας - Τρικάλων, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας

Αυτοκίνητα και ΚΤΕΛ
- Θα εκτρέπονται στο ύψος του Στομίου και θα ακολουθούν τη διαδρομή Ομόλιο - Στόμιο - Κόκκινο Nερό – Βελίκα - Αγιόκαμπος - Αγιά - Κόμβος Πλατυκάμπου - Π.Α.Θ.Ε.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!