tromaktiko: Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ...

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ...



Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Πριν λίγες μέρες διάβασα στον τύπο ότι για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο θα αναπτυχθούν ξένα ένοπλα τμήματα στην Ελλάδα! Συγκεκριμένα η είδηση λέει ότι θα αναπτυχθεί στον Έβρο μια δύναμη περίπου 300 ενόπλων ειδικά εκπαιδευμένων στην φύλαξη συνόρων οι οποίοι θα προέρχονται από διάφορες χώρες της ΕΕ.
Τελικά εκτός από μία διεφθαρμένη χώρα (όπως λέει ο πρωθυπουργός μας στο εξωτερικό) αποδεικνύετε ότι είμαστε και μία αφύλακτη χώρα ή επί το λαϊκότερο μία χώρα του “μπάτε σκύλοι αλέστε”
Τα κάναμε μαντάρα στα οικονομικά λόγω ανικανότητας της πολιτικών ηγεσιών (και των λαμογιών που τους περιστοίχιζαν) και καλέσαμε τους ΔουΝουΤο-Ευρωπαίους να μας σώσουν. Τώρα παραδεχόμαστε ότι δεν είμαστε ικανοί ούτε τα σύνορα μας να προστατεύσουμε και καλούμε ξένα στρατεύματα να μας …. φυλάξουν!...
Παρατηρούμε λοιπόν μια πρωτόγνωρη Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη η οποία όμως επέδειξε στραβισμό στην οικονομική διολίσθηση της χώρας για να μη πούμε κιόλας ότι την προκάλεσαν απλά και μόνο για να εξυπηρετηθούν με υπερκέρδη οι δικές τους οικονομίες!!!
Είδαμε την προθυμία τους (λόγω του ότι μας θεωρούν της οικογενείας τους) να δανειστούν για μας με 1,5% και 2% και να ζητούν να τους τα επιστρέψουμε πίσω με 5% και 6%!!!
Φαντάζομαι μάθατε τι είπαν πρόσφατα οι δανειστές μετά την απειλή και τον εκβιασμό του κ. Πρωθυπουργού ότι αν δεν του δώσουμε την ψήφο μας θα καταφύγει σε εκλογές!... απλά μας διαμήνυσαν με σαφή και απόλυτο τρόπο ότι της απαγορεύουν για να μη διαταραχτεί η εφαρμογή του μνημονίου και η καταβολή προς αυτούς των ληστρικών τόκων!!!
Μήπως τελικά είμαστε σε ένα καθεστώς ιδιότυπης κατοχής; Μήπως η άφιξη ξένων στρατιωτικών δυνάμεων (έχουμε ήδη ξένους γαλονάδες στο Νατοϊκό στρατηγείο της Λάρισας και στην βάση της Σούδας στην Κρήτη) για την φύλαξη των συνόρων λειτουργήσει ως δούρειος ίππος και για άλλα χειρότερα;
Ποιος μας εγγυάται ότι αν συνεχίσουμε να κάνουμε του κεφαλιού μας (αν αρνηθούμε ας πούμε τον εκβιασμό του κ. Παπανδρέου και θέλουμε εκλογές) δεν θα προσπαθήσουν μας επιβάλουν την θέληση τους με άλλα μέσα; Ποιος μας εγγυάται ότι αν συνεχίσουμε να διαμαρτυρόμαστε στις πορείες και στις διαδηλώσεις δεν θα στείλουν στο Σύνταγμα και στο πεδίο του Άρεως Ευρωπαίους έφιππους ματατζίδες να μας δέρνουν παρέα με τους δικούς μας;

Υποσημείωση:
Διαβάσαμε προ καιρού ότι οι της κυβέρνησης σκέπτονται να προσλάβουν αλλοδαπούς στο σώμα των ειδικών φρουρών. Ας φροντίσουμε λοιπόν φίλες/οι να μάθουμε έγκαιρα στα Αλβανικά, Πακιστανικά, Ινδικά, Αιγυπτιακά, Ιρακινά, κ.τ.λ τις φράσεις “Μη με βαράς βρε αδερφέ…δεν είμαι …Έλληνας"
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!