tromaktiko: Δεν ήμουν ρατσιστής. Έγινα.

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Δεν ήμουν ρατσιστής. Έγινα.



Βαρέθηκα να ζω στο κέντρο της Αθήνας από τότε που γεννήθηκα και να ακούω από δημοσιογράφους και πολιτικούς να υποστηρίζουν τους μετανάστες ενώ αυτοί μένουν στα βόρεια -ή όποια- προάστια.

Βαρέθηκα να μου μιλάει ο Τριανταφυλλόπουλος και οι άλλοι, για ξενοφοβία και ρατσισμό,"έξω από το χορό", από την ασφάλεια του πολυτελούς σπιτιού τους. Βαρέθηκα να βλέπω στην πολυκατοικία μου μαύρους να έχουν ζωντανές κότες μέσα στο διαμέρισμά τους για να πάνε να τις πουλήσουν τη Κυριακή στο παζάρι. Αδιαφορώντας για στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και για το αν μένω ακριβώς από πάνω τους με το 35 ημερών παιδί μου.
Βαρέθηκα να τους βλέπω να κάνουν κακό στην πατρίδα μου πουλώντας παράνομα κινέζικα προϊόντα στους δρόμους. Χωρίς αποδείξεις αγοράς χωρίς κανέναν από τους κανόνες εμπορίου.
Βαρέθηκα να τους βλέπω να ξυπνάνε στις 12 και να βάζουν μουσικές "μάο-μάο" και να περιμένουν μόνο πότε έχει πανηγύρι ή λαϊκή για να δουλέψουν. Δε νομίζω η πατρίδα μου να είχε ανάγκη τέτοιους "εργαζομένους" και αναρωτιέμαι γιατί να τους περιθάλπει.
Βαρέθηκα να βλέπω έναν οκνηρό Πακιστανό επαγγελματία-ζητιάνο, 1 χρόνο τώρα, σε "χλιδάτο" φανάρι βορείων προαστίων να ζητάει λεφτά. Όταν δεν τον βλέπουν ανάβει και τσιγάρο το οποίο κρύβει όταν περάσει αυτοκίνητο για να μη του χαλάσει το image του κακομοίρη.
Δε νομίζω ότι η πατρίδα μου έχει ανάγκη τέτοιους "εργαζομένους".
Βαρέθηκα να μην ξέρω τι να πω στον μεγάλο μου γιο (3,5 ετών) όταν με ρωτάει τι είναι αυτές οι μαύρες (πουτάνες) που κάνουν πιάτσα στην Πατησίων.
Βαρέθηκα να περνάω από το γκέτο της Δροσοπούλου και να με κοιτάνε οι μαύροι, ως ...Αμερικάνοι μαύροι από το Μπρόνξ, που "έχουν τους φίλους τους και δεν σηκώνουν και πολλά γιατί είναι πολλοί και "bad". Δεν νομίζω ότι η πατρίδα μου έχει ανάγκη τέτοια υποβάθμιση στα ακίνητα της Κυψέλης και άλλων περιοχών επειδή απ' έξω ουρλιάζουν οι μαύροι.
Δεν νομίζω ότι είναι ωραίο να ακούω εγώ και η οικογένειά μου, στην πατρίδα μου, τον ιμάμη να ψέλνει από τη τηλεόραση γιατί ο μωαμεθανός γείτονάς μου νοστάλγησε την θρησκεία του.
Δεν νομίζω ότι είναι ωραίο να κάνουν κατάληψη οι Πολωνοί και οι Αλβανοί πίνοντας μπύρες έξω από το σπίτι μου όποια ώρα γουστάρουν.
Δεν καταλαβαίνω γιατί όταν νοικιάζουν ένα διαμέρισμα παρουσιάζονται δύο και την άλλη μέρα κοιμούνται μέσα 12. Δεν έχω λεφτά κύριε δημοσιογράφε "δίκαιε και προστάτη μεταναστών" να πάω τη γυναίκα μου να γεννήσει όπως η δική σου σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Γιατί η δική μου να περιμένει τη σειρά της πριν την μαύρη και μετά την άλλη μαύρη ενώ η δική σου γέννησε σε μονόκλινο με γαλάζιους και ροζ διαδρόμους; Δεν καταλαβαίνω εσύ γιατί να έχεις κοντά στην μονοκατοικία σου Γάλλο ή Βρετανό γείτονα, ενώ εγώ μια Αιγύπτια με μαντήλα στο κεφάλι.
Δεν νομίζω ότι ήμουν ρατσιστής. Έγινα. Kαι δεν το κρύβω πια...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!