tromaktiko: Απάντηση στο "ΑΠΟΧΗ, ΛΕΥΚΟ, ΑΚΥΡΟ; Θρίαμβος του «Συστήματος»!"

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Απάντηση στο "ΑΠΟΧΗ, ΛΕΥΚΟ, ΑΚΥΡΟ; Θρίαμβος του «Συστήματος»!"



Κε Καθηγητά
Δεν θέλω στην πραγματικότητα να απαντήσω στο γράμμα σας αλλά πιο πολύ να εκφράσω μία άποψη που έχω καταλήξει εδώ και πολύ καιρό και έχει σχέση με όσα γράψατε.
Δεν εναντιώνομαι στις απόψεις σας (κάθε άποψη είναι έτσι και αλλιώς εκτιμητή) και για αυτό το λόγο δεν θα μπω σε διαδικασία απάντησης στην απάντηση κλπ όπως κάποιος που αισθάνεται θιγμένος και θέλει οπωσδήποτε να απαντήσει για να εξηγήσει το πώς και το γιατί, και το τι εννοούσε κλπ.

Συμφωνώ μαζί σας στο κομμάτι της προπαγάνδας και τον ρόλο των ΜΜΕ καθώς και για τα κομματόσκυλα που αναφέρετε. Όλα αυτά είναι έτσι και αλλιώς γνωστά σε όλους. Όλοι έχουν πλέον καταλάβει το ρόλο των κομμάτων και την διαχρονική κοροϊδία.

Είμαι της άποψης ότι όταν κάποιον δεν τον εκφράζει ένα κόμμα, ή ένας υποψήφιος κλπ δεν πρέπει να πάει να ψηφίσει. Και παρότι αυτό για μένα είναι αυτονόητο, για πολλούς ανθρώπους, όπως και για εσάς, δεν είναι.

Αν και νεότερος από εσάς , έχω παρατηρήσει ότι ο περισσότερος κόσμος δεν εκφράζεται στην πραγματικότητα από τα κόμματα. Ξέρει πλέον ότι όλοι είναι διεφθαρμένοι (πολλές φορές έχει βοηθηθεί από αυτή τη διαφθορά), όμως πηγαίνει κοιμισμένος να ψηφίσει για να εξασκήσει το «δικαίωμα» του στην ψήφο. Για ποιο δικαίωμα όμως μιλάμε?

Η ψήφος θα ήταν πραγματικά δικαίωμα αν μπορούσαμε με αυτή να επηρεάσουμε τα πράγματα. Όταν όλα όμως είναι προδιαγεγραμμένα, τότε τι κάνουμε με αυτή την ψήφο? Κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας ότι συμμετέχουμε? Είναι άπειρα τα παραδείγματα που έχω για να αποδείξω ότι δεν γίνεται τελικά η "θέληση του λαού". Ειδικά η τελευταία κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα από αυτά για την οποία την ψήφισε ο λαός. Και αν κάνει κάποια κυβέρνηση κάποια από τις εξαγγελίες της, αυτό είναι το ξεκάρφωμα. Αν δεν το έχετε ήδη κάνει, θα σας συμβούλευα να διαβάσετε το ακόλο! υθο post για να δείτε πως δημιουργούνται κυβερνήσεις στην Ελλάδα. http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_4112.html#more. Είναι πραγματικά τρομακτικό αν είναι αληθινό.

Ας μην κοροϊδευόμαστε. Δεν έχει καμία αξία η ψήφος μας, δεν λαμβάνεται υπόψιν. Η μόνη της αξία είναι για να μπορέσουν να ανέβουν στην εξουσία αυτοί οι οποίοι σιχαινόμαστε (και όμως ψηφίζουμε).

Θέλουν όμως όλοι να μας πείσουν ότι η ψήφος είναι «δικαίωμα». Μάλιστα πριν τις εκλογές τα κανάλια και ο συρφετός τους αναφέρουν για τις ποινικές συνέπειες της μη ψήφου (αλήθεια από πότε ένα δικαίωμα είναι εξαναγκαστικό?). Έχω ακούσει, αλλά και έχω προσωπική εμπειρία ετών ότι αυτό είναι ψέμα. Είναι ένα ψέμα που λέγεται από όλους αυτούς που χρειάζονται την ψήφο μας. Η ψήφος ΔΕΝ είναι υποχρεωτική βάσει της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας η οποία και υπερτερεί της Ελληνικής. Κανένας δεν έχει τιμωρηθεί επειδή δεν ψήφισε και δεν τιμωρήθηκε γιατί δεν γίνεται να τιμωρηθεί. Αν κάποιος το έχει ψάξει και κάνω λάθος, ας το δηλώσει στο blog. Δεν μπορούν να μας τιμωρήσουν και γι’ αυτό μας εκφοβίζουν. Θέλουν οπωσδήποτε να πλασάρουν την ψήφο σαν «δικαίωμα» για να συνεχίσουμε επ’ άπειρον το ίδιο παραμύθι που τους συμφέρει.

Αρκετά Κύριοι…

Οι έννοιες έχουν μπερδευτεί. Για ποια δημοκρατία μιλάμε όταν δεν γίνεται η θέληση του λαού? Συνέχεια χρησιμοποιούμε έννοιες. Τι σημαίνει το «Σοσιαλιστικό» στον τίτλο του Πασόκ π.χ.? Ας μας εξηγήσει ένας σύντροφος…Πριν όμως μας εξηγήσει να ξέρει ότι τα μάτια μας πλέον άνοιξαν…

Δεν ξέρω για το λευκό και το άκυρο. Έχω ακούσει ότι πηγαίνει στα μεγάλα κόμματα. Εγώ σε αντίθεση με εσάς Κε καθηγητά προτείνω στον κόσμο να μην ψηφίσει. Ή αλλιώς να ψηφίσει μόνο αν πραγματικά κάποιος πολιτικός τον εκφράζει και πιστεύει σε αυτόν. Αλλιώς "μαύρο". Χωρίς τύψεις. Και σας βεβαιώνω δεν είμαι κατά της Ελλάδας. Είμαι αρκετά πατριώτης.

Ανεξάρτητα πόσοι ψηφίσουν σίγουρα κάποιος θα βγει . Φανταστείτε όμως μία κυβέρνηση που έχει βγει με ένα 5% πχ ψήφων και 95% αποχή. Πως θα σταθεί μία τέτοια κυβέρνηση? Δεν θα μπορέσει να σταθεί. Μόνο τότε θα αναγκαστούν να βγουν νέες δυνάμεις, νέοι σχηματισμοί, νέες ιδέες και νέοι άνθρωποι. Μέχρι να φτάσουμε εκεί, θα βλέπουμε τις ίδιες φάτσες να μας λένε ότι μαζί τα φάγαμε.

Η Ελλάδα αν δεν έχει ήδη πεθάνει, θέλει μέρες.

Και πεθαίνει επειδή οι Έλληνες όλα αυτά τα χρόνια εξασκούσαν το «δικαίωμα» τους στα 2 αυτά κόμματα που τους κατέστρεψαν. Τώρα μας λένε να εξασκήσουμε το «δικαίωμα» μας ξανά. Ευχαριστώ δεν θα πάρω. Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το νόημα του να ψηφίσω κάποιον (… όποιον να ναι), μόνο και μόνο για να ψηφίσω όπως λέτε εσείς. Έτσι άραγε θα έχω τη συνείδηση μου ήσυχη ? Θα λέω ότι «ναι μεν αυτός με έκλεψε, αλλά εγώ το δικαίωμα μου το έκανα…!!!» ή αλλιώς «το ήξερα ότι θα με έκλεβε αλλά εγώ εξάσκησα το δικαίωμα μου !!! ή δεν τον πολυ-γούσταρα αλλά έπρεπε να ψη! φίσω!!!». Δεν γίνεστε έτσι συν-υπεύθυνοι για την κατάσταση? Δεν φταίνε καθόλου οι Έλληνες για τους πολιτικούς που έχουν και για την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα?

Ποιος πιστεύει ακόμα σε αυτούς τους ανθρώπους?

Θα μπορούσα να επεκταθώ περαιτέρω αλλά δεν έχει και πολύ νόημα. Ελπίζω να με κάνει κάποιος να αλλάξω γνώμη. Είμαι ανοικτός.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!