tromaktiko: Περι γάλακτος παραφιλολογία

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Περι γάλακτος παραφιλολογία



Επειδή η παραφιλολογία ανθίζει κάθε μέρα που περνά και ο καθένας έχει άποψη χωρίς καν να έχει γνώση για του περι τί μιλάει, εγώ που έχω σπουδάσει και έχω εξεταστεί σε όσα θα αναφέρω θα ήθελα να αποκαταστήσω μια αλήθεια.
Όσον αφορά το γάλα το οποίο χρησιμοποιείται για να γίνει το γιαουρτάκι που θέλετε όλοι να τρώτε και ενοχλείστε από το 520 ή οποιοδήποτε άλλο barcode δεν έχω γνώσεις.Αλλά όσον αφορά το οποιοδήποτε γαλακτομικό προιόν που αγοράζετε τυποποιημένο και μεγάλων αλυσίδων δεν έχει καμία σχέση με Ελλάδα.Έχω ξαναναφερθεί στο ζήτημα αλλά από ότι θυμάμαι δεν δημοσιεύθηκε(μπορεί και να κάνω λάθος) και είπα τα εξής απλά και τεκμηριωμένα πράγματα.Το Ελληνικό γάλα, ως ποσότητα δεν αρκεί σε καμία περίπτωση να καλύψει τις ανάγκες ούτε του πληθυσμού μιας μικρής πόλης των 100.000 κατοίκων.Και παρακαλώ μην κοιτάτε την παραγωγή που πιθανότατα παρουσιάζεται στα ύψη στις εκάστοτε στατιστικές γιατί εκείνη αναφέρεται στα δηλωμένα και όχι στα πραγματικά.Να υπολογίζετε ότ! ι στη βόρεια Ελλάδα οι παραγωγοί κατά κανόνα πουλούν σε τοπικές βιομηχανίες μεταποίησης οι οποίεσ διαθέτουν μόνο τοπικά το προιόν και είναι και τοπικού χαρακτήρα γενικότερα.Να υπολογίζετε επίσης ότι η Γερμανία και γενικότερα οι χώρες της βόρειας ευρώπης είναι χώρες που έχουν απλώσει τα καταναλωτικά τους πλοκάμια σε όλη τη νότια ευρώπη.Συμπέρασμα δίπλα στο σπίτι σας υπάρχει ένα lidl, aldi, carrefour το οποίο σας πουλάει πάμφθηνο γιαουρτάκι και γαλατάκι και για τους βουτυρομπεμπέδες και κακάο το οποίο είναι γάλα σε σκόνη.Πάρτε το χαμπάρι, στην Ελλάδα γάλα πραγματικό πίνει μόνο όποιος ζει σε χωριό ή αγοράζει μόνο από τοπικούς μεταποιητές μικρής εμβέλειας.Όλο το υπόλοιπο γάλα έρχεται από συγκεκριμένες βιομηχανίες επανενυδάτωσης του γάλακτος που βρίσκονται κατά κανόνα στη νότια Γερμανία και στη Γαλλία και οι οποίες το αγοράζουν από την ανατολική ευρώπη και από την Ιταλία και Ισπανία.Το χαμηλής ποιότητας γάλα αποξηρένεται και κατόπιν ενυδατώνεται με νερό αφού αναμιχθεί και με γάλα ποιοτικό το οποίο κατά κανόνα είναι το Ιταλικό γάλα.Έπειτα ή πηγαίνει στις αλυσίδες σουπερμαρκετ ή επιστρέφει σε εταιρίες όπως η παμαλατ, η ΜΥΓ και άλλες πολλές εντό! ς καÎ ¹ εκτός Ελλάδος.Τα όσα δηλώνω εδώ εκτός από τις προσωπικές μου σπουδές(είμαι κτηνίατρος)είναι και δεδομένα Ιταλικής δημοσιογραφικής έρευνας η οποία έγινε με την ευκαιρία της μπλε μοτσαρέλας κατα τη διάρκεια της οποίας ανακαλύφθηκε ότι η μπλε μοτσαρέλα μεν ήταν υγειέστατη αλλά το γάλα το οποίο χρησιμοποιήθηκε ήταν γάλα σε σκόνη.Δεδομένου ότι η ΕΕ που είναι η τσατσά μας, έχει νόμο ο οποίος απαγορεύει την επανενυδάτωση του γάλακτος και την πώληση του ως φρέσκου αλλά από την άλλη δεν έχει ορίσει με ποιον τρόπο προσδιορίζεται χημικοτεχνικα ¬ ότι ένα γάλα χαρακτηρίζεται σκόνη ενυδατωμένη, τα ευρωπαικά χημεία αλλά και τα ελληνικά μπορούν μεν να βρουν ότι αυτό το γάλα είναι ενυδατωμένη σκόνη διαπιστώνοντας την παρουσία συγκεκριμένων πρωτεινών οι οποίες είναι μεν φυσιολογικές και ακίνδυνες, χαρακτηρίζουν δε την αχρηστότητα του γάλακτος σε θρεπτική αξία δεν μπορούν δε να καταγγείλουν γιατί δεν υπάρχει κανονισμός ο οποίος να ορίζει ότι η έρευνα έγινε σωστά και κατάσυνέπεια δεν υπάρχει και ποινή γιατι ούτε τέτοιος κανονισμός υπάρχει για το συγκεκριμένο θέμα το οποίο εκ των ! πραγμάτων δεν υπάρχει αφού δεν μπορεί να αποκαλυφθεί αφού δεν υπάρχουν επίσημες τεχνικες αναγνωρισμένες.Παρε το αυγό και κούρευτο δηλαδή.Άλλο κουσούρι αυτής της τσατσάς η οποία θέλει να μας πείσει με τη λευκή βίβλο περί της υγιεινής των τροφίμων είναι και το γεγονός ότι το γάλα αυτό δεν μπορεί να εισάγεται σε σκόνη και να μεταβάλλεται σε υγρό προιόν και μετά να πωλείται ως φρέσκο κάτι το οποίο προυποθέτει και την εντοπιότητα κατά κάποιον τρόπο.Έλα όμως που αν το γάλα αγοραστεί στη Ρουμανία, μεταποιηθεί σε σκόνη στη Γερμανία και επανενυδατωθεί στην Ελλάδα, γίνεται αυτομάτω! ς Ελληνικής προέλευσης.Έλα όμως που η Γερμανία δεν ελέγχει του μεταποιητές της, γιατί οι μαμάκες οι ευρωπαίοι αγοράζουν οπότε η Μέρκελ δεν είναι χαζή να πετάξει κόσμο στο δρόμο.Κι όπως καταλαβαίνετε τελοσπάντων αγαπητοί μου φίλοι από αυτή την κατάσταση η οποία επαναλαμβάνω είναι και τεκμηριωμένη και παρουσιαμσένη στην τηλεόραση από την εκπομπή annozero στο κανάλι rai2 αλλά και όποιος θέλει να διαβάσει το νομικό μέρος πάει στην ιστοσελίδα της ΕΕ και ψάχνει τη λευκή βίβλο και τα λέμε σε 2 χρόνια, βγαίνουν πολλά πολλά συμπεράσματα για το τι συÎ! �βαίνει στην Ελλάδα και για το ότι ! φταί με κι εμείς οι πολίτες και για το ότι εν τέλει ανακαλύψαμε και έμπρακτα ότι η ΕΕ επι δεκαετίες μας δάνειζε για να αγοράζουμε τα προιόντα μας που αυτή μεταποιούσε.Και τώρα που δεν μπορούμε να αγοράσουμε μόνοι μας μας λέει δε με νοιάζει, ρωτήστε το ΔΝΤ.Και άλλα πολλά επίσης.Όπως για παράδειγμα ότι οι φίλτατοι αναγνώστες που αναφέρονται με πάθος στο θέμα πιστεύουν ότι το γάλα που έχει ελληνική ετικέτα είναι καλό ή ελληνικό και ντόπιο γιατί δυστυχώς(δε φταίνε αυτοί)έτσι τους έχουν μάθει στις μεγαλουπόλεις.Πιστέψτε με παιδιά.Έχω ζήσει και σε ! μεγαλούπολη και σε κατσάβραχο και μάλιστα σε 3 διαφορετικές χώρες.Το πραγματικό και το φρέσκο γάλα όποιος δεν το έχει πιεί από μικρός δεν μπορεί να το πιεί μεγάλος.Έχει πολύ ιδιάζουσα γεύση.Κι αν μάθατε σε αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόδιο μην δοκίμασετε να παραγγείλετε φρέσκο γάλα στο καφενείο του χωριού σας.Θα σας κάτσει βαρύ.Και κάτι τελευταίο.Δεν τα λέω αυτά για να κάνω τη φιγούρα του ξερόλα, απλώς πιστεύω πως αν εμείς οι Έλληνες πάψουμε να πιστεύουμε ότι τα ξέρουμε όλα και ότι όλα αυτά που έχουν ελληνική ετικέτα είναι τα καλά όπως επισης πάψουμε να ακούμε τον κάθε προπαγανδιστάκια που μας λέει ότι το ΜΥΓ ή το ΔΕΛΤΑ ή το δεν ξέρω ποιό είναι το καλό τότε ίσως μας ανάψει το λαμπάκι που λέγεται γνώση αγοράς, έξυπνη κατανάλωση, ευκαιρίες επιχειριματικότητας στην Ελλάδα.Και πάρτο κι αλλιώς, δεν αισθάνεσαι πιο γαμάτος που εσύ το ξέρεισ αυτό που σου περιέγραψα και κάποιος άλλος δεν το ξέρει όποτε κάθε φορά που θα σου λέει για τη ΜΙΓ θα καταλαβαίνεις ότι δεν ξέρει την τύφλα του?

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!