tromaktiko: Απίστευτες οδηγίες στους Βρετανούς αστυνομικούς

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Απίστευτες οδηγίες στους Βρετανούς αστυνομικούς



Συνήθως ένας αστυνομικός θα επέμβαινε άμεσα αν έβλεπε έναν άνθρωπο γυμνό, με χειροπέδες και με καλυμμένα τα μάτια. Με το νέο εγχειρίδιο όμως με τα «πρέπει» και «δεν πρέπει» που εφοδίασε το βρετανικό υπουργείο εσωτερικών τους αστυνομικούς στη χώρα μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτεί...
Ο οδηγός συμπεριφοράς των αστυνομικών περιλαμβάνει οδηγίες για το πώς πρέπει να φέρεται ένα όργανο της τάξης όταν συναντά πιστούς διάφορων θρησκειών ,αλλά και άθεους ώστε να μην τους προσβάλει τα θεμελιώδη δικαιώματα. Σύμφωνα λοιπόν με το βιβλίο, «δεν χρειάζεται να βγάζετε γρήγορα συμπεράσματα αν δείτε έναν γυμνό άνθρωπο με καλυμμένα μάτια και δεμένα τα χέρια, καθώς είναι πιθανό να είναι μέλος κάποιας παγανιστικής ομάδας»!
Στο ίδιο βιβλίο μάλιστα αναφέρεται πως «δεν πρέπει να ακουμπήσει ένας αστυνομικός το Βιβλίο των Σκιών αν συλλάβει μια μάγισσα, καθώς θεωρείται προσβολή»! Οι συμβουλές που δίνει για την περίπτωση που χρειαστεί να συλλάβουν κάποιον άθεο, είναι να προσέξουν πολύ τα λόγια τους καθώς η αναφορά σε θρησκεία μπορεί να προσβάλει έναν άθεο.
http://www.protothema.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!