tromaktiko: Εντεκάχρονη μαθήτρια εντοπίστηκε να οδηγεί το αυτοκίνητο του πατέρας της στην Λευκωσία

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Εντεκάχρονη μαθήτρια εντοπίστηκε να οδηγεί το αυτοκίνητο του πατέρας της στην Λευκωσία



Έντονη ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στην Αστυνομία μετά τον εντοπίσμό την Τρίτη το βράδυ στη Λευκωσία 11χρονης η οποία οδηγούσε αυτοκίνητο με συνοδηγό τον πατέρα της.
Ο διευθυντής Τροχαίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, Δημήτρης Δημητρίου χαρακτήρισε ανησυχητικό το φαινόμενο ανήλικοι να οδηγούν μοτοποδήλατα ή μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα.
Συμπλήρωσε ότι οι ηθικές και ποινικές ευθύνες των γονιών ή ιδιοκτητών αυτοκινήτων που επιτρέπουν τη χρήση μηχανοκίνητων οχημάτων σε ανήλικους είναι ξεκάθαρες.
Σχολιάζοντας το περιστατικό με την 11χρονη, ο κ. Δημητρίου διερωτήθηκε πως ένας γονιός εμπιστεύθηκε το αυτοκίνητο σε ένα παιδάκι.
Διερωτήθηκε επίσης αν ο γονιός αυτός συνειδητοποιούσε τους κινδύνους στους οποίους εξέθετε τόσο το παιδί του, όσο και τους άλλους οδηγούς. Ανέφερε επίσης ότι ο πατέρας της 11χρονης συνελήφθηκε αφού φέρει ποινικές ευθύνες. Εκτός από τον πατέρα στο αυτοκίνητο επέβαινε και ο ανήλικος αδερφός της.
Οι ποινές σε τέτοιες περιπτώσεις ποικίλουν ανάλογα με τις περιστάσεις, είπε ο κ. Δημητρίου, ενώ ανέφερε ότι η γενική ποινή για τα τροχαία ατυχήματα ανέρχεται σε 1750 ευρώ πρόστιμο ή ένα χρόνο φυλάκιση. Συμπλήρωσε ότι κατά καιρούς υπάρχουν παρόμοια περιστατικά με ανηλίκους και κατέληξε ότι οι γονείς θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εξασκούν αποτελεσματικότερο έλεγχο στα παιδιά τους για την αποτροπή παρόμοιων φαινομένων.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!