tromaktiko: Διευθυντές άρχισαν να πυροβολούν τους υπαλλήλους!

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Διευθυντές άρχισαν να πυροβολούν τους υπαλλήλους!



Διευθυντικά στελέχη στο κινεζικής ιδιοκτησίας ανθρακωρυχείο Collum στη Ζάμπια πυροβόλησαν και τραυμάτισαν 12...

 εργαζόμενους όταν αυτοί διαμαρτυρήθηκαν για τις κακές εργασιακές συνθήκες.
"Οι εργάτες διαμαρτύρονταν εναντίον των άσχημων εργασιακών συνθηκών όταν διευθυντικά στελέχη με καραμπίνες άρχισαν να πυροβολούν με αποτέλεσμα να τραυματίσουν 12 εργάτες", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Νταντούλα Σιαμάνα.

Πριν το επεισόδιο, που σημειώθηκε την Παρασκευή στη νότια πόλη Σιναζόνγκουε, οι εργάτες διαμαρτύρονταν συνεχώς για την κατάσταση στο ορυχείο.

Ο Σιαμάνα είπε ότι το επεισόδιο στο ορυχείο Κόλουμ ερευνάται και πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν ασκηθεί διώξεις ενάντια στα στελέχη της διεύθυνσης.

"Είναι πιθανοί οι διευθυντές να φοβούνταν ότι θα δέχονταν επίθεση αλλά θα διασφαλίσουμε ότι οι δράστες θα προσαχθούν στην δικαιοσύνη", είπε.

Οι εργάτες νοσηλεύονται σε τοπικό νοσοκομείο με διάφορα τραύματα από σκάγια.

Μετά το επεισόδιο η παραγωγή στο ορυχείο διακόπηκε ενώ το γεγονός απειλεί να επιδεινώσει σοβαρά τις σχέσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους κινέζους εργοδότες στη βιομηχανία των ορυχείων και σε άλλους τομείς.

Οι Κινεζικές επενδύσεις στη Ζάμπια έχουν αυξηθεί - αρκετές Κινεζικές εταιρίες έχουν αγοράσει ορυχεία στην πλούσια σε χαλκό νοτιοαφρικάνικη χώρα. Τον Μάρτιο, Κινεζική εταιρία επένδυσε 37 εκατ. δολάρια [27,7 εκατ. ευρώ] για να λειτουργήσει εκ νέου ορυχείο νικελίου που παρέμενε ανενεργό στη χώρα.

newsit.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!