Ο γιος μου είναι πρωτοετής στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, με καταγωγή από μακρινή νησιωτική επαρχία και εγώ από τη πλευρά μου φροντίζω, αυτή τη δύσκολη, οικονομικά, εποχή να του στέλνω χρήματα, για να καλύψει τα καθημερινά του έξοδα .Το νοίκι, τους λογαριασμούς (φως-νερό-τηλέφωνο), τη συγκοινωνία κλπ κλπ.
Όσοι έχουν παιδί-φοιτητή, γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει αυτό για τον οικογενειακό προϋπολογισμό … Πριν καν ξεκινήσει η σχολική χρονιά ξοδεύονται χιλιάδες ευρώ, για τις απαραίτητες μετακινήσεις στο τόπο της σχολής (εισιτήρια πλοίου-τραίνου-πούλμαν), για ενοικίαση δωματίου (ξενοδοχείο, μεσίτης, προκαταβολές κλπ), για την επίπλωσή του, την αγορά εξοπλισμού ….
Λογικό είναι σα γονιός να θέλω το παιδί μου να ζήσει τα φοιτητικά του χρόνια αξιοπρεπώς, χωρίς να στερείται τουλάχιστον τα βασικά. Έστειλα το παιδί μου να σπουδάσει, να βάλει τις βάσεις για την επαγγελματική του σταδιοδρομία, … δεν το έστειλα για να εκτίσει τη ποινή του, δεν το έστειλα για να το … τιμωρήσω !!!
Πολλοί γονείς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν τα παιδιά τους, άλλοι αναγκάζονται να κάνουν δυο και τρεις δουλειές για να τα καταφέρουν, αρκετοί φοιτητές εργάζονται ταυτόχρονα με τις σπουδές τους για να βοηθήσουν την κατάσταση (συνήθως εις βάρος των σπουδών τους) ….
Όλο το οικονομικό βάρος το αναλαμβάνει η οικογένεια του φοιτητή …
Από το κράτος ζητάμε μόνο να μας παρέχει σωστή εκπαίδευση, επαγγελματική αποκατάσταση … ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΓΗΤΟΥ !!!
Οι απαιτήσεις μας είναι παράλογες ?
Το κράτος παρέχει κάποια χρηματικά ποσά για την σίτιση των φοιτητών. Πιθανότατα να μην είναι τόσο μεγάλο όσο απαιτείται.
Αλλά και οι φοιτητές, δεν ζητάνε να τρώνε σε εστιατόρια βραβευμένα με χρυσό σκούφο, ούτε το μενού να έχει πάπια Πεκίνου με καραμελωμένα αμύγδαλα. Δεν έχουν την απαίτηση τα φαγητά τα είναι εφάμιλλα του σπιτικού που είχαν συνηθίσει …
ΖΗΤΑΝΕ μια καλομαγειρεμένη (έστω μικρή) ΥΓΙΕΙΝΗ - ΚΑΘΑΡΗ απλή μερίδα φαγητού, σε ένα ανθρώπινο και ΚΑΘΑΡΟ περιβάλλον …
ΖΗΤΑΜΕ σαν γονείς να μας βοηθήσει η πολιτεία να μειωθεί λίγο το κόστος φοίτησης των παιδιών μας . Να μπορούν τα παιδιά μας να τραφούν με μαγειρευτά φαγητά και όχι με σκευάσματα των fast food ή με πίτσες και σουβλάκια, αφού τα περισσότερα παιδιά, σε αυτή την ηλικία δεν έχουν τις γνώσεις να μαγειρέψουν (υγιεινά φαγητά).
ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΣΤΑ ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΙΝΔΟ …
Πρέπει να συνειδητοποιήσουν την ευθύνη που έχουν αναλάβει … απέναντι στους φοιτητές, τους γονείς και τη κοινωνία !!!
Μη ξεχνάνε : ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ….
ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΩΞΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ …
ΔΕΝ ΤΑ ΤΙΜΩΡΟΥΜΕ … ΔΕΝ ΕΚΤΙΟΥΝ ΠΟΙΝΗ ….