tromaktiko: Απάντηση στο «Η Ελλάς και το σχέδιο του Kissinger»

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Απάντηση στο «Η Ελλάς και το σχέδιο του Kissinger»



Σχετικά με τις δηλώσεις και το σχέδιο Kissinger καλό είναι να ακουστεί και η ακόλουθη άποψη διότι είναι κρίμα να πέφτουμε θύματα της προπαγάνδας του καθενός.
Και δεν αναφέρομαι προφανώς στον πολίτη που έγραψε το άρθρο καλοπροαίρετα, αλλά σε πολιτικούς, δημοσιογράφους, ανθρώπους της τηλεόρασης, ακαδημαϊκούς κ.α που χρησιμοποιούν ψευδή γεγονότα για να περάσουν εμμέσως την ιδεολογία τους.

Έτσι λοιπόν, παραθέτω αποσπάσματα άρθρου τοπικής εφημερίδας για να ακουστεί και η άλλη πλευρά.

«Η «δήλωση» Κίσινγκερ δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο 1997, στο περιοδικό «Νέμεσις» της κ. Λιάνας Κανέλλη, σε μια πολυσέλιδη, (ως ένθετο) συνέντευξη με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου. Στη συνέχεια αναδημοσιεύτηκε, με κάποιες αλλαγές- προσθήκες, σε διάφορα έντυπα του αθηναϊκού τύπου (Εστία, Πολιτικά θέματα 30.3.97, Οικονομικός Ταχυδρόμος, Βήμα, Ελευθεροτυπία, Καθημερινή, Απογευματινή, Παρόν κλπ), όπως επίσης και στον επαρχιακό Τύπο.

Όμως ο ίδιος ο Κίσινγκερ την διέψευσε, ως γεγονός και ως περιεχόμενο (Πολιτικά Θέματα 13.6.97). Επίσης, η κα Λιάνα Κανέλλη ομολόγησε, (Νέμεσις Οκτ. 1997), ότι δεν βρέθηκε το φύλλο της Turkish Daily News, το οποίο είχε αναφερθεί ως πηγή του δημοσιεύματος της!

Όσοι αναδημοσίευσαν αυτό το ανυπόστατο κείμενο, έκαναν αργότερα επανορθώσεις, εκτός του Χρήστου Γιανναρά.

Η εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, με εκτεταμένο και τεκμηριωμένο δημοσίευμα της στις 8.3.05, αντικρούει σχετικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΑΡΟΝ.

Το δημοσίευμα αυτό της «Απογευματινής», αρχίζει ως εξής: «Τρεις σκασίλες είχε ο κ. Χένρι Κίσινγκερ, μία εξαυτών ήταν η Ελλάδα. Προφανώς, οι άλλες δύο ήταν οι κραταιές κομμουνιστικές Ε.Σ.Σ.Δ και Κίνα, αλλά το μεγάλο του άχτι ήταν η χώρα μας, την οποία δεν μπορούσε να βρει τρόπο να καθυποτάξει…»!

Και τελειώνει το δημοσίευμα: « Ο παραλογισμός και η συνομωσιολογία είναι μέρος του διαλόγου κάθε καφενέ σε ολόκληρη την υφήλιο. Όταν όμως εντάσσονται στο δημόσιο διάλογο, τότε κάτι πάει στραβά με τη χώρα, όχι μόνο με τα έντυπα που παραλογίζονται και συνωμοσιολογούν…»!

Τέλος, ο Παντελής Μπουκαλάς, σε σχόλιο του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 15.4.08, γράφει μεταξύ άλλων: « Πάνε χρόνια τώρα που αποδείχθηκε, (και με σχετική διάψευση του Κίσινγκερ και επειδή οι πρώτοι εισαγωγείς της ¨δήλωσης¨, το περιοδικό ¨Νέμεσις¨ της κ. Λιάνας Κανέλλη, δεν κατάφεραν ποτέ να αποδείξουν που το εντόπισαν) ότι η όλη υπόθεση δεν έχει ίχνος αλήθειας.»

Κι όμως αμετάπειστοι ορισμένοι δημοσιογράφοι, πολιτικοί και πανεπιστημιακοί, συνεχίζουν φενακίζοντας και φενακιζόμενοι, να στηρίζουν τον ελληνοκεντρισμό τους στη βακτηρία του ψεύδους. Τελευταίος αναπαραγωγός του μύθου, και σε σχεδόν πανεθνικό ακροατήριο πια, ο Λάκης Λαζόπουλος στο ¨Τσαντίρι¨ του προηγούμενου έτους. [….]

Γενικότερα είναι γεγονός ότι στη χώρα μας καλλιεργείται και ευδοκιμεί έντονος αντιαμερικανισμός, για τον οποίο ο διάσημος Γάλλος Ζακ Ζυλλιάρ, σοσιαλιστής και δημοσιογράφος έχει δώσει τον εξής ορισμό (ΒΗΜΑ 3.11.91): « Ο αντιαμερικανισμός είναι ο σοσιαλισμός των ηλιθίων»!

Σημειώνεται σχετικά ότι πέρα άλλων την περίοδο 1944- 1963 στη χώρα μας χορηγήθηκε, βάσει του Σχεδίου Μάρσαλ, οικονομική βοήθεια 3.894 εκατ. δολ., δωρεάν κατά 94%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια, που έλαβε ευρωπαϊκή χώρα.…[..]»
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!