* 1 κιλό διάφορα χόρτα* 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο* 1 φλιτζάνι τραχανά ξινό* 3 αυγά* 250 γρ μπάτσιο * 200 γρ τυρί φέτα* Αλεύρι, αλάτι, πιπέρι* Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε τον τραχανά με λίγο νερό και αφήνουμε να μαλακώσει, ταυτόχρονα πλένουμε καλά τα χόρτα τα καθαριζουμε και τα ζεματίζουμε για πέντε λεπτά. Αφού ζεματιστούν τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Στη συνέχεια στραγγίζουμε τον τραχανά και τον βάζουμε σε μια λεκάνη μαζί με τε χόρτα. Προσθέτουμε μέσα στη λεκάνη τα αυγά αφού τα έχουμε χτυπήσει, το κρεμμύδι, το αλάτι , το πιπέρι και τα τυριά (τριμμένα). Τα ζυμώνουμε όλα μαζί και αφήνουμε το μίγμα μια μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Τέλος πλάθουμε τα κεφτεδάκια τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Σερβίρονται ζεστοί
http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/